1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Mám to v rodině. Má sestra si myslela, že peníze tisknu po večerech, že vyděláváme miliony. Podvodně zde mne tahala peníze, aby si žila nad poměry. Neuměla si nic upřít. A pokud vím, takových nás bylo víc. Zásadně dluhy nevracela. I maminku ukecávala, aby byt nechala napsat na ní, že jí bude lepší v domově důchodců, protože já peníze nepotřebuji mám všeho dostatek (ano, svojí skromnosti a upíráním).

14
Před 8 měsíci

Ať je článek smyšlený, nebo dle skutečnosti, tak se pisatelka měla starat o své finanční zdraví lépe. Na dlouhodobé účty, si měla odkládat ve vysoce produktivním věku a doma mít jen pohotovostní rezervu, kterou když "pustím", musím obratem získat zpět. Tím by vychovala děti ke splacení. Nyní, když je ve věku, že si mohou s manzelem zainvestovat do svého zdraví, pohodlí, tak peníze nekde "uvázat" je nesmysl. Neboť až je budou potřebovat pro sebe, tak se k nim dostanou s velkým prodělkem. A je nutno počítat, že i větší domácí spotřebiče, vč auta nejsou nesmrtelné. Zrovna tak jako člověk.

3
Před 8 měsíci
Valeana Šabatová

Použité peníze z rezervy nelze obměnit okamžitě, ale postupně. A peníze na termínovaném vkladu jsou jen jako rezerva na dobu, kdy už opravdu člověk bude odkázán na pomoc pečovatelských služeb ať doma nebo v některém zařízení.

Ale jinak, dospělé děti mají svůj život, svou rodinu, rodiče jim umožnili vzdělání podle jejich vloh a u nás i přání, a proto mají veškeré předpoklady společně se svými partnery si vydělat dostatek peněz na zajištění vlastních životních potřeb.

Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíci

Děláte velmi dobře,možná jste měla udělat tohle rozhodnutí dřív.Co budou dělat až jim dorostou jejich děti,když začnou chodit za nimi s žádostí o peníze,když dnes nepocítí,že užívat můžu jen do výše svého platu.Ne někoho jiného.Dětem jsem dal peníze teprv,když mě přesvědčily,že umí s penězi alespoň slušně zacházet a budu podporovat spíše vnoučata,aby měli něco do začátku když rodiče přece jen mysleli na ně,ale nepodařilo se jim naspořit větší sumu.A rozhodně se z toho zaplatí školy,nebo základ pro bydlení

9
Před 8 měsíci

Je zajímavé,že děti mají názor,že není jejich povinnost se starat o staré rodiče,ale rodiče mají povinnost starat se o své děti co budou dýchat.Jak se říká"DOKUD MAMA FUNI TAK BUDU U NI"!!Výsledek výchovy.

9
Před 8 měsíci

Správná věta “rodiče nás to tak naučili”, oni svoje děti ne.

11
Před 8 měsíci
Ivana Abrahamová

Mne taky rodiče neučili hospodařit, ale mozek říká: "žij, na co máš". Ale když dětí vědí, že můžou dostat, proč by nenatahovali ruce. Mne by hanba bila, kdyby ch si rodičům říkala o penize.

17
Před 8 měsíci

Asi je dobře nevychovali,my jsme dcerám dopřáli vzdělání,vše jsme platili ale musím říct,že nám to vrací,dostáváme od nich dary daleko větší,třeba právě ty pobyty v lázních a welness.

1
Před 8 měsíci

S tím chce začít hned od mala. Později to nebude mít takový účinek a děti se budou moc divit a vztekat.

3
Před 8 měsíci

Hezký smyšlený příběh...ale kdyby přece, jak jste je vychovali, tak je máte..

2
Před 8 měsíci
Jana Ciprova

Také myslím, že tyto dopisy komusi jsou vymyšlené. Ale takových seniorů a jejich potomků je dost, bohužel.

Domnívám se, že nikdo nechce vychovávat své děti špatně. Ale může se i stát, že ten potomek žije roky, i desítky let v nějakém vztahu a pak může být i ve vleku toho svého partnera/partnerky.

No a také se říká, že geny se převychovat nedají.

V každém případě smutných seniorů je více než dost.

Ale aby to nebylo jen hořké, tak jsou i hodní a slušní potomci 🙂.

Hezký den všem 😉.

2
Před 8 měsíci

pomáhat nemusí ale taky ať nevyžadují

7
Před 8 měsíci
Marie Čechlovská

Aha, takže nedáš prachy, tak pak neobtěžuj? 🤔

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt