1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Několikrát-už v dospívání mých 3 synů se mi stalo,že jsem chtěla něco řešit-ale vzpomněla jsem si na sebe, v jejich věku.Rychle jsem vzala zpátečku.Dospělé děti mají svůj život,do kterého jim nemůžeme mluvit.Naší povinností bylo je vychovat,dát vzdělání.

4
Před 8 měsíciUpraveno

Jako pětašedesátiletá matka tří dospělých dětí si myslím toto: matka nevychovává své děti pro sebe, ale pro Boha a pro ně a pro život (jejich dobrý život, vnoučata, atd.). Proto děti nejsou a nemají být majetkem matky a matka je má milovat, ale nebýt na nich citově závislá a nespoutávat je. Naopak, vyjadřovat svou lásku tím, že jim umožní rozvoj a podpoří je v dobrých věcech. Nebránit jim jít za jejich sny (pokud to není totální blbost), jen je usměrnit a pomoci jim - např. je upozornit na možná nebezpečí, poskytnout radu, apod. Aby mohly vyjít do života a kráčet pokud možno bezpečně.

S touto matkou z článku tedy nesouhlasím a myslím, že dcera by se jí neměla nechat zastavit; ale také by neměla matku odvrhnout. Ona prožila těžké trauma (zmíněné opuštění manželem) a myslím, že by dcera měla dát na rady toho psychologa a jednak matce jasně vysvětlit, že ji neopouští a neodmítá, že ji stále miluje a nepřetrhá s ní svazky... ale ani není jejím majetkem a nemůže jí obětovat svůj život. Měla by se opravdu pokusit sehnat matce pomoc v okolí, odbornou i přátelskou. A naučit ji třeba používat spojení přes internet, aby se mohly vídat a sdílet.

Pokud bude matka vše zarytě odmítat a jen trvat na tom, že dcera nesmí pryč, pak to podle mě bude problém její duševní choroby a sobectví. Ale věřím, že drtivá většina matek to při správné péči pochopí a přece jen své děti podpoří.

2
Před 8 měsíci

Milá Pavlo, Váš život je jen Váš a nikoho jiného. Nemůžete žít nanečisto, aby jste vyhověla mámě a až potom načisto ten svůj sen.

Hezky slušně, ale důrazně mámě vysvětlete, že opravdu odjedete. Doporučuji se ještě před odjezdem od matky odstěhovat a omezit kontakt.

Myšlenku, že to mámu přejde a umoudří se hned zapomeňte. Bohužel, takhle to opravdu nebude.

5
Před 8 měsíci

V ČR není k žití. Sám lituju, že jsem tu vystudoval a že mne tak baví učit. Možná taky nakonec budu muset odejít.

Slečně přeji hodně zdaru a kuráže. Ať jde, všude je líp než tady.

4
Před 8 měsíci
Boleslav Stuchlík

Tohle je problém matky a dcery. Škoda, že jako učitel jste to nepochopil.

2
Zobrazit další reakci
Před 8 měsíci

Vždyť té matce není určitě ano šedesát. Může za ní kdykoli přijet na návštěvu, ale hlavně si má zařídit svůj volný čas. Chudák dcera

12
Před 8 měsíci

Jak by se měla zachovat? Poděkovat za rodičovskou péči a odstěhovat se. Vrátit se v případě nutnosti může vždycky.

19
Před 8 měsíci
Václav Brom

Radeji se nevracet.

Před 8 měsíci

Jděte za štěstím, nebo alespoň za svými sny a neohlížejte se.

6
Před 8 měsíci

Matka je sobec.

Taky mam dceru na druhem konci sveta a ano,je mi smutno,ale

nejdulezitejsi je to,aby dcera byla stastna a spokejena.

8
Před 8 měsíci

Matku v rámci možností zajistit a odjet........určitě zůstat v kontaktu,ale nenechte se takto vydírat....

2
Před 8 měsíci

odíst. matka nech si najde kamaratky alebo rovno priatela.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt