1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíciUpraveno

Nejlepší je, když kvíz správné češtiny vypracuje někdo, kdo ji sám pořádně neovládá...

16
Před 8 měsíci

Nejsem rozhodně expert, ale překvapuje mě, že toto má být pro experty. To už je tak vzácné, aby člověk uměl normálně česky?

37
Před 7 měsíci
Romana Neklenka

Přesně to samé mě také hned napadlo... Čekala jsem nějaké chytáky, záludnosti... Tohle bylo opravdu triviální.

Před 8 měsíci

Rád jsem se otestoval. Pro sebe. Ale jinak - k čemu jsou takové testy dobré, když na (jakýkoliv) text bez hrubek, zejm. takhle v diskusích, už dneska člověk sotva narazí...!?

18
Před 8 měsíci

Jsem mistr ,ale autor asi ne. Češtinsky? Co to je za výraz? Která z dvojice vět a věty jsou tři. Chtělo by to dokončit základní vzdělání.

46
Před 8 měsíci
Jana Peterkova

Předešla jste mě. 😄

7
Před 8 měsíci

Tak toto je na plný počet levou zadní i pro dítě na základce. Spíš mi vadily chyby přímo v testu. Např. co je "češtinsky" správně. Takové slovo podle Ústavu pro jazyk český vůbec neexistuje.🙂 Buď "správně česky", nebo ještě lépe "češtinářsky".

19
Před 8 měsíci

Pro experty? Trapně jednoduché.

4
Před 8 měsíciUpraveno

V otázce č. 4 bych v souvislosti s "páskou" označil za správné "lepicí" i "lepící". Ta páska je totiž lepící stále, nejen když se na něco lepí!

5
Před 8 měsíci
Paul Mattas

Těch dvojznačostí je tam více. Mohl bych také přijít pozdě díky nehodě, pokud to bylo mým záměrem, ale takové vyznění se tu nepředpokládá. Nápovědou je i to, že je tam psáno gramaticky i češtinářsky správně, tedy aby věta dávala jasný smysl. Koupit si lepící pásku je sice možné, ale kdybych chtěl vyjádřit myšlenku, že ta páska lepí, řekl bych to jinak.

3
Před 8 měsíci

Necítím se jako expert. To by kvíz musel být opravdu těžký. Toto je tak učivo základní školy.

24
Před 8 měsíci
Jarmila Pospíšilová

Bojím se, že pro mnohé je to přímo raketová věda.

9
Před 8 měsíci

Pokud by tento test měl na 100% zvládnout jen opravdový expert, pak by expertem měl být snad každý, kdo zvládnul první stupeň základky...

15
Před 8 měsíci

11/11. Když jsou v nabídce tři možnosti, tak by otázka měla znít, "která věta je správně z této trojice", nikoliv z této dvojice, jak uvedeno.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt