1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

To je test pro estébáka Bureše?

3
Před 7 měsíci
Jaro Svoboda

Jak jste na to přišel?

1
Před 7 měsíci

Nabytá baterie 🫣😂

3
Před 7 měsíci
Kateřinka Bon Scott

Jeste jednou si prectete zadani u dane otazky, oznacit jste mela spatnou odpoved, tedy tu s chybou "nabyta".

1
Zobrazit další reakci
Před 7 měsíci

Super kvíz, který by si měli dát všichni, kteří se nějakým způsobem písemně zviditelňují ( autoři článků, diskutéři, atp. ). Měli jsme na ZŠ skvělou paní učitelku, která nás učila rodný jazyk milovat a mít v úctě - tedy umět správně mluvnici. Snažím se její odkaz dávat dál ve formě pohádek. Při čtení se dětem vštípí do paměti jak se které slovo píše a snadněji se naučí třeba vyjmenovaná slova. Je pro mne utrpením číst v tisku či na internetových stránkách články plné gramatických chyb. Autoři se ani nenamáhají si to po sobě přečíst, nebo alespoň zadat program na opravy gramatických chyb.

13
Před 7 měsíci
Jarmila Hašková

Špatný kvíz. Podle mne rozhodně příliš lehký pro ty, kteří se chtějí písemným projevem zviditelnit, jak uvádíte. P. S. Chybí Vám jedna čárka v souvětí (před "jak" )

4
Před 7 měsíciUpraveno

To je zase perla! Jestli máme češtinu v malíčku? To si tedy autorka troufá!

Otázka č. 1 - chtějí VĚTU se správným tvarem slova výjimka, ale u správné varianty chybí na konci VĚTY tečka.

Otázka č. 9 - katastrofa v přímém přenosu. Dvě špatné možnosti. Ranní se odjakživa píše se dvěma n, zatímco polední s jedním n, ale jako chybná je označena správná varianta rod činný a trpný.

Zajímalo by mě, který nedouk to vytvořil.

Pro ty, kteří se bouří proti té nabyté/nabité baterii - měla být označena chybná odpověď - tedy nabytá.

O otázce se zvířaty se nebudu šířit. Odlišný vzor u slova kůň prostě každého nenapadne.

Slovo akademický má spojitost především s vysokými školami.

Češtinu učím přes třicet let, ale stále se nestačím divit, čeho jsou někteří "znalci" schopni.

31
Před 6 měsíci
Eva Pavelková

Svatá pravda! Fotila jsem si odpovědi. Naprosto se s Vámi ztotožňuji. Vůbec nechápu, který negramot tento test vymyslel? Radši to stáhněte z netu, je to ostuda! Je mi přes šedesát let a studovala jsem polygrafii, kde se na češtinu kladl velký důraz. Dříve byli zaměstnaní i korektoři, kteří pečlivě kontrolovali každý článek v novinách, knihách i časopisech. Tento obor dnes neexistuje. Vše opravují programy. Minulý týden jsme toto řešily se spolužačkou a shodly jsme se na tom, jak je nám z toho všeho v dnešní době smutno. Čeština začíná upadat, téměř v každém článku se najdou chyby. Kdybychom my takto studovali, určitě jsme v roce 1983 neudělali maturitu. Lidi, proberte se! O to hůř, jestli někdo takový učí dnes naše vnoučata :-(

1
Před 7 měsíci

Hodně pofidérní test.

7
Před 7 měsíci

To psal někdo z Ukrajiny?

5
Před 6 měsíci
Milan Trojan

Ne, jen český negramot.

Před 7 měsíciUpraveno

Bylo by dobré trochu specifikovat na základě jakého kritéria nepatří do řady pes, papoušek, ptakopysk a kůň slovo "kůň". Např. na základě vzoru, podle kterého se slova skloňují. Jinak bych se klidně hádala, že tam nepatří papoušek, protože ostatní jsou savci, nebo ptakopysk, protože ostatní jsou zvířata, která lidé chovají. (Neznám nikoho, kdo by měl jako mazlíčka ptakopyska.). K dalším chybám a nesrovnalostem kvízu se už vyjádřili jiní diskutující.

15
Před 7 měsíci
Kateřina Kronesová

tedy Kateřino, jak neznáte nikoho,kdo by choval ptakopyska..a co universální ptakopysk Jindříšek, kterému dorůstaly nožičky a mohly být tedy opakovaně konzumovány ? (Cimrmani)

univerzální ptakopysk – uměle vyšlechtěné zvíře o velikosti ratlíka. Vypadá jako normální ptakopysk. Denně snáší 1–2 vejce, dává až 0,5 litru acidofilního mléka. Je všežravec. Z jeho střev se dělají dietní párky. Jeho maso je čerstvé a sádelné jako maso kachní. Poskytuje jemnou angorskou vlnu. Jeho kůže se hodí k výrobě dámských bot. Má schopnost regenerace.

2
Před 7 měsíci

Test jsem si naschvál prošla dvakrát, přesněji 1,5 x jen do konkrétní otázky, abych se ujistila, že mi opravdu špatně vyhodnotil větu "....baterie telefonu je dostatečně nabitá" jako špatnou odpověď. Správná prý měla být "dostatečně nabytá" 😆. Kde autor/ka nabyl/la této "jistoty"?

23
Před 7 měsíci
Jana Eftimovska

Problem je jinde, nedavate pozor pri cteni zadani 🙂

8
Před 7 měsíci

Polednní káva? to je vtip? tuto odpověď jsem označila jako špatně (měla být pouze jedna) a není to správně? takže nám autor kvízu říká, že "polednní káva" je správně? to si děláte srandu?

33
Před 7 měsíci
Hana Kršáková

Přesně tak, mají špatně zadání. Mělo to být naopak. Taky jsem na to koukala a nechápala.

2
Před 7 měsíci

19/20 - u mne dobrý.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt