Jak by se asi vyvíjel ten (nejspíše smyšlený) rozhovor, kdyby jí na to "David" odpověděl: ... to mi spadl kámen ze srdce, já ti zahýbám už dva roky a také mne to trápí. Já také v našem vztahu něco postrádám, není to s tebou to pravé. Tak jsem rád, že jsme si nalili čistého vína a odteď spolu jedeme otevřeně a na férovku. A abych nezapomněl, teď budu ty prachy co vydělávám, dělit mezi tebe a mojí milenku. Ona na tom není finančně dobře. To víš, je sama. Když tak řekni tomu tvému šamstrovi, ať nám přispívá na polovinu nájmu...
Jé, to by bylo zajímavé...
Naprostý souhlas.Pak teprve by se paní manželce rozsvítilo,a nevěrné choutky by ji možná přešli.Takového manžela,je třeba si moc považovat,a ne z něho dělat paroháče a pitomce.
Teď to s manželem zatřáslo, ale pisatelka se musí připravit na případný budoucí scénář. Až v manželovi odezní všechny rozporuplné pocity z toho, že má doma sice matku svých dětí, ale taky slušně řečeno osobu, která jej ranila na nejcitlivějším místě, tak třeba nebude ani dlouho trvat a zjistí, že s ní prostě není do budoucna schopen žít a tolerovat její občasné bývalé i budoucí nevěry. On někoho potká a pokud to bude partnerka, která to má nastavené tak jako on, tak jeho manželka (už tedy bývalá) si bude moci už v reálu ověřit jaké je střídání partnerů bez pocitu nevěry. A to bude pro ní možná to ještě větší překvapení než ten "úžasný pocit" z první nevěry. Pochopitelně, že problém jsou společné děti, ale nevěra je pro někoho nepřekročitelný problém a i když ne třeba úplně hned, tak i s odstupem doby dokáže být bývalá nevěra důvodem k rozvodu. Nevěra se dá odpustit, ale nikdy ne úplně. Je to jen tikající bomba ve vztahu dvou lidí ............
Nevěra se dá odpustit,ale ne zapomenout.
To je takové to egocentrické "musím mít sebe na prvním místě". Sobečtí lidé to tak mají s tím, že si tím pak obhájí, jakkoli partnerovi ublíží.
Tak s tím souhlasím.Velmi dobře napsáno.Souhlas.
Já myslím, že je to jasné....staráš se o rodinu, vydělávas dobře, nic ženě nevycitas....jsi nudný.
A ona chudinka potřebuje oheň a dobrodružství....hmmm
Kdyby měla doma šmejda, neměla by myšlenky na takové věci.
Ženská se musí držet na krátkém řetězu...jinak dopadnete blbě, jako ten ocas v tom příběhu.
No ono je to oboustranné,někdy by se na tom kratkém řetězu měl držet i chlap.Pokud má sklony k nevěře.
No, pokud bych se to dozvěděl, měla by kufr na chodbě.
Přesně.Já tedy,jsem něco podobného tak vyřešila.Ty kufry byly 4 .
Déle trvající manželství je vždy kompromisem. Nikdo není dokonalý a vždy je potřeba vážit, co je pro mě nejdůležitější a naopak, v čem mohu ustoupit a jakou cenu mohu zaplatit výměnou za trvající a spokojený vztah. Pisatelka, aspoň jak to chápu, je velmi sobeckým člověkem, který není ochotný se vzdát ničeho a požaduje, aby se přizpůsobil pouze její partner. To jemné chvění sebenenávisti, o kterém se zmiňuje, pravděpodobně není tak intenzivní, aby přemohlo její sobectví. Myslím, že se bude divit, až její milovaný manžel, který ji rovněž miluje, stará se o domácnost a pravděpodobně ji materiálně uspokojivě zajišťuje, přestane zavírat oči (přiště mi raději nic neříkej), bouchne do stolu a z manželství odejde. Pokud tedy není úplná bačkora.
Dobře napsáno.Jestli bačkora je je doživotní paroháč.Také životní volba.
Asi bude divná a co až se nakazí potom bude spokojená ? Tyhle rychlovky nejsou dobré !
Tak sis neměla nikoho brát a žít bohémský život ... rychle bych tě vypakoval pryč.
Přesně.Protože když pan manžel neučiní razné rozhodnutí,aby se manželka vzpamatovala,bude nadosmrti paroháč.No pánové? Ta představa líbila by se Vám?
A smiri se pani s tim, ze si pan najde obcas milenku, aby byl stastny a spokojeny? 🤣
Nějak se ztrácím. Doposud jsem měl za to, že manželství je úředně potvrzený monogamní vztah. Takže to, že musí porušovat ideu manželství jí vytváří šťastné manželství? To je poněkud oxymoron, ne?