150x10 jsou opravdu 3000? Když každý muž dostal ze 100 kč 10 kč zpět, tak zaplatili každý 90. Jiný výsledek nepřichází v úvahu. Tady někdo machruje, a nemá na to.
Také bych řekl, že to tak je, stejně tak je nesmyslná odpověď s tím plotem, neboť plot se prodává na délku, nikoliv na výšku, tzn., že 10 m plotu po 150,- Kč stojí 1.500,- Kč.
Tak tady si nikdo nedal s testem vůbec žádnou práci. Odpovědi jsou špatně minimálně ve 3 případech, což je katastrofa. Takové testy už raději netvořte.
otázka 3: Muži zaplatili každý 100,- a číšník každému vrátil 10,- takže každý zaplatil 90,-. Vysvětlení, že si číšník nechal 20,-, takže 90+10=95 vůbec nechápu. Těch 20,- si číšník nechal zaplatili tou stovkou, žádné další přičítání.
otázka 5: Vysvětlení - pokud Novák říká pravdu ... stejně mohu říct: pokud Dvořák říká pravdu, že Zeman lže, tak Novák lže o Dvořákovi. A nebo: pokud Zeman říká pravdu, že Novák lže, tak Dvořák lže o Zemanovi.
otázka 10: vysvětlení - jednoduše 10 metrů × 150 Kč za metr ... se prý rovná 3000,- To počítal který idi0t???
Naprosto souhlasím, nikdy by mě nenapadlo, že tohle může někdo stvořit.
Promiňte, ale domnívám se , že minimálně ve dvou otázkách máte chybu:
Otázka číslo 3 - muži v restauraci zaplatili každý 90 Kč - protože 3 * 90 = 270 = 250 (útrata) + 20 (ponechal si číšník). Informace ve vysvětlení, že 90 + 10 = 95 je naprosto scestná.
Otázka s plotem je buď chybně položená nebo chybně vysvětlená. Pokud budete platit 150 Kč za běžný metr, tak budete platit za celý plot 150 10 = 1500. Pokud budete platit 150 Kč za metr čtverečný, tak budete platit za celý plot 150 2 * 10 = 3000. Vysvětlení, že 150 *10 = 3000 je tedy také velmi kuriózní.
Máte pravdu, navíc další dvě otázky jsou diskutabilní:
Otázka č. 5: Uvedené vysvětlení platí pouze v případě, že ty tři výroky byly proneseny v tom pořadí, jak jsou zde napsány. To sice jaksi lze předpokládat, ale není to nikde řečeno.
Otázka (tuším) č. 7: To, že má muž dceru s nějakou ženou, ještě vůbec neznamená, že nemá syna s nějakou úplně jinou, takže pro matku jeho dcery může být ten syn zcela neznámou osobou. (Vzpomeňme na MUDr. Plzáka blahé paměti: "Zatloukat, zatloukat, zatloukat!")
metr a metr čtvereční jsou rozdílné pojmy. metr plotu je dle mého metr nikoli čtvereční a není to tak ani psáno tím nelze odpovědět dobře když nejsou základní informace. a muži co platí každý 100kč a deset jim vrátí platili devadesát neboť číšník jim 20kč nedal tak platili devadesát když ze sta jim deset vrátil. Další už jsem ani neměl chuť řešit.
Ten test, respektive ty správné výsledky označoval blbec. Nedá se nic dělat.
Otázka č.10 je zavádějící. Protože v zadání není uvedeno zda jde o běžný metr nebo metr čtvereční. Pokud je cena v obchodě udána za metr, bez informace o tom, že jde o m2, pak se jedná o běžný metr a cena by měla být 150Kčx10m = 1500,-Kč.
Inu dobře mi tak, když se pustím do logického testu ve Světě ženy. Tři chyby, podle autorky testu a jak jsem si přečetl níže, tak to chyby nebyly a píšu tvrdé y, protože chyba je rodu ženského.
Už jsem se bála, že budu po vyluštění tohoto kvízu zmatená jen já.
Autor by si měl tento test zopakovat alespoň dvakrát, aby se vyvaroval chyb či zavádějícího zadání.
No, teď kdo je d e b i l. Otázky 3, 5, 10 jsou poněkud diskutabilní.
Ne, jsou špatně označené správné výsledky.
Výsledek: tři špatné odpovědi
Komentář k výsledku: máte vyšší IQ než autor testu 😄