1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

150x10 jsou opravdu 3000? Když každý muž dostal ze 100 kč 10 kč zpět, tak zaplatili každý 90. Jiný výsledek nepřichází v úvahu. Tady někdo machruje, a nemá na to.

24
Před 6 měsíci
Zbyněk Poisl

Také bych řekl, že to tak je, stejně tak je nesmyslná odpověď s tím plotem, neboť plot se prodává na délku, nikoliv na výšku, tzn., že 10 m plotu po 150,- Kč stojí 1.500,- Kč.

11
Zobrazit další 3 reakce
Před 6 měsíci

Tak tady si nikdo nedal s testem vůbec žádnou práci. Odpovědi jsou špatně minimálně ve 3 případech, což je katastrofa. Takové testy už raději netvořte.

otázka 3: Muži zaplatili každý 100,- a číšník každému vrátil 10,- takže každý zaplatil 90,-. Vysvětlení, že si číšník nechal 20,-, takže 90+10=95 vůbec nechápu. Těch 20,- si číšník nechal zaplatili tou stovkou, žádné další přičítání.

otázka 5: Vysvětlení - pokud Novák říká pravdu ... stejně mohu říct: pokud Dvořák říká pravdu, že Zeman lže, tak Novák lže o Dvořákovi. A nebo: pokud Zeman říká pravdu, že Novák lže, tak Dvořák lže o Zemanovi.

otázka 10: vysvětlení - jednoduše 10 metrů × 150 Kč za metr ... se prý rovná 3000,- To počítal který idi0t???

26
Před 6 měsíci
František Nezbeda

Naprosto souhlasím, nikdy by mě nenapadlo, že tohle může někdo stvořit.

5
Před 6 měsíci

Promiňte, ale domnívám se , že minimálně ve dvou otázkách máte chybu:

Otázka číslo 3 - muži v restauraci zaplatili každý 90 Kč - protože 3 * 90 = 270 = 250 (útrata) + 20 (ponechal si číšník). Informace ve vysvětlení, že 90 + 10 = 95 je naprosto scestná.

Otázka s plotem je buď chybně položená nebo chybně vysvětlená. Pokud budete platit 150 Kč za běžný metr, tak budete platit za celý plot 150 10 = 1500. Pokud budete platit 150 Kč za metr čtverečný, tak budete platit za celý plot 150 2 * 10 = 3000. Vysvětlení, že 150 *10 = 3000 je tedy také velmi kuriózní.

19
Před 6 měsíci
Švehlová Radka

Máte pravdu, navíc další dvě otázky jsou diskutabilní:

Otázka č. 5: Uvedené vysvětlení platí pouze v případě, že ty tři výroky byly proneseny v tom pořadí, jak jsou zde napsány. To sice jaksi lze předpokládat, ale není to nikde řečeno.

Otázka (tuším) č. 7: To, že má muž dceru s nějakou ženou, ještě vůbec neznamená, že nemá syna s nějakou úplně jinou, takže pro matku jeho dcery může být ten syn zcela neznámou osobou. (Vzpomeňme na MUDr. Plzáka blahé paměti: "Zatloukat, zatloukat, zatloukat!")

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 6 měsíci

metr a metr čtvereční jsou rozdílné pojmy. metr plotu je dle mého metr nikoli čtvereční a není to tak ani psáno tím nelze odpovědět dobře když nejsou základní informace. a muži co platí každý 100kč a deset jim vrátí platili devadesát neboť číšník jim 20kč nedal tak platili devadesát když ze sta jim deset vrátil. Další už jsem ani neměl chuť řešit.

7
Před 6 měsíci
Marek Gabriel

Ten test, respektive ty správné výsledky označoval blbec. Nedá se nic dělat.

2
Zobrazit další 3 reakce
Před 6 měsíci

Otázka č.10 je zavádějící. Protože v zadání není uvedeno zda jde o běžný metr nebo metr čtvereční. Pokud je cena v obchodě udána za metr, bez informace o tom, že jde o m2, pak se jedná o běžný metr a cena by měla být 150Kčx10m = 1500,-Kč.

8
Před 6 měsíci

Inu dobře mi tak, když se pustím do logického testu ve Světě ženy. Tři chyby, podle autorky testu a jak jsem si přečetl níže, tak to chyby nebyly a píšu tvrdé y, protože chyba je rodu ženského.

Před 6 měsíci

Už jsem se bála, že budu po vyluštění tohoto kvízu zmatená jen já.

7
Před 6 měsíci

Autor by si měl tento test zopakovat alespoň dvakrát, aby se vyvaroval chyb či zavádějícího zadání.

11
Před 6 měsíci

No, teď kdo je d e b i l. Otázky 3, 5, 10 jsou poněkud diskutabilní.

9
Před 6 měsíci
Alena Táboříková

Ne, jsou špatně označené správné výsledky.

Před 6 měsíci

Výsledek: tři špatné odpovědi

Komentář k výsledku: máte vyšší IQ než autor testu 😄

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt