Dobrý den.
Pracuji na ZŠ a i kdybych nedal 10/10 myslím, že bych klidně mohl kárat žáky, neboť dle mé zkušenosti by bylo zcela výjimečné, kdyby někdo ze žáků 9 třídy dal více než pět 🙂
Hezký den.
No to je ale spíše obrázek stavu školství, ne? Ale na Vaši obhajobu: Já si pamatuji, že v 70. letech, když jsem chodil na ZŠ a SŠ, se učila v dějepisu druhá světová válka a tím to zvadlo. Dnes to bude asi stejné, aby se učitelé nevystavovali osočování z propagaci komunismu, fašismu, lásce k Rusku apod. Ta otázka na Gottwalda, Zápotockého a Husáka, to chápu, že může být pro mladé, moc se nezajímající historií, oříškem. Kdybychom dnešním starším lidem dali seřadit presidenty Československa do 2. sv. války, to by asi byla taky katastrofa.
Tvurce by si měl opravit odpověď u otazky s delkou řek. Labe má necelích 1100km oproti 430 km Vltavy.
A Vy byste si měl zopáknout skloňování přídavných jmen podle vzoru "mladý". Pokud jde o překlep (myslím, že ne), tak se omlouvám.
otázka o řekách je špatně formulovaná,mělo by to být : Která řeka má nejdelší tok na uzemí ČR
Přesně tak. Nejdelší česká řeka klidně může být Labe, protože celkově je delší než Vltava. Byť je její tok v ČR kratší.
Takže mohu říct, že žáci vědí o historii kulový.
Nejen o historii. Vykládal mi kolega, že jeho známý, učitel, se mu svěřil s touto příhodou: zastavila ho na chodbě sedmačka a ptala se, kolik je hodin, že si zapomněla mobil. Řekl ji, že na té chodbě jsou přece hodiny. A ona na to, že to nepozná, že to umí jen na digitálních. Takže tak je to dnes s úrovní.
Já si pletu obratníky.
No ale oni se to učí teď
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Vy ano. Žák dnešní deváté třídy se nedostane na 50%