Ptát se seniorů, kdo byl prvním prezidentem Československa, nebo kdo napsal román Babička, to už je tedy oravdu vrchol dehonestace. Dělám si různé kvízy, nejen ty seniorské. Sleduji v televizi vědomostní soutěže. Stáří lidé si v nich vedou většinou dobře. Ale média z nás pořád dělají idioty. Smutné, velmi smutné.
Naprostý souhlas, kvíz je celkem lehký až stupidní, soutěže sleduji rovněž a jsem celkem znechucen znalostmi mladých lidí právě ve všeobecných otázkách, kde ztrácejí potřebné body, mnohé odpovědi jsou úsměvné nebo směšné až trapné.
Autorce kvízu bych doporučila zadat tento primitivní test mladé generaci a zveřejnit jejich výsledky. To by bylo počteníčko. Doporučit tenhle primitivní test seniorům je jen další důkaz toho, jak je na seniory v dnešní společnosti pohlíženo a jak jsou rozumově degradováni (pravděpodobně má autorka kvízu zkušenosti se svými rodiči, na kterých kvíz testovala). Je to hnus, kam se Svět ženy dostal a jak se takovými nesmysly degradoval na úroveň bulvárního plátku.
Takový Bendig by měl tak 10 procent a to jsem optimista
Jako senior 70+ souhlasím s mnoha komentáři, že autorka, paní Kristina Vacková si pravděpodobně v nějakém orgánu - mozek to tedy určitě nebyl - vytvořila spojení, že senior = dement, blb či idiot.
Nicméně by mě zajímala odpověď na poslední otázku o seriálu Byl jednou jeden dům.
Pamatuji-li si správně, pak Menšík byl autodopravce (tuším Drvota?), Sovák byl uhlíř a Kemr tam vůbec nehrál. Tak jakou odpověď by ta chytrá horákyně - paní autorka- považovala za správnou?
Nejdelší řeka protékající Českou republikou je Labe. Pokud byste, paní redaktorko, chtěla jako odpověď Vltavu, musela byste tam přidat slovo "celá" protékající. My senioři většinou česky umíme.
Souhlasím. Mne napadla formulace "nejdelší řeka na území ČR"
Takové otázky jsou až urážející. Jako by podle autorky inteligenční úroveň seniorů hraničila s debilitou.
Tenhle test dá skoro každý senior, pokud není tak trochu "ducha mdlého". Ale zajímala by mě statistika výsledků u kategorie teenagerů, to by to dopadlo:-)
Stále si dobře pamatuji jak nás 4/5demolice odrbala o 1.000,- a dlouho na to nezapomenu, hlavně u voleb 😉
Co sem takovou blbinu motáte! Cítíte se zdráv?
tvl, to byl test pro lidi s Alzheimerem ?
To jako, že senioři jsou debilní, že by neodpověděli na tyhle otázky?
Proč si autoři podobných "kvízů" myslí, že všichni senioři jsou dementní??