Aha, je potřeba číst pořádně, mám 91% jen díky tomu, že jsem si nevšiml u třetí otázky dotaz na "antonymum". Někdy je rychlá odpověď na škodu. Moje smůla.
Dopadla jsem stejně.
U otázky č. 8 jsem od autorky testu postrádala upřesnění, jakou "jinou kategorii" má na mysli. KNIHA, PES, RYBA... Ano, kniha není zvíře. Ale není to jediná správná odpověď. Další je totiž slovo PES. A těch důvodů je hned několik. Pes je mužského rodu, zatímco kniha a ryba ženského. Je to jednoslabičné slovo, zatímco zbylá dvě slova mají po dvou slabikách. Je to slovo tvořené uzavřenou slabikou, další dvě mají slabiky otevřené. Na základě toho také slovo pes jako jediné končí na souhlásku, kniha a ryba na samohlásku (a dokonce obě na A, což by opět mohl být důvod, proč slovo pes patří do jiné kategorie). Abych to uzavřela: když už se někdo pouští do sestavování testů, otázky by měly být jednoznačné.
nejen láska, ale i slova kočka atd. jsou abstraktní. Protože kočka bude konkrétní, až bude uvedeno bílá kočka od Nováků z Horní Dolní, protože jen taková kočka je konkrétní, vše ostatní je záležitostí představivosti - každý vidí svou typickou kočku.
No a co teprve Schrödingerova kočka!
Tak jsem získal 100%.
Já 91, dobré, ale když čumím (za to by bylo 10 % dolů) na TV, tak žasnu, co z nich leze a to většinou čtou, asi jim to blbě píšou. Mluvím o formě, obsahově většinou nepochopitelné. Ale drží se hesla koho chleba jíš, toho píseň zpívej, nebo tak nějak to bylo.
Slovní mistr ❤️