Tětiva určitě není každá přímka, která spojuje dva body kružnice. Když přesně, tak přesně. Přímka, která spojuje dva body na obvodu kružnice a přitom prochází středem je průměr, nikoliv tětiva.
A průměr je pouze speciální situace tětivy.
A zdůrazňovat na obvodu je zbytečné, jelikož kružnice je množina bodů, která má od středu stejnou vzdálenost. Jinými slovy jenom ten obvod.
To spíš rovnoběžky bych Vám sestrojil všemi třemi variantami, které byly nabízeny. Tam mi přišel error.
Nabízím Martě Pušové doučování. První hodina zdarma.
Tak kolik je součet vnitřních úhlů v trojúhelníků asi není úplně otázka na definici.
A takových otázek je více.
Co je zapotřebí na narýsování dvou rovnoběžek?
Z uvedených možností lze rovnoběžky narýsovat čímkoli (pravda, občas to dá trochu více práce). Když holt nemám trojúhelník a pravítko, tak použiji kružítko. Samotný trojúhelník (a jedna pomocná čára) také stačí....
Dojel jsem na totéž 😪
Odkud vzala autorka kvízu informaci, že přímky značíme malými psacími písmeny, je mi záhadou. A pokud neumí narýsovat dvě rovnoběžky pomocí pravítka a kružítka, netuším, jak mohla být připuštěna k maturitě. Koneckonců ani úsečka není celá přímka, spojující dva body, ale část té přímky, která leží mezi oběma body.
A jak byste chtěl přímky značit? K narýsování dvou rovnoběžek se normálně používají dvě pravítka, z nichž jedno je trojúhelník. Pravda lze je narýsovat i jinými způsoby, ale ty nejsou tak běžné. A úsečka je rovná/přímá čára spojující dva body. Je to nejkratší spojnice dvou bodů.
Hodně lehké. Tohle jsou základní znalosti.
Pro kazdeho se zakladni skolou, urcite.
Tak nevím.
Součet vnitřních úhlů trojúhelníku jsem odpověděl 180° a bylo to špatně......
Otázka zněla na čtyřúhelník.
Nás učili přímý úhel, ne plný.
Přímý úhel je 180 stupňů. Buď si to špatně pamatujete, nebo Vás to učili špatně...
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Tětiva je částí sečny. Tětiva je úsečka. Sečna je celá přímka.