Můj názor - Klára se tak rázně měla ozvat už dříve. Je dobře, že to udělala aspoň teď. Ale také nevěřím, že by si její rodiče i sestra uvědomili svou chybu a změnili své chování vůči ní. Spíše jí budou vyčítat nevděk, co všechno pro ni udělali a že sestra je na tom finančně hůř a má na rozdíl od ní rodinu, proto jí musí pomáhat.
Nebo to taky může být úplně jinak. Závist může být dost ošklivá vlastnost. z článku je patrné,že i tato Klára vystudovala vysokou školu,takže jí to zřejmě rodiče umožnili stejně jako její sestře. Dál bych to moc nerozvíjela,museli bychom znát příběh z obou stran.
Tomuto příběhu se mi nechce věřit, že je reálný. Pokud ano Klára udělala dobře. Já bych taky byla raději na vánoce sama než s lidmi, kteří mi nesedí.
Vy jste nejspíš jedináček. Tahle realita je totiž bohužel dost častá
další ukřivděná "chudinka". Žádný rodič nepreferuje takto jedno dítě před druhým. A pokud preferuje, nebývá to od dětství, mívá k tomu nějaký důvod v jeho chování v dospělosti. Dotyčné by prospěla nějaká terapie - lidí, kteří si "myslí", že jim jejich rodiče nějak ukřivdili, bohužel přibývá - byť to ve většině případů není pravda.
Take jsem se musela ozvat,pripadala jsem si jak sluzka.Dospele deti stylem,,tady me mate a postarej se".Tak samo jak oni jsem chodila do prace,vsechno nakoupit,nachystat,obslouzit,rekla jse dost.Mame se radi a ja mam rada sve soukromi a klid.
Odjeďte na vánoce někam na hory. Všechno budete mít přichystané až pod nos, užijete si klidu a setkáte se s lidmi, kteří to mají stejně. Chtějí klid a ne se doma pachtit se salátem a řízky. Děláme to několik let a není nic lepšího než vánoce na horách.
Ty překládané vymyšlené články na Svět ženy jsou již trapné. Není týden, aby nebyl jeden, či dva články, kdy někdo někomu píše dopis. Je to nevěrohodné. Proč děláte z pisatelů slabochy, kteří neumí svůj názor vyřešit přímo?
Hele můj otec byl vždy ten druhý.Vše dostával jeho mladší bratr.Půjčky (nenávratné)na 2 auta.my jsme byli jako otcova rodina ,ti co jdou uklidit po malířích.Stěhovat na novou adresu..Ale je pravda že v dobách kdy koupelna nebyla v každéím bytě.Jsme se mohli 1 za týden vykoupat u babičky.Takže strýc byl v jejích očích ten úspěšnější a cpalo se mu více.I když se mi to nelíbilo.Prostě prarodiče určovali priority.
Vánoce s rodinou ? To je noční můra spousty lidí už od listopadu 🙂 Tohle se dá dělat buď dobrovolně a z lásky, nebo proto, že si člověk neumí nastavit mantinely a bojí se říct "ne". A tady by to "ne" asi bylo hodně potřeba.
A nejhorší na tom je, že rodiče svým chováním i zničili potencionálně pěkný vztah mezi sestrami.
To se tedy probudila brzo,by mě zajímalo,jestli bude mít dáma kuráž říct aj svoji rodinu,místo dopisu do redakce...
Nebo zase zklapne, a bude sloužit.
Divím se,že ten její chlap nic nenamuta
100 lidi 100 povah, sme 3 ségry. Já nejstarší. Moje děti rostliy, když rodiče chodili do prace.chapu nebylo tolik času. Od sestry 2 holky byly s našimi v baráku a pak hodne blízko. A nejmladší vnuk je miláček. Cítím se špatně vůči svým dětem ale babi a dědu ( to už vůbec ne) nejde změnit. Já jezdím k našim a makám na baráku. Naštěstí moje děti jsou daleko.. a to samé bylo i u tchyně. Asi mám komplex. Nekompenentni matky. Buď mám vnoučata a beru všechny stejné... nebo? Děcka co poradíte? Pustit se do rodičů v 80?