Mám 10/9. Ale z mého pohledu mám 10/10. Pokud mám vykopat jámu 1x1x1 m tak polovina jámy je 1x1x0,5 m, což vykopat zcela očividně lze a na její vykopání je potřeba stále jeden muž.
Ale je to Svět ženy a tedy ženská logika je jiná než skutečná normální logika.
Přesně, nevím proč by nešlo vykopat půl jámy jedním chlapem 🤔 tady jde matematika úplně stranou a je jedno jak velká ta jáma má být. Buď vykopu celou jámu, nebo půlku....
Takže bude něco špatně 😉ženská logika je stejná jako ta vaše..
Test IQ, který je zaměřený pouze na matematiku, není absolutně vypovídající o skutečné inteligenci jedince. Matematické schopnosti jsou pouze jedním z faktorů IQ, a zdaleka ne jediným. Jsou lidé bez matematického myšlení, přesto mají IQ vysoký. Za mě zbytečná ztráta času.
Otázka s jámou je nesmysl. Lze vykopat polovinu jámy. Například tak, že Vám šéf řekne "vykopejte tady jámu deset na deset, dva metry hlubokou" a vy během prvního dne stihnete přesně polovinu. Nebo jeden pracovník vyklope půlku a vy ho vystřídáte. Tedy jste vykopali polovinu jámy...
A jinak správně mohou být za určitého předpokladu všechny odpovědi:
1, dáme-li rovnítko mezi pojmy "muž" (ve smyslu pracovní síly) a člověk, protože je aspoň jeden člověk k tomu potřeba (byť by třeba ovládal stroj)
0, jdeme-li na to genderově. Když máme tu rovnoprávnost, tak jámu může vykopat i žena a muž tedy potřeba není.
Libovolné jiné (kladné, celé) číslo, protože Vám to musí taky někdo schválit, vypracovat posudek, rozpočet, dohlédnout na BOZP atd a ten přesný počet důležitých úředníků asi nezná nikdo...
A protože otázka o tomto nic specifického nesděluje, máte nedostatek informací...
A otázka s knihami je také blbost, protože není specifikováno, jestli má každý žák rozdílné od těch svých (tedy žádný jeden žák nemá dvě stejné, ale dva žáci mohou mít každý kopii stejné knihy), nebo jestli se žádná kniha neopakuje v rámci celé třídy...
koukám, že ta osmička s jámou má spoustu příznivců. Nevím, jak ostatní, ale já zaškrtl nedostatek podkladů, protože není z čeho vycházet- když neznáme objem jámy ani počet těch mužů, co ji vykopali. Jak asi tedy zjistit, kolik mužů stačí na půlku?
Já vycházel z toho, že někdo to udělat musí, takže 0 to asi nebude a jiná realistická možnost tam nebyla.
Na vykopání půljámy je potřeba jeden muž a je fuk, jak je velká. Nula mužů to nezvládne. Jenom pokud by ta půljáma byla extravelká, mohlo by se stát, že se ten jeden muž jejího vykopání nedožije. Ale možnost s více mužmi v nabídce nebyla, a doufám, že Svět ženy nehodlá redukovat množství mužů vykopáváním takových půljám. 😄
A navíc je to zjevně přeloženo vyloženě stylem vyčerpaného kopáče půljámy ...
Sekla jsem se dvakrát. Že tam budou násobky dvou mi došlo, ale na to přičítání jsem nepřišla. Podle mě by byl výsledek 47 a to nebyl 🙂 A s tím kopáním jámy... No nebylo dost informací.
Zrovna s tím kopáním jámy jsem si byla byla stopro jistá že to logicky zvládne i jeden muž. Ale v tom směru asi nebyla zkoušena lidská logika :)
Je to test IQ, nebo test z matematiky pro základní školu? (Jediná otázka, která se tomu vymyká, už je tu probraná jinými diskutujícími.)
Mimochodem, podle mého názoru správná odpověď na poslední otázku je "5 až 60". To, že student A má 5 různých knih a student B má taky 5 různých knih, neznamená, že student A má všechny knihy jiné než student B.
Jj, přesně tak. Každý má 5 různých knih, takže stačí aby měl 4 stejné jako ten předchozí a 1 úplně jinou. Vychází to pak na 16 celkem, ale taková odpověď tam není. A přitom stačilo napsat do zadání, že každý student má 5 knih, které jsou jiné než u všech ostatních. Pak stačilo opravdu jen vynásobit počet studentů a knih. Ale to pak není o inteligenci, ale o malé násobilce. Takže všichni co tohle zvládli kdysi spočítat v 1 třídě jsou geniální ... 🙂. A s jámou je to zrovna tak. Napsal jsem že není dost informací, protože takhle hloupě se snad ani nedá zeptat 🙂
Jak už tady psali jiní, úloha s jámou je nesmysl. Půlku jámy lze vykopat. Navíc zadání překládala nějaká opravdu plechová hlava. U tzv. testu inteligence docela sranda. Také otázka s knihami není přesně zadána. Jak moc různé ty knihy byly? Měl-li každý student 5 různých knih, nevylučuje to, že všichni studenti měli 5 knih stejných jako kolegové.
všichni řeší jámu, která je evidentně špatně, při jakémkoliv objemu jamy se uvedená odpověď rozpadá. ja se, ale zeptám, co na tom kvízu bylo zajímavého, nebo snad zábavného? ba dokonce většina úloh snad ani nepotřebuje inteligenci, jen zvládnutí základní školy (a to ve většině případů jen první stupeň)
Ale jděte 😄 Jako moc těžké to nebylo, to uznávám, ale první stupeň ?? To snad ne. Logickou posloupnost čísel, prvočísla, rovnice x y, .. Ani ty třetiny by moji vnuci asi nevypočítali a to je jeden ve čtvrté a mladší jen druhák. Tak nemachrujte a nepište hloupé komentáře.
Tento test či kvíz je spíše založen pouze na logické IQ což není celá intelligence .Jelikož existuje i EQ emoční inteligence a nejspíše mnoho dalších jejíž součet či zprůměrování je nějaké celkové IQ .
👍👍👍