Paní tchýně podle toho, jak se chová, nemá hluboko do kapsy. Paní tchýně jen neumí s tím, co má, hospodařit. A to je docela velký rozdíl. Chce žít společensky a na vysoké noze. To je to celé. Chce si dopřávat, rozmařile žít a nechce to všechno platit ze svého. Podle mě byl impulz od některých jejích známých důchodců. Třeba jí řekli, že jezdí k moři a jelikož ona vše utratí, na zahraniční dovolenou nemá. Takže bych si s ní sedla, spočetla, kolik má důchodu, kolik z toho dá na poplatky. Se zohledněním, zda nemá nárok na nějakou sociální dávku. Vedle bych vyčíslila, kolik bereme my, kolik máme na jednoho člena rodiny po odečtení všech poplatků. Kdyby matka opravdu nevyžila, snažila by se šetřit na všem možném a rozhodně by se takhle nechovala! Ten, komu chybí peníze, se stydí to přiznat a nevytrubuje to do světa!
Nikdy bych po synovi nevyžadovala peníze.Je pravda, že jsem se o něj řádně starala,ale myslím si, že má právo užívat si života se svojí rodinou.Tak se trochu uskromním.To už bych na tom musela být hodně špatně,abych požádala.Věřím,že by mi pomohl.Jediné,co je pro mne důležité je,aby byl spokojený, šťastný.
Rady k nicemu.
Občanský zákoník mluví o výživném.
Výživné muže poskytovat i syn sve matce.
Ovšem matka nejeví dle poskytnutých informací známky chudoby,aby ji soud na základě návrhu vyhověl.
Rodice vas vychovali, tak ve stari se o ne musite starat, tohle normalni ve spolecnosti, pokud je spolecnost zdrava a ne tak pokrivena jako v cr, premyslet vubec otom zda je v pravu nebo neni. Mel jsem u sebe sve rodice a rodice me zeny, je to naprosto normalni, tim ukazuji i svym detem jak to ma vypadat, protoze i ja budu starik, jasne jsou ruzne neshody, ale to je naprosto normalni.
premyslim proc ma pani Zuzana Zakova potrebu si vymyslet takove pribehy co se nikdy nestaly.
Ale staly. A dost často. Je to důchodcům přímo razeno na socialce, že maji nárok na výživné od dětí. Protože podle zakona se musí nejprve postarat rodina a až pak stát 🤷. Výživné pro samostatně žijící důchodkyně je soudem stanovovano v současnosti mnohem více než dříve.
No nevím. Jsem v důchodu a mám asi 17000 Kč. Žijí v pohodě. Nájem s poplatky ve státním asi 6100 Kč. Zbytek úplně v pohode. Prokourim kolem 4000 Kč mesicne.
Ono záleží na okolnostech-znám rozvedenou pané,jejíž úspěšný syn má manažerský příjem v hrubém kolem 150 000 a jeho máti má průměrný 20 000 starobní důchod
Síce občas zajde i do kina i na kávu,1x ročně s kamarádkou na prodloužený Welnes víkend a občas na výlet.Jinak se zdražením energií vychází těsně a bere z úspor.Zde by měl syn dobrovolně pravidelně 5-6 tisíc přispívat.Jak říkám,záleží na okolnostech..
Já bych jí nedala ani korunu. Když má malý důchod tak ať se baví podle výše důchodu. Já jsem taky v důchodu a vím co si můžu dovolit . Když něco budu chtít tak si na to ušetřím. Baba je hladová.☹️
Ale ona malý důchod určitě nemá, jen už nevěděla, jak se "pomstít".
Za výši důchodu si každý může sám. Nulová osobní zodpovědnost, ale o to víc natažená ruka.
Vsadím se, že tahle zlá dáma žádné finanční potíže nemá. Je to jen další způsob, jak ovládat synovu rodinu, obzvláště když si diktuje sumu a způsob pomoci.