1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíciUpraveno

Buď se lituji nebo se rozhlédnu, zjistím, že tam mám spoustu vrstevníků ve stejné situaci a užiju si to s nimi. Každý domov dělá pro klienty Vánoce, program, zdobí se tam stromky, peče cukroví, zpívají koledy, všechno. Stačí se zapojit a přestat se pořád litovat. Jsou lidi, za kterými děti ani nepřijdou a nebo nikoho nemají. Tak mají sedět a fňukat ? Situace je, jaká je, a je na každém, aby se v ní naučil užívat si života.

4
Před 3 měsíci

Znám lidi, co byli šťastní, když jejich děti odešly do zahraničí, za přání nebo za láskou. Manželce jsem říkal, pro det

Před 3 měsíci
Ladislav Houžva

pokračování:

pro děti možná štěstí, ale pro rodiče určitě ne.

Před 3 měsíci

Jsem seniorka 71 let a jako introvert ráda trávím čas sama se sebou - to mám jistotu, že jsem v dobré společnosti 😉 Ale pokud bych nechtěla být sama, dokázala bych na Štědrý večer dát dohromady pohodový večírek dalších kamarádek a kamarádů, kteří třeba netouží být v ten večer sami, a věřte mi, že by to byla jízda 😄

To mediální vnucování toho, že rodina MUSÍ být na Štědrý večer pohromadě, už mě irituje.. Prostě NEMUSÍ ! Vánoce chci trávit s lidmi, se kterými je mi dobře. Což samozřejmě nezbamená, že to nutně musí být rodina.

41
Před 3 měsíci
Helena Jelínková

Nejsmutnější na tom je, když rodina není společnost se kterou chcete trávit Štědrý den. Vždycky si říkám, kde se stala chyba.

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 měsíci

Je to hodně o mezilidských vztazích. V rodinách, které k sobě mají blízko po celý rok, nebývá problém se starším člověkem ani na vánoce. Pokud jsou jen zdvořilostní návštěvy, vánoce to nevytrhnou.

37
Před 3 měsíci

Já k tomu si dovolím jeden komentář. V zaměstnaní od některých kolegu jsem slýchával, jak se nemohou dočkat až dětí vyrostou a vypadnou z baráku nebo bytu, jak je štve že musí pro tchána nebo tchyni něco udělat atd. Pokud v takovém prostředí někdo vyroste, nepozná co jsou rodinná pouta. Neříkám že je to pokaždé ale většinou si za to mohou lide sami...

21
Před 3 měsíci

Jsem se synem sama už 10 let a užíváme si vánoční svátky podle svého. Letos však jsou Vánoce trošku jiné. Syn má přítelkyni. Je to hodná holka, pracovitá a taky ohleduplná. Mám i starší děti, které už mají své děti , ale vždycky se mě ptají jestli nechceme být na Štědrý den s nimi. Ze začátku tomu tak bylo a bylo to moc hezké. Protože mám zdravotní problémy, tak potřebuji trošku jiný režim a tím nechci děti stresovat a omezovat, když si potřebují během dne lehnout. Děti to respektují, ale já si připadám nemožná. Proto jsme zavedli vánoční společná posezení s obědem. Domluvíme se většinou na Štěpána a sejdeme se u mě doma. Udělám slavnostní oběd, posedíme , pobavíme se a k večeru se rozejdou domů. Mě i jim to takto vyhovuje.

Ono je to hlavně o výchově a vzájemném pochopení. To že syn otce u sebe nechce je buď výchovou syna nebo ho prostě nechce snacha a syn pro klid doma svojí ženě vychází vstříc.

3
Před 3 měsíciUpraveno

Přemíra fňukání. To je dnes typické. Vychází to z toho, že se na nás neustále útočí větami typu, že na Vánoce nikdo nesmí být sám. Pak jsou z toho takovéto ztesky. Není lepší místo sezení na pokoji a fňukání zorganizovat vánoční večírek? Snad v domově pán nezůstal sám. Udělat si prostě vánoce podle svého. Nebudu se synem, no fajn, jeho problém, že nechce. Já se zařídím podle svého.

Před 3 měsíci

U těhle článků by mělo vždycky být vyjádření druhé, zúčastněné strany. Že by otce za celý rok nepozvali k sobě domů musí mít nějaký hlubší důvod.

2
Před 3 měsíci

Dobrý den, nechápu ,rodina je potom k čemu?Co se tu snaží někdo zase vymýšlet za zábavy pro lidi kteří snad vychovali někoho,aby nezůstali snad osamocení na vánoce ?brrr.

3
Před 3 měsíci
Vlastimil Jurečka

Mám také 4 děti a nikdo nepozval...

1
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 měsíci

Ne všichni rodiče si zaslouží být s vlastními dětmi. A je úplně jedno kde ty děti žijí. Třeba já bych k matce nejel, pro mě umřela už dávno.

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt