1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Slovo "nevděčná" vypovídá o tom, že ji tehdy nepozvala od srdce, ale z jakéhosi samaritánismu, jinak by neměla dojem, že by jí měla být vděčná. Ale jinak, na tohle všechno stačí jedna jediná věta: "Matko, Vánoce budou u nás tak, jak je udělám já, protože u nás jsem hospodyně já - můžete přijít, ale není to povinné". Tečka.

32
Před 3 měsíci

No i já jsem si tím prošla jenže já mám povahu že když se to někomu nelíbí jak to dělám tak se ozvu a ani tenkrát jsem nemlčela . Začala mě u mě doma komandovat že ona to dělá tak a já to tak taky musím dělat tak jsem ji vzala za ruku otevřela dveře a řekla jí čí jmenovka je na dveřích no chvíli trvalo než ji to došlo tak jsme ji slušně řekla že tohle je moje domácnost a já si to dělám jak já uznám za vhodné a pokud se jí to nelíbí že nemám problém ji odvest domů no a měla jsem klid , Od té doby byla jak milius a už nikdy se o nic nepokusila .

45
Před 3 měsíci
Jana Starková

Parádní přístup 😀

4
Před 3 měsíci

Názor psychologa je v principu správný. Ted by měl hlavní roli (koordinátora) převzít manžel (syn). Spolu s manžekou si po proběhlých vánocích stanovit základní neřekročitelné hranice rodiny, 'rozhodovací' pravomoci ponechané na tchýni (matce) a to, co bude předmětem vzájemné dohody. Všechno v klidu s velkým nadhledem, přeneseným na manželku. Bere přitom ohled na ty samé názory matky. Když si to 'sedne' v rodině, tak při vhodné příležitosti seznámí se svým (myšleno rodinným) pohledem matku. Ne jako definitivu, ale ke zvážení. A časem dořeší drobnosti. A před vánocemi na společné 'válečné' poradě stvrdí dohodu (dělbu práce). A na problémy už nebude prostor.👋

3
Před 3 měsíci

Ještě nejsem tchyně, ale mám už dospělého syna. Teoreticky bych měla stát na straně této tchyně, ale nemůžu. Její chování je manipulatívní a toxické. Je pochopitelné, že tchyně, chce mít na Vánoce kapra, vždyť je to tradice. Ale pokud to v rodině jejího syna nejedí, tak by si paní mohla kapra připravit doma a přinést si ho s sebou pro sebe a možná by i někdo jiný ho chtěl ochutnat. Pokud si chce tchyně rozkrojit jablko, tak proč ne? U stolu může poprosit o spolupráci ostatních a možná je tradice zaujme. V každém případě nevěsta není její služka a posílat nákupní seznamy je arogantní. Pokud je tchyně imobilní, může požádat o pomoc svého syna, pokud není, tak si to má koupit sama. Pokud se chová tchyně k nevěstě jako k poskokovi, nevěsta bude na ni brzy alergická, bude ji nenávidět a bude se jí snažit vyhýbat.

13
Před 3 měsíci

Panovačná tchyně a srab manžel je sen každé ženy. Jelikož není zmínka o dětech, tak bych manželovi oznámila, že pokud chce Vánoce podle své maminky, tak má dvě varianty, a to na Vánoce být u ní, anebo si to zařídit a udělat její Vánoce u sebe doma, samozřejmě vše nakoupí, připraví, udělá sám - ovšem s tím, že já odjíždím na welness pobyt.

8
Před 3 měsíci

No, já tedy nevím, ale názor, že tchyně chce vánoce v rodině syna takové, na jaké je zvyklá a trpí smutkem po manželovi, není důvod, aby poroučela a chystala vánoce jen podle svého, čemuž se musí přizpůsobovat čtxři další lidé. Syn diplomaticky mlčí, v domnění, že se nemá mamince odporovat...já v tom vidím nenápadný nátlak na svou ženu, aby se přizpůsobila jeho matce ve své vlastní domácnosti. Proč tedy tchyně neudělá vánoce pro všechny u sebe doma...podle svého, to by synova rodina možná přivítala, ale u sebe mají právo dělat si je...i přes výhrady tchyně...po svém.....

20
Před 3 měsíci

Pořád jen tchýně,tchýně,tchýně.....

Už jste s tou věčnou kritikou trapné....

Tchýně je dobrá jen tehdy,když ji pootřebujete na hlídání atd.,pak je nejlepší se jí zbavit!😣

25
Před 3 měsíci
Helene Plotz

Paní Helene, asi jste nesprávně četla. Dělá jí to tchýně, tak se píše o tchýni. Až to bude dělat dědeček, bude se psát o dědečkovi nebo matce nebo o komkoli, kdo se nehezky chová. A nepíše se, že to dělají všechny tchýně. Tahleta je netolerantní, nevděčná osoba, která je zvyklá, že všechno běží podle ní a nic jiného nemíní přijmout bez poznámek. Kdyby to dělal někdo jí samotné, byla by na prášky. Ale dost. Mějte se co nejlépe a řeči o tchýních si neberte osobně. Přeji Vám a všem Vašim blízkým hlavně pohodu a spokojenost.🍀 Zdraví taky tchýně.🤓

16
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 měsíciUpraveno

Chápu, že tchýni je smutno. Ale že bych byla tak drzá a u někoho si poroučela, že se to od teď bude dělat podle mě, že jen pouze to je to pravé, tak to ani náhodou. Může být ráda, že ji berou k sobě a není o svátcích sama. Požádat jestli by nějaký zvyk nemohl proběhnout i u nich, ale striktně to vyžadovat a úkolovat nepřichází v úvahu!

2
Před 3 měsíci

Mozna bych splnila max 1 věc, co by chtěla a víc ani ťuk. Nelíbí se ti? Buď doma a udělej si dle svého.

Takhle prudit 2 měsíce předem bych se jí na vše mohla.... Nemluvě o tom, že pro ty děti to komandovani jejich matky taky není nic moc.

3
Před 3 měsíci

Moc nevěřím tomu, že by se takto někdo choval.

9
Před 3 měsíci
Karolina Nováková

Ale ano jsou takové tchýně. Blbost snachy, že si to nechá líbit.Slušně bych se s ní snažila domluvit a pokud by to nešlo, tak ať si Štědrý den slaví sama.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt