Bylo by to zábavné,ale bez stupidních reklam.
Některé otázky jsou přesná ukázka toho, co je shnilého ve státě dánském (rozuměj v českém školství). Proč by si žáci měli pamatovat, kde se narodili Čapkové? Nemělo by být důležitější, jaký odkaz lidstvu nechali? Odraz v zrcadle: odpověď, že "obraz je vzpřímený", je správná? Pro mě je nesmyslná, takže také nesprávná, tedy 2 správné odpovědi namísto jedné. A chtěla bych vidět, jak všichni sedmáci znají bohyni Hathor. Možná by Seznam měl před uveřejněním takových kvízů provést recenzi a označit je slovy - "Upozornění, kvíz sestavovali diletanti". Ať ušetříme všichni čas na užitečnější kvízy.
Tak 7. třídou bych ještě prolezl, získal jsem 100%.
Pochybuji, že cokoliv z toho jsem se učil v 7 třídě a hlavně ani jedna z těch věcí člověka nikam neposouvá. Ano, skoro vše jsem měl správně, ale jen jsem si řekl, to je hrozný kolik zbytečností si pamatuji
A teď ta důležitá otázka. U koho hledat problém, když vás naprosto bazální vědomosti nikam neposouvají?
Obraz v zrcadle stranově stejný? 😂 Vždy se v optice říká stranově převrácený. Autorka je absolvent 6 tř. ZŠ 🤪
Ano, je stranově stejný.
Zkuste si dát před zrcadlo hrnek s uchem.
Když dáte ucho vlevo, bude i odraz v zrcadle mít ucho na levé straně.
To, kde nastává problém, je s postavou. Protože má oči (respektive celý obličej) jen vepředu, takže se vám postava v zrcadle jeví tak, že je otočená směrem k vám, takže by měla mít prohozenou pravou a levou ruku.
Je to ale stále jen iluze.
Pořád platí, že levá ruka se zobrazí na levé straně zrcadla a pravá ruka se zobrazí na pravé straně zrcadla.
Velká část otázek byla velmi lehká, mnohé odpovědi by se neměl naučit žák 7. třídy ve škole, ale měl by ji získat na výletě s rodiči, v běžné komunikaci s lidmi a pod.
Obraz v rovinnem zrcadle neni stranove stejny, ale prevraceny.. spravne ma byt, ze je stejne velky
To nemusí být, záleží na vzdálennosti, rozměrově je vždy je menší než skutečnost, pokud se předmět nedotýká roviny zrcadla.
Zase si to po sobě autor nepřečetl. Mochomůrka? Možná je to ještě horší, myslí si, že je to tak správně.
Snad muchomůrka a ne mochomůrka🙈
Pletou si to s Vochomůrkou.
Jak obstoji autor kdyz v textu titulku pise o 13 otazkach testu, kde je jich ale 14... 🤪