1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Bylo by to zábavné,ale bez stupidních reklam.

1
Před 3 měsíci

Některé otázky jsou přesná ukázka toho, co je shnilého ve státě dánském (rozuměj v českém školství). Proč by si žáci měli pamatovat, kde se narodili Čapkové? Nemělo by být důležitější, jaký odkaz lidstvu nechali? Odraz v zrcadle: odpověď, že "obraz je vzpřímený", je správná? Pro mě je nesmyslná, takže také nesprávná, tedy 2 správné odpovědi namísto jedné. A chtěla bych vidět, jak všichni sedmáci znají bohyni Hathor. Možná by Seznam měl před uveřejněním takových kvízů provést recenzi a označit je slovy - "Upozornění, kvíz sestavovali diletanti". Ať ušetříme všichni čas na užitečnější kvízy.

14
Před 3 měsíci

Tak 7. třídou bych ještě prolezl, získal jsem 100%.

Před 3 měsíci

Pochybuji, že cokoliv z toho jsem se učil v 7 třídě a hlavně ani jedna z těch věcí člověka nikam neposouvá. Ano, skoro vše jsem měl správně, ale jen jsem si řekl, to je hrozný kolik zbytečností si pamatuji

8
Před 3 měsíci
Petr Padělek

A teď ta důležitá otázka. U koho hledat problém, když vás naprosto bazální vědomosti nikam neposouvají?

Zobrazit další reakci
Před 3 měsíciUpraveno

Obraz v zrcadle stranově stejný? 😂 Vždy se v optice říká stranově převrácený. Autorka je absolvent 6 tř. ZŠ 🤪

8
Před 3 měsíciUpraveno
Oldřich Bernhardt

Ano, je stranově stejný.

Zkuste si dát před zrcadlo hrnek s uchem.

Když dáte ucho vlevo, bude i odraz v zrcadle mít ucho na levé straně.

To, kde nastává problém, je s postavou. Protože má oči (respektive celý obličej) jen vepředu, takže se vám postava v zrcadle jeví tak, že je otočená směrem k vám, takže by měla mít prohozenou pravou a levou ruku.

Je to ale stále jen iluze.

Pořád platí, že levá ruka se zobrazí na levé straně zrcadla a pravá ruka se zobrazí na pravé straně zrcadla.

1
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Velká část otázek byla velmi lehká, mnohé odpovědi by se neměl naučit žák 7. třídy ve škole, ale měl by ji získat na výletě s rodiči, v běžné komunikaci s lidmi a pod.

Před 3 měsíci

Obraz v rovinnem zrcadle neni stranove stejny, ale prevraceny.. spravne ma byt, ze je stejne velky

5
Před 3 měsíciUpraveno
Pavla Vávrová

To nemusí být, záleží na vzdálennosti, rozměrově je vždy je menší než skutečnost, pokud se předmět nedotýká roviny zrcadla.

Před 3 měsíci

Zase si to po sobě autor nepřečetl. Mochomůrka? Možná je to ještě horší, myslí si, že je to tak správně.

1
Před 3 měsíci

Snad muchomůrka a ne mochomůrka🙈

12
Před 3 měsíci
Markéta Schmoranzová

Pletou si to s Vochomůrkou.

10
Před 3 měsíci

Jak obstoji autor kdyz v textu titulku pise o 13 otazkach testu, kde je jich ale 14... 🤪

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt