1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíciUpraveno

Dovzdělejte se - Beneš nebyl svržen, odstoupi naprosto dobrovolně (což se Gottwaldovi moc nehodilo).

Že se věnoval sportu jsem netušila - jako vážně sportoval, nebo si jenom sem tam pinknul tenis, jak bylo tenkrát v módě?

6
Před 3 měsíci
Jaroslava Turková

Beneš neodstoupil dobrovolně, spíš z donucení a totálně zlomený. O jeho sportovních aktivitách jsem nikde nic nenašel. Beneš byl takzvaný Masarykův omyl!

5
Před 3 měsíci

Je smutné že jsme za víc jak 100 let státu měli jen 4 prezidenty kteří nebyli komunisti a ještě smutnější je že i 35 let po revoluci tam pořád sedí komunista.

19
Před 3 měsíci

O našich prezidentech mám velmi dobrý přehled. Většinou šlo o zbabělce, kolaboranty, vrahy a opilce. Někdy to byla dokonce kombinace více možností.

10
Před 3 měsíci
Roman Zahradníček

To může platit jen pro roky 1948-1989.

5
Před 3 měsíci

Dobrý den,

v kvízu je FATÁLNÍ CHYBA. Dr. Edvard Beneš nebyl odstraněn pučem, ale sám rezignoval v květnu 1948. Když chcete dělat historický kvíz, nejprve se naučte něco o našich dějinách. Důvodem proč odstoupil byl sice tlak Gottwalda, ale na to, aby podepsal novou komunistickou ústavu, což Beneš odmítl a rezignoval.

Je to odpovědnost i webových editorů, že takovou pitomost vůbec připustí. Je to podobné jako když neumí někdo rozpoznat pojem Podkarpatská Rus a Zakarpatská Ukrajina. Území sice skoro stejné, ale je v tom obrovský rozdíl kdy a jak o tomto prostoru mluvit.

9
Před 3 měsíci
Rudolf Píša

Na Seznamu se s kvízy roztrhl pytel. Téměř v každém najdete FATÁLNÍ CHYBU.

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 měsíci

V kvízu jsou chyby. Prezident Beneš nebyl svržen komunistickým pučem, nýbrž abdikoval na jaře 1948 sám, což se komunistům vůbec nehodilo, oni ho ve funkci potřebovali, aby budil zdání kontinuity vývoje pro domácí i zahraniční veřejnost. Další chybou je formulace otázky ohledně prezidenta, za něhož a s jehož požehnáním probíhaly politické procesy, tady by měly být správné dvě odpovědi, nejen za Gottwalda probíhaly ty nejhorší procesy, ani Zápotocký není v tomto směru bez viny a má také na rukou krev, na což se neprávem často zapomíná.

6
Před 3 měsíci

Pro mne nejlepším prezidentem je Miloš Zeman.Následuje Václav Klaus.Nejhorší Petr Pavel a Václav Havel.

37
Před 3 měsíci
Nadavit Naďa Vítová

Pokud to byla legrace, tak bych pořadí ještě přehodila. Na opilce už byla Evropa po Junckerovi zvyklá, na krádež v přímém přenosu ne.

1
Před 3 měsíci

Emil Hácha nebyl československý prezident, ale prezident protektorátu Čechy a Morava!

1
Před 3 měsíci

Odpověd na otázku čtyři je pitomost

1
Před 3 měsíci

Proč není na titulní fotce třeba Masaryk nebo Beneš,ale tenhle šašek?🤣🤣🤮

Před 3 měsíci

Venca Flaška 😂

16
Před 3 měsíci
Otto Schulz

kdo?