Dovzdělejte se - Beneš nebyl svržen, odstoupi naprosto dobrovolně (což se Gottwaldovi moc nehodilo).
Že se věnoval sportu jsem netušila - jako vážně sportoval, nebo si jenom sem tam pinknul tenis, jak bylo tenkrát v módě?
Beneš neodstoupil dobrovolně, spíš z donucení a totálně zlomený. O jeho sportovních aktivitách jsem nikde nic nenašel. Beneš byl takzvaný Masarykův omyl!
Je smutné že jsme za víc jak 100 let státu měli jen 4 prezidenty kteří nebyli komunisti a ještě smutnější je že i 35 let po revoluci tam pořád sedí komunista.
O našich prezidentech mám velmi dobrý přehled. Většinou šlo o zbabělce, kolaboranty, vrahy a opilce. Někdy to byla dokonce kombinace více možností.
To může platit jen pro roky 1948-1989.
Dobrý den,
v kvízu je FATÁLNÍ CHYBA. Dr. Edvard Beneš nebyl odstraněn pučem, ale sám rezignoval v květnu 1948. Když chcete dělat historický kvíz, nejprve se naučte něco o našich dějinách. Důvodem proč odstoupil byl sice tlak Gottwalda, ale na to, aby podepsal novou komunistickou ústavu, což Beneš odmítl a rezignoval.
Je to odpovědnost i webových editorů, že takovou pitomost vůbec připustí. Je to podobné jako když neumí někdo rozpoznat pojem Podkarpatská Rus a Zakarpatská Ukrajina. Území sice skoro stejné, ale je v tom obrovský rozdíl kdy a jak o tomto prostoru mluvit.
Na Seznamu se s kvízy roztrhl pytel. Téměř v každém najdete FATÁLNÍ CHYBU.
V kvízu jsou chyby. Prezident Beneš nebyl svržen komunistickým pučem, nýbrž abdikoval na jaře 1948 sám, což se komunistům vůbec nehodilo, oni ho ve funkci potřebovali, aby budil zdání kontinuity vývoje pro domácí i zahraniční veřejnost. Další chybou je formulace otázky ohledně prezidenta, za něhož a s jehož požehnáním probíhaly politické procesy, tady by měly být správné dvě odpovědi, nejen za Gottwalda probíhaly ty nejhorší procesy, ani Zápotocký není v tomto směru bez viny a má také na rukou krev, na což se neprávem často zapomíná.
Pro mne nejlepším prezidentem je Miloš Zeman.Následuje Václav Klaus.Nejhorší Petr Pavel a Václav Havel.
Pokud to byla legrace, tak bych pořadí ještě přehodila. Na opilce už byla Evropa po Junckerovi zvyklá, na krádež v přímém přenosu ne.
Emil Hácha nebyl československý prezident, ale prezident protektorátu Čechy a Morava!
Odpověd na otázku čtyři je pitomost
Proč není na titulní fotce třeba Masaryk nebo Beneš,ale tenhle šašek?🤣🤣🤮
Venca Flaška 😂
kdo?