🙂 "Skvělý výkon! Vaše znalosti jsou na výborné úrovni. Je jasné, že milujete čtení a literaturu. Gratulujeme k vynikajícímu výsledku." - možná někdo, kdo dosáhl např. 50%, toho přečetl daleko víc a podstatně lépe se orientuje v literatuře, akorát nemá paměť na jména a názvy. Naopak, 100% klidně může mít někdo, kdo z uvedených děl nepřečetl ani jediné.
Pani Sindelarova, osobne jsem toho dukazem. Mate uzasny komentar. Preji Vam hezky zbytek dne.
Je třeba vzít ale v úvahu věk a tedy co se učilo.Někteří spisovatelé tenkrát byli nevýznamní na př.Kafka a další, někteří ještě nebyli na světě.Naopak na př.J.Ś.Baar,Klostrman a další už z výuky vymizeli.
Přesně. Já maturovala v roce 1985, tehdy jsme měli úplně jinou povinnou četbu.
Maturita pred 50 rokama byla o jinych autorech, o jinych knizkach ... ja jsem mela temer v kvizu propadaka. Pulku jsem znala nebo odhadla, protoze nebyly soucasti povinneho ctenarskeho deniku.
Také jsem tam hledal Annu Proletářku, Rudou záři nad Kladnem a jako chyták: "Kdo napsal Sebrané spisy V. I. Lenina?"
Většina toho co jsem se k maturitě musela naučit mi v životě k ničemu nebyla a co hůř nebylo mi to k ničemu ani na VŠ.
Dnešní generace potřebuje do života úplně jiné věci než Němcovou a spol.
Velmi jednoduché. Jako borec si proto nepřipadám.
Taky mi to tak připadalo. Jen o jedné knize jsem nikdy neslyšela, ale dalo se to odhadnout, protože jsem nikdy neslyšela ani jméno autora.
Hundert%,maturita 1978.
Je vidět, že jste maturoval také z němčiny... 🙂