Bohužel jsme si vychovali generaci která z většiny (nechci pausalizovat) měli všechno Měli jsme je na prvním místě obklopeni od malá luxusem a vším komfortem Bez přičinění Bez vlastní práce Pamatuju se že hned po škole jsem ještě musela udělat v domácnosti mnoho věcí A to nemluvím o generaci před tou naší kteří museli pomáhat s výchovou mladších sourozenců a práci na svých polích a hospodářství Většina z lidí které jsme si tak vychovali nemuseli nic A tak to nic vzali jako normu Že je vše samozřejmě Výchova a péče rodičů i vše co dostávají je samozřejmost Ale nedej bože kdyby pak mělo přijít taky něco co by měli dávat oni To už většina z nich je na vážkách Bere to úplně jinak Jako útok na jejich svobodu Jejich život Jejich sebevyjádření a jejich a jejich a jejich ....a že toho je Myslí sami za sebe Je to vidět i v jejich nechutí průběžného dotování duchodu To radši jen pro sebe Svůj účet Pro placené zdravotnictví Zase to moje a to a to za to dostanu Ale o nějaké té solidaritě nemůže být řeč Proč ? protože jsme si je tak vychovali A teď to dostáváme takto zpět Je to k zamyšlení každého z nás Ona by ta generace potřebovala zažít i překážky Něco co nemohou ovlivnit a přesto se děje...a posouvá je pak k větší pokoře Nebrání všeho jako samozřejmost...a větší odpovědnosti nejen za sebe ale i celej A pak by to vše vypadalo jinak
A to která generace?
Já nevím, jestli se mám doma dřív starat o postiženou dceru ( 27 ) nebo o rodiče ( 85 nemocná , 90 ležák )
Dávám všechno. A sama jsem na odpadnutí.
A jo, jsem vyčerpaná..hodně vyčerpaná
A co kdyby se rodiče neměli zájem a čas starat se, když se jim dítě narodí, že nemají zájem a čas. To je snad v pořádku? Kdo může takhle veřejně uvažovat, nechci o tom snad ani přemýšlet. Děkuji za přečtení a posouzení.
Naprosto s vámi souhlasím. nechápu, jak může někdo takhle přemýšlet. Mí rodiče nás měli na prvním místě vždycky. A pro mě byli na tom prvním zase oni , když mě potřebovali. A naši synové byli u toho a teď jsou zase oporou oni nám.