1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 21 dny

Na rozdíl od dcery má matka rozum. Kéž by takto rozumných rodičů, kteří nechtějí dospělým dětem ničit život, bylo víc.

10
Před 21 dnyUpraveno

Hlavně klid. Stačí, když si připustíte, že to, že nechce být přítěží, řekla jen "ze slušnost", ale podstatné pro ni je být mezi svými a být klientem, ne peskovaným dítětem, aby jí někdo říkal, co má kdy dělat, jíst, pít, co BY dělat neměla, co je špatné rozhodnutí a co dobré, atd., což se u pečujících dětí děje skoro bez výjimky.. Mají dojem, že když o někoho pečují, je to i s organizováním jeho života a určováním, co je pro ně dobré a co ne.. A na to prostě každý není zvědavý. Chápu to, ani já nebudu. Děti přijdou na návštěvu do domova a budeme vedle sebe sedět na lavičce jako rovnoprávné důstojné a svébytné osoby. No, a ten příspěvek na péči holt budete muset oželet, vůli svéprávného člověka musíte respektovat, neuděláte s tím nic. A k tomu, "Místo vděku jsem dostala rozhodnutí, které mi lámalo srdce", není co dodat. Zřejmě je to přesně to, co si matka nepřála - muset být povinně vděčná. Chápu ji.

Před 21 dny

Popravdě buďte ráda. Ono je to od Vás velmi hezké, ale rozhodně to není žádná sranda. Vím o čem mluvím. Sama jsem zdravotní sestra a pracuji v domově seniorů a loni jsem se kvůli úrazu starala o svého otce a popravdě bych už to znovu neudělala. Je to náročné jak fyzicky,tak psychicky. A když pak ještě neslouží hlava,je to ještě horší. V důchoďáku se lidi střídají, ale když jste na to dva nebo je člověk sám, je to opravdu těžké. Ta bezmoc a frustrace za to fakt nestojí.

5
Před 21 dny
Jitka Semeráková

Osm let jsem pečovala o maminku s demencí, vím, o čem mluvíte. Poslední měsíce už ani nevěděla, kdo jsem, kolik měla dětí, nevěděla, že její manžel zemřel. Peklo.

2
Před 21 dny

Znám ze svého okolí takových jen pár, ale jednu za všechny. Paní šla do domova důchodců, ale vlastně každý týden bývá o víkendu doma u mladých. Teda každý ne, když jsou někdo marod nebo chtějí na dovolenou, či babička jezdí do lázní, tak tu třeba měsíc není. Ale když je u nich mají veselo. A hlavně si mají pořád co říct. o práci, o škole o sestřičkách nebo kolegyních a kolezích. Prostě mi to přijde, že pokračují ve stejném životě jako když byla jejich babi úplně soběstačná. jen už nejezdí mladí k ní, ale ona k nim.

Také bych šla raději do DD než být doma sama a čekat až přijdou mladí z práce,děti ze školy a jistě si chtějí všichni odpocnout.Senior v DD má své vrstevníky,zábavu s nimi a péči 24 hodin.Je to správné rozhodnutí.

7
Před 21 dny

Přes 20let jsem pečovala o svoji maminku a do toho chodit do práce bylo vyčerpávající až mě to úplně položilo a pak jsem musela dát přednost svému zdraví , zachovejte si zdraví odstup a netrapte se nelituji péče o mamku , ale oddělat si svoje zdraví je též nesmysl a zbytečnost .

2
Před 21 dny

Rozumná to žena. Myslím tím matku.

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt