1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 dny

Přistupovat k němu jako k vážně nemocnému, který brzy opustí tento svět. Rozebírat s ním témata, co bude potom, zda dá přednost kremaci, kdw by rád spočinul, otázka závěti, budoucí život 'poté'. S vážnou tváří mu vysvětlit, že to čeká každého, jen on smůlu, že bude (asi) brzo na řadě. Moc by mne zajímala jeho reakce. Výlety na hřbitov, aby si '(psychichy) zvykal'.

13
Před 1 dnem

Jo jo, to znám velmi dobře. Můj muž to dovedl k naprosté dokonalosti. Nesnáší moje nemoci a tak kdykoli onemocním, okamžitě dostane mnohem strašnější nemoc a vyžaduje, abych o něj pečovala. Navíc z něho padají moudra typu: "Nemoc není důvod, aby si člověk neplnil povinnosti!" To jsem měla vysokou horečku a v kuchyni bylo neumyté nádobí. Abych měla klid, tak jsem 2x přechodila zápal plic a jednou Covid, naštěstí jsem byla 5x naočkovaná a měl mírný průběh. Seděla jsem v izolaci a brala telefony. Kolegyně mě zastoupit nemohly, obě byly nemocné. To se člověk pobaví.

2
Před 1 dnem
Jarmila Smutná

Můžete nám říct, pro vůbec jste pořád s takovým člověkem?

4
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 dnem

Obyčejná rýmička to nic není proti nefalšované šéfovské rýmičce, to je opravdu život ohrožující stav. Má dost atypické příznaky, například nemocný chrchlá a umírá jen do telefonu a nebo v přítomnosti zaměstnanců, pokud je sám nebo si myslí že ho nikdo nevidí příznaky zázrakem zmizí.

Před 2 dny

Řekněte mu, že jste ho objednala k psychiatrovi, uvidíte, jak rychle se uzdraví. A když ne, opravdu ho tam objednejte.

3
Před 2 dny
Hana Stojanová

Bohužel,můj bývalý manžel byl přes třicet let přesvědčený, že má rakovinu,ani doktoři ani psychiatři mu to nedokázali vysvětlit. Kolik hospitalizaci v nemocnici kolik na psychiatrii a nic. Nakonec zemřel na zápal plic. Zničil sebe a hodně se podepsal na rodině. Je to smutné ,je to nemocný člověk ,ale žít s ním je peklo.

1
Zobrazit další reakci

Já spíš nechápu,jak s takovým člověkem múže někdo žít((ten je absolutně nepoužitelný pro život...ale je to diagnoza,tak měl začít u psychiatra)

1
Před 2 dny

Zeptala bych se na závěť a chtěla bych přístup k jeho bankovnímu účtu. Hned by byl zdravý 😂.

11
Před 2 dny

Asi by potreboval psychiatra,mozna za to nemuze opravdu je presvedceny ze je nemocny.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt