Mám pocit, že příběhy tady si vymýšlejí seniorky jako přivýdělky k důchodu, protože v nich jsou většinou ženy, co chodí do práce, starají se o děti, uklízejí byt avaří - a muž nic z toho nedělá. To si ty babči nevšimly, že dnes už to v rodinách vypadá trochu jinak? A pokud si žena uměla vybrat dobře (jako já) , nevypadalo to u nich tak ani před 30-40 lety?
V mnoha rodinách to prostě jinak nevypadá. Asi se budete muset smířit s tím, že někteří lidé mají jiné zkušenosti než vy a nejsou pro to o nic horší.
Rozumiem ako sa cíti. Bývalý manžel mal na mňa pripomienky stále, ak som pribrala pol kila,pri výške 170 cm na 54 kg,to už som bola tlsta, ak bol niekde kúsok prachu- pri malých deťoch sa nedalo 2x denne upratovať. Dones,zohrej, podaj... Oslava pre 30 ľudí,sama na to,bez umývačky riadu a pomoci kohokoľvek. A iba urážky ako málo robím,mala by som viac. 15 rokov. A potom už stačilo . Som 12 rokov rozvedená. Som s chlapom uzasnym,s ktorým sa na nič nehráme, chápeme svoje aj nevladanie. Máme už teraz po 50-tke obaja a jednoducho naozaj už nestíhame tak ako 10 rokov dozadu. Bez výčitiek a s láskou
Koukam, ze komentare nejsou. Tak pisi jako prvni. Take mi s vekem ty krizky ubraly elanu. Oproti Rence mam vyhodu, ze muj drahy mi nevycita nic. Drive jsem mela hned po obede kuchynku jako klicku. Az po sieste ji oprasim od pavucin a mycka zvladne to nadobi. Mam velestesti, ze mam pohodoveho muze, ktery se s odstupem let take zmenil. ¡Clovece, nezlob se! Prehodte si to do dnesniho zivota a uzivejte si ho ve zdravi.
měla jsem to taky jako vy , můj muž si z ničeho nic nedělal , chtělo se mi po obědě spát , řekl, jdi si lehnout , nechtělo se mi žehlit , nevadí , vše chápal , nebo něco udělal sám , bohužel už chudinka není, zlatíčko moje , ale třeba moje sestra , ta zase chudák musí dost kmitat jako zamlada a někdy je jí taky vyčteno dost věcí , jakože třeba oběd není ve 12 a pod.
Vrátila bych mu stejnou mincí. Proč si neposekal zahradu celou, proč si nenastipal dřevo, je to potřeba.
Jak se do lesa volá....... Asi tak by to u nás vypadalo.
Sice v téhle generaci nejsem, ale co tak slyším od mužů po padesátce, vypadá to, že se tato generace často řídí zastaralými, toxickými vzorci, kdy muž ženu ponižuje už tak nějak z podstaty své dominance. Prostě si o sobě myslí, že nestárnou a ženy ano. To není jenom tím, že by dotyčný mohl být jedináček. Společnost, a zejména ta česká, muže vychovávala k tomu, že jsou výjimeční už jen proto, že jsou muži. Neplatí to pro každého, ale s mužskou ješitností jsem se setkala často. O starší generaci se navíc říká, že odpočinek považuje za slabost.
Oni si ti chlapi potřebují čechrat peříčka, no a doma obtloustlému neoholenému chlapovi holt nikdo nebude říkat, jak je úžasný a smát se 100x opakovaným vtipům. Je chyba si takové jednání nechat líbit. Už mně není 20, ani 30, ani 40.... Nelíbí se ti to? Tak běž jinam, já jí připlatím, když po tobě nebudu muset uklízet, vyvařovat ... Kam by šel, nemocného a unaveného 60tníka už taky nikdo nevyhledává. Maximálně by byl zájem o obsah peněženky 😁
Zapojit ho do domácích prací ať se také podílí angažuje . Však tam s Vámi také bydlí . Tak to má být a ne jinak. Mně kdyby býval něco takového řekl můj manžel,tak just bych mu nepodala ani hrnek vody.A někoho ponižovat tímto stylem není to pravé ořechové, že? Svým způsobem je to znevažování a přes to nejede vlak 👍🤔🤔
Jsem přesvědčena, že tyhle články jsou vymyšleny. Téměř každý den čteme, že někdo někomu píše dopis. Dovedete si reálně představit, že žena si sedne, napíše dopis a pak ho odevzdá svému manželovi se slovy " tady jsem Ti něco napsala a taky jsem dopis poslala do redakce."
Ano. My jsme to opravdu dělali. Je to docela dobrá technika, když to z nějakého důvodu nejde prostě vyříkat.
Teda, až na tu redakci, samozřejmě.
Ale jinak to funguje dobře.
To je takový problém ho poslat někam do patřičných míst, odpovědět mu stejným stylem,a dělat si věci po svém?
Pric pořád mu děláte otroka,Vaše chyba damo.
Musím říct že u nás to bylo podobně holt v určitém věku už fyzicky není možné stíhat to co 20 či 30 letech .