1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 dny

Prozradím vám tajemství, mně se taky občas do práce nechce. Žena to může řešit tak že každé čtyři roky otěhotní, trochu nevýhoda je že se časem v domácnosti dost hromadí děti.

33
Před 8 dny

Paní si může péct dorty , vařit a háčkovat celá odpoledne, celé večery a všechny svátky a víkendy. Být kvůli tomu doma a oželet svůj plat, je pro mě úplný nesmysl. Dorty ji nikdy tolik nevydělají. A jednou ji akorát někdo udá, že podniká a neplatí z toho daně. Jestli má práci, která ji nebaví, je to její problém, měla si líp vybrat. Argument, že se nechce v práci s kolegyněmi zabývat drby, vypadá sice ušlechtile, ale je úsměvný.

22
Před 8 dny
Eva Kopecká

Jednou hlavně nedostane důchod a bude se divit, jak je to možné.

23
Před 8 dny

V zásadě možné je všechno, mám v mém okolí manželství, kde žena je doma a muž vydělává peníze, většinou jde o hluboce věřící páry, které mají oba stejný pohled na svět a vyznávají tradiční (až archaický) model rodiny, který jim navíc "předepisuje" jejich náboženství. Hodně peněz ušetří tím, že doma denně vaří (a muž si nosí do práce krabičky, místo toho, aby chodil na obědy do restaurace), některé si i přivydělávají i když často na hraně zákona (prodeje vlastních výrobků na Fleeru, "překupnictví" na Aukru). Musí na to ale být nátura, pokud opravdu chce žena se starat o celou domácnost (tj. úkolem muže je jen vydělat peníze a dál se nestarat vůbec o nic), tak je to práce na 16, 18 i 20 hodin denně! Neuvěřitelně vyčerpávající a monotónní. Často se stane, že prostě po pár letech žena "vyhoří", ale přitom je v pasti - novou práci shání obtížně (nemá potřebnou praxi), ve čtyřiceti, padesáti se už velmi těžko zaučuje i do příbuzného a co teprve do úplně nového oboru.

Přepokládám, že domácnost paní Zdenky není typ, že muž vydělává za deset a její starostí je jen ho reprezentovat a na pomoc v domácnosti má další lidi (také mám něco takového v mé sociální bublině).

Pokud opravdu nebude chodit ven (např. jako doprovod manžela) a vůbec růst tělesně i duševně, tak se taky jednoho dne může stát, že manžel dospěje k názoru, že doma má "něco" co už ani nepovažuje za ženu a vlastně ani nechce. Myslím, že si zahrává s ohněm.

22
Patrik Chrz

tak já chodím do práce , starám se o celou domácnost , také jsem se starala roky o nemocného manžela, tatínka , zvířata , tátovo chalupu , zahradu , 30 km daleko , a vše sama , a vůbec mi to nezabralo 20 hodin denně .

2

Na tom chtít být v domácnosti není nic špatného. Ale je třeba podle toho hledat partnera. Je prostě nutné najít někoho, kdo dost vydělává a kdo chce mít doma nepracující hospodyňku. Když si žena vezme "běžného" muže, který počítá s tím, že pracovat budou oba, jakmile jí skončí rodičovská s posledním narozeným dítětem, tak nemůže čekat, že nebude už nikdy muset pracovat... Řešením by bylo najít si práci, která ji bude bavit. Jestli chce dělat dorty, tak ať si udělá cukrářský kurz a může pracovat jako cukrářka. Budě dělat to, co ji baví a zároveň vydělávat v normální práci. A plést si může potom večer u televize... Mě osobně by hanba fackovala chtít po muži, aby všechno finančně táhnul sám, protože mě víc baví se flákat. Ono jeho by taky víc bavilo flákat se třeba někde na fotbalu s kamarády, že jo. A teď kdo má větší právo na to být ten flákač? Dospělý člověk si uvědomuje, že v životě holt musí dělat i to, co ho úplně nebaví. Je to normální...

14
Před 7 dny
Andrea Dvořáková

Tak ono téí práce v domácnosti je víc než dost, pokud chcete mít vše perfektní. Ale časem se z ní stane puťa a nemůže se potom divit, že mužskej bude zanášet.

Vždyˇpři troše dobré vůle se dá podnikat i z domova - plést svetry za úplatu, zrovna tak s těmi dorty - péci na svatby...ale legálně, na živnosťák.

2

Paní Zdenko, možná by bylo dobré si prostě přiznat, že se vám nechce chodit do práce, kde nejste spokojená. Pokud vás to v práci nebaví, najděte si jinou, takovou, kde budete spokojená, třeba někde v cukrárně, nebo v kavárně. Dnes už není nutné mít výuční list na to, abyste mohla někde vařit nebo péct. A vaše zkušenosti by jistě někde ocenili. A navíc byste přispěla do rodinného rozpočtu. Pokud je vám 45, tak jsou vaše děti jistě téměř dospělé a určite se umí o sebe postarat a jistě zvládnou i různé práce v domácnosti, jako úklid, praní, nákup, jen je potřeba je zapojit.

15
Před 8 dny
Jana Suchánková

souhlasím, možná je opravdu jen nespokojená v současné práci a pomohla by jí změna. Však nemusí hned hákovat na plný úvazek.

9
Před 7 dny

Asi bych radila si najít práci kde by ji to bavilo. Je jí 45 let děti už asi nejsou úplně malé a brzy dospějou, prakticky už v pubertě si žijou svůj život a moc povídat si nebudou, tak to prostě chodi, pak odejdou na školy a ona bude doma sama čekat na manžela, který ji bude živit. Kdyby se mu něco stali, dostane rok vdovsky důchod a pak nic. Na svůj důchod nebude mít nárok neb nebude mít odpracovane roky. Když zůstanou spolu budou žít z jednoho důchodu. To nemluvím o tom, že i ten nejlepší chlap může pak klidně říct, děti jsou samostatné a já se rozhodl, že už tě tady živit nebudu, je z tebe jen taková nezajímavá domácí putka a já si právě našel jinou. No a pak to bude úplně v háji, hledat si někde praci a makat do nekonečná aby měla nárok na důchod.

4

Až paní Vymyšlená zjistí, že existuje vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a co se v ní píše, bublina splaskne. Případně si může přečíst, co hrozí při podnikání načerno.

15
Před 7 dny
Klára Mičkalová

Těch podmínek a povolenek pro podnikání v potravinářství je skutečně mraky. A kontroly chodí, hned od začátku, to mi věřte (vlastní zkušenost z dřívějšího podnikání) a k tomu ještě i kontroly "na udání" od závistigvých sousedů, že jim neuděláte cenu extra pro ně...

To už opravdu raději ty pletené a háčkované svetry na zakázku - přišla by do kontaktu s lidma.

Takhle si jedna paní, vozíčkářka docela slušně vydělávala, o zákazníky nouzi neměla, musela dokonce někdy i odmítat nebo odkazovat na později. Výtvory od ní byly totiž přímo malými uměleckými díly.

1
Před 7 dny

TZo je sice hezký, ale myslete na zadní kolečka. Kdyb y se, nedej Bože, něco stalo - nemoc nebo tak, tak zůstanete nadobro bez prostředků - žádný důchod.

Vždyť nemusíte chodit do práce "od nevidím do nevidím", ale...

4
Před 7 dny

"Nechci chodit do práce, kde mě to nebaví". Tohle hovoří za vše. Pan prostě nebaví práce a je líná.

3
Před 7 dny

Z čeho myslí, že bude mít důchod?

Prostě je líná makat, tak si vymýšlí.

5
Před 7 dny
Janka Skalnikova

Pokud jí mužskej neříká, že si na sebe musí vydělat, že ze svýho jí nedaá ani korunu - tak je to normální mužskej, kterýmu to, narozdíl od paní, myslí.

Ne kaqždý chce doma "cuchtičku domácí", která sice perfektně naklidí byt, uvaří, vypere, postará se o zahradu - ale jinak z nedostatku kontaktu s okolím zakrní a zblbne.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt