1600/1600Zbývá 1600 znaků

Na ČSSZ dnes vyřizují desetitisíce žádostí, 60 000 jen od září,“ říká mluvčí Davidová.

Takže tito důchodci dostanou až o 2000 víc než by šli do důchodu příští rok. Dokonce jsem tu četla, že IT pracovník dostane přes 3000. Tak reakce vlády bude taková, že od r.2024 upraví valorizační vzorec, kde se nebude započítávat 50% z nárůstu mezd ale jen třetina, aby dle ministra Stanjury se ušetřilo 70 miliard. Tito důchodci, kteří oproti nám starodůchodcům budou mít mnohem vyšší důchody, tak změnu valorizačního výpočtu nepocítí, ale my ostatní ji pocítíme a to velmi. Opět ti nejchudší pocítí na sobě špatně nastavené zákony, které zákonodárci uvádí do života.

12
Před 2 roky
Věra Sedláčková

My starodůchodci budeme velice okradeni, protože valorizace za Kalouska 40 Kč budou pokračovat. Máme nízké důchody a takové valorizace při obrovské inflaci budou jen výsměch starodůchodcům.Měly by se důchody opravit o tyto nízké valorizace a ne je znovu zavádět. Jinak se budeme pást..

1
Před 2 roky

Já fakt nechápu kde novináři berou ti částky v jednom článku 20000kc v druhém 18000kc. Paní novináři za 45let práce ve zdravotnictví mám důchod 16236kc po letošním přidání. A myslím si že je spoustu duchodcu kteří je ani nemají. Přestaňte prosím štvát mladé lidi proti důchodcům vymyslenima částkama. Proč nepíšete kolik dostávají nemakacenka sociálních podpor, bydlení, energie a nakonec financí?? Jo to se nesmí že.

2
Před 2 roky

Tak si myslím ,že i ti pracující kteří pracují od 18 let celou dobu a zaměsnavatel nařizuje přesčasy ,tak ti se mají také pro mítnout v odchodu a výši důchodu přece člověk který jde pracovat až ve 26 a výše odvede mín jak člověk který pracuje od 18 a pokud pracuje v náročné profesy a nebo sedí na židly a neodpracuje ( home office)nemaká na 100 procent i v covid doma tak nemá mít uznanou práci a podle toho odcod do důchodu a její výše a zapoměl jsem na výchovu u které je uznaná jen matka a otec nikoliv.

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt