1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Spz ne. Stačilo by povině přilby a svítit bez ohledu na věk. A úplný zákaz v době povinnosti mít zimní pneu na vozidle i když svítí sluníčko. Proč mít na kole něco extra když jedu mezi autama a jsem účastník silničního provozu? Navíc na jedničce cyklista nemá co dělat. Je to diskriminační vůči jiným co na jedničku nesmí a mohli by. Kdyby se cyklisti chovali jako lidé, nebylo by potřeba nic nařizovat.

10
Před 2 roky
Hanz Novák

Promiňte ,ale asi jsem natvrdlý.četl jsem Váš příspěvek 4x a nechápu o čem je🫢

1
Před 2 roky

Absolutní nesmysl. Dopravní výchova se vyučuje na základce,děti jezdí na dopravní hřiště. Povinné ručení nahradí občanská pojistka a když ne tak úhrada škody v plné výši a s těmi registračkami si to neumím dost dobře představit. To by pod číslem na úřadě bylo uvedeno značka,výrobce,barva, jméno majitele,nebo dokonce nějaký chip? To by se pak přehlašovalo jako auto, když bych kolo prodal?

10
Před 2 roky
Radek Stejskal

Povinné ručení se tak jmenuje proto, že je POVINNÉ. Odpovědnostní pojistka povinná není. Když mě sundal minule cyklista, utrhlej rukáv, hodinky zničený, po nárazu praskl řemínek a spadly na zem do protisměru a přejelo je auto.

Škoda celkem za 20 000Kč, borec místní výpitek nic neměl, tak jsem se smířil s tím, že neuvidím ani korunu.

Kdyby měl povinné ručení, a nebo i neměl, někdo by mi to uhradil z garančního fondu.

1
Před 2 roky

Mnohým cyklistům, nejen mladým, ale i starým ročníkům by cykloškola prospěla! (pro mne červená na semaforech neplatí, jedu z vedlejší a je mi jedno, že mám dát přednost,,,,,)

15
Před 2 roky
Karel Matula

Souhlasím, že se někteří cyklisté chovají jako ignoranti. Ale žádná škola to nezmění. Ti samí se tak budou chovat dál. Pravidla totiž znají beztak v zásadě všichni.

26
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Proboha lidi, to se navzájem hodláte osočovat!!!kdo jezdí jak idiot? Myslím že každý má svůj díl bezohlednosti! Jsem cyklistika a když vidím jak jede cyklista bez helmy, v černém oblečení za tmy do práce sama bych ho nejraději sejmula z kola. Na druhou stranu pak když vidím řidiče co v autě telefonuje za jízdy, volant drží jednou rukou a přejíždí plnou čáru dostal by po hubě též!!! Takže za mě .... povinná výbava na kole... přilba, svítit i ve dne , reflexní oblečení a větší kontrola policie , ale nevidím důvod proč mít SPZ na cyklostezce!!! A řidiče motorových vozidel....trochu ohleduplnosti a pochopení, každý nemá na vlastní vůz a nehledě na to že vy jste o trochu víc chráněný plechama než cyklista... Nenechme se štvát proti sobě ale naučme se spolu vycházet.

8
Před 2 roky

A chodec, který užívá silnici, je také účastníkem silničního provozu. Proto půjde na školení pro chodce, na čelo se mu vytetuje SPZ a bude si muset zákonně pojistit nohy s botami.

8
Před 2 roky

Rozdíl mezi kolem " obyčejným" a elektrokolem je pouze v jeho podpoře formou elektromotoru. Jinák není žádný rozdíl v jízdě a v ovládání. Jestli někdo tvrdí opak, tak to neví, nebo je to hlupák co něco papouškuje. A neznám žádné řídiče, co by po takové změně volali, a to jsem za volantem už 50let. Zase nějaký výmysl chorého mozku co nemá nic pořádného a prospěšného na práci.

8
Před 2 roky

Rozhodně souhlasím, když vidím jak jsou někteří cyklisté sebeztřetní a bezohlední chovající se jako by jim silnice patřila tak za mě rozhodně ano

26
Petr Kacetl

A co vymyslíte na řidiče v autech, co se chovají úplně stejně jak popisujete. A že jich je dost.

Řidičák mají, RZ na autě mají, asi i pojištění a stejně to nepomáhá.

5
Před 2 roky

Já jako řidič os.auta nemám s cyklisty problém. Pokud se chovají dle předpisů jako musím já, nemůže vzniknout problém. S čím mám problém jsou momentálně koloběžkáři. Myslí si, že spadají pod chodce. A štve mně přístup policie, že to tvrdě netrestá. Přitom si stačí přečíst správný paragraf až do konce. Je to tam psáno. Jezdím pod kamerou pro vlastní potřeby, takže sorry....já jsem chráněn 🧐

3
Před 2 roky

Dal bych značky a povinné jenom na elektrokola a elektrokoloběžky,beztak si to naprostá většina upravuje na větší výkon a rychlost.V Německu spz na elektrokoloběžky mají už dávno.

7
Před 2 roky

Vše je o lidech. Jsem řidič a vlastním i e-kolo(73 let). Snažím se autem jezdit dle přepisů(téměř vždy), na kole používám přípomoc pouze v kopcích. A co ekoloběžky, které vedle mě projedou rychlostí kolem 25-30 km?

19
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt