1600/1600Zbývá 1600 znaků

Mám 21ti.hrubeho a dělám dřinu v gastro kuchařku. Chtela bych vidět naši vládu, kdo by to z nich vydržel tu dřinu za tyto peníze delat. Píšu to proto, že nechtějí zvýšit minimální a zaručenou mzdu, do které naše profese patri

23
Před 2 roky
Denisa Doležalová

Stát tu není od toho aby řešil nízký plat jednotlivců! Pokud jste dobrá, změňte práci. Pokud nemůžete, přemýšlejte kde se stala chyba. Začal bych u sebe a nenadával furt na stát.

20
Před 2 roky

Národ uplakanych a chudých podnikatelů co neví kam na dovolenou a jestli si koupit auto nebo tryskáč a hlavně nezapomenout že nevidelavaji a aby neplatili žádné daně.

Já podnikatel já bůh a ostatní líné svi..ě co nechtějí dělat zadarmo.

Seřezat vás všechny a poslal na uran.

11
Před 2 roky
Petr Monhart

Tak to bylo takove od srdce! 👌👍😂

4
Před 2 roky

Pokud máte problém s nízkou výplatou tak si najdete něco jiného, klidně na druhé straně republiky. Znám dost lidí co se takto přestěhovalo za prací.

Jinak dělám "blbou" obsluhu baliciho stroje v čistém prostředí v potravinářském průmyslu a mám za to průměrnou mzdu (49tis hr).

A to máme neustále nedostatek lidí protože už nejsou lidi co chtějí pracovat a musíme kvůli tomu nabírat ukrajince. Což jako nevadí protože práci dělají jak mají jen ta jazyková bariéra tam je.

1
Před 2 roky
Roman Černý

Jasně všichni mají peníze se odstěhovat,na kauci. Ono je asi podle Vás jednoduché se s celou rodinou odstěhovat. A ono ti co dělají za podprůměrnou mzdu dělají právě ten Váš průměr.

5
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Při vší úctě - 22000 + 18000 = 40000Kč, ale v článku se píše o "50000Kč". Takže aspoň počítat by to chtělo umět. Ale jinak samozřejmě s vámi souhlasím, že není snadné najít práci za výrazně lepší peníze. Potkávám denně většinu lidí kteří se pohybují do 28000Kč hrubého a 50000Kč hrubého se jim sejde až ve společné kase domácnosti. Největší zaměstnavatel v okolí - Amazon - dává "209Kč na hodinu i s bonusy", ale to znamená opravdu strop a musíte pro ty bonusy udělat opravdu mnoho. OK, lidé si zvykli u nás nechodit pracovat, ale do zaměstnání a tady je vše měřené a podle toho ohodnocené. I tak je to při 200 hodinách měsíčně 41000Kč a ne 50000Kč. Další velký zaměstnavatel je Lidl velkosklad. Inzerují 37800Kč (samozřejmě hrubého), ale v poznámce pod tím je "po třech letech". Já netvrdím, že se nedají vydělat peníze, jen říkám, že tohle průměrování je opravdu třeba dělat po krajích a po profesích, aby to mělo vypovídací hodnotu.

4

Tato minimalni mzda je výsměch lidem v dnešní době. A jednat o přidání necelých 400 Kč to už vůbec chce odvahu. Bránit se, že by zkrachoval spoustu podniku malých, ale že už teď krachuji podniky bez zvýšení minimalky a zaručený mzdy daleko větší, to asi nechcete vidět. Jsou to akorát výmluvy.

9
Před 2 roky

Jak je tedy možné,že manželka jako skladník s hmotnou odpovědností několika milionú pobírá 22tisíc hrubého ? Kde je těch 18 tisíc,aby dosáhla na průměr o kterém se zde píše ?

14
Před 2 roky
Zdeněk Souček

Vždyť jste si odpověděl. Hrubého.

Víte problém českého zaměstnance je ,že si neumí říct o peníze.

8
Zobrazit další 4 reakce
Před 2 roky

To se Marianovi nebude líbit, evropská směrnice nařizuje do dvou let zakomponovat do legislativy stanovení minimální mzdy padesát procent průměrné nebo šedesát procent mediánu.Mame co dohánět tristapadesa korun je malé navýšení pane ministře ještě to prosím promyslete

4
Před 2 roky

Kdyby zaměstnavatele platili tolik zaměstnancům , už dávno by spousta z nich krachla pokud je nepodrzi stát nebo dotace. Tak se hoďte do klidu

5
Před 2 roky
Ondrej Hos

Nebo by museli zredukovat počet zaměstnanců a využít větší efektivitu práce

2
Před 2 roky

Odkud ten průměr berou, když oficální data ČSÚ a ČNB udávají 40 tisic?

Všiml jsem si už druhým rokem, že platy cz to mají nadstřelené cca o 10 tisíc.

Před 2 roky

Pod 50tis čistého nemá cenu vstávat z postele.

8
Před 2 roky
Roman Placek

No vidíte a je mnoho lidí co vstávají z postele každý den,aby uživili svoje rodiny.Aby se ti co berou 50 tisíc čistého mohli najíst čerstvého pečiva,jít v čistých ulicích bez odpadků atd.

4
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt