1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Konečně maji jeden bod k dobru zadarmo davali třicet let penize vsechny vlady !Za komunistu se za to že nepracuji zaviralo a doted berou lidi pěkne penize za to že nepracuji! A duchodci mate pořad v tlamě!

5
Před 2 roky

Jsem zvědav, zda to bude platit i pro spoluobčany, co nejsou v noci vidět. Je zajímavé, že za komančů tito lidé tak jak bílí, museli být v pracovním poměru.

18
Před 2 roky

Bezva to už bylo třeba udělat dávno!!! A bude to měřeno stejným metrem nebo opět nějaká menšina z toho vybruslí

14
Před 2 roky
Lada Kon

No to jste právě nepochopil, oni řeší lidi co jsou na pracáku - to znamená ty, kteří pracovali. My potřebujeme řešit lidi co jsou na sociálních dávkách a nepracovali nikdy. Ten co pracoval dostane od pracáku nějakou podporu po omezenou dobu - za mě ok, většina těch lidí tam je protože o práci přišli. Ti co jsou na sockách jsou ti kteří nepracovali nikdy a pracovat nechtějí - ty je důležité donutit makat.

37
Před 2 roky

plně s tím souhlasím, a ty ušetřené peníze na těch nejchudších dejte na dotace, například na fotovoltaiku na nových domech milionářů, či na tepelná čerpadla majitelů nájemních domů,

6
Před 2 roky

To etnikum(všichni víme jaké) je na světě úplně zbytečné.Představte si kolik by zmizelo problémů kdyby nebyli.

15
Před 2 roky
Viktor Hofman

Každý člověk ví, koho tím myslíte.

Ovšem - kolektivní vina je nepřípustná.

Mezi Romy je také utrčité procento lidí, kteří pracují, mají vlastní byt nebo domek...Já osobně znám ze svého okolí několik takových rodin.

Dvě takové rodiny byly v našem městě již za První republiky a naši rodiče říkali, že již tehdy manželé pracovali ve fabrikách a manželky se doma staraly o děti. Já jsem vedle takové romské dívky seděla dva roky v obecné škole. Jako dcera kulaka jsem seděla vedlé této cikánské dívky (tehdy ještě "Romové neexistovali") za trest.

Ale tato dívenka měla každý den čistou zástěrku, krásně nažehlenou, měla krásně upravené vlasy do copánků...Spřátelila jsem se s ní a chodila jsem ji k nim domů doučovat. Maminka se starala celkem o 5 dětí. Když jsem šla do 6. třídy, narazila jsem tam ještě na bratra této dívky. Zůstal sedět, tak chodil do třídy s námi.

Po letech (v r. 1997) jsem se s ním potkala - ihned se ke mně hlásil.

Byl z něj podnikatel ve stavebnictví, zaměstnával samé Romy, ale říkal jim postaru cikáni...Jeho bratr pracoval ve velkém podniku jako řidič nákladního auta.

Další rodina - otec kovář a podkovář, matka v domácnoti s dětmi.

Jeden syn pracovník v lese, kácí stromy a sváží je s koněm k lesní cestě. Další syn je u stavební firmy, je vyučený zedník.

Takže není možné celé etnikum odsoudit!

Podotýkám, že máme mezi Čechy taky dost nemakačenků, kteří se ničím nevyučili a jen koukají, kde by se opírali o lopatu...

Kolektivní vinu odsuzuji!

Vždy se musí posuzovat konkrétní člověk.

3
Zobrazit dalších 18 reakcí
Před 2 roky

Musejí chodit na kontroly do bytu.

Musejí lidém nabídnout práci.Kdyz ji odmítnou,tak doživotní vyškrtnutí z UP.

6
Před 2 roky
Eva Frančíková

A to, že asociálové a nepřizpůsobiví jsou celý život na soc. dávkách a ne malých, to Vám nevadí! Na pracovním úřadě jsou lidé, kteří vesměs přišli o práci a berou podporu po omezenou dobu, která se navíc postupně snižuje! Tak trochu zatřeste hlavou, než napíšete nějakou pitomost!

5
Před 2 roky

Fiala vloni hlásal v televizi ,,nebojte se žebrat,, a teď po těch lidech půjdou? To bylo podněcování k potupě obyvatelstva?

9
Před 2 roky

To už mělo být dávno. Tam je peněz že se ani nemuselo sahat na důchody

14
Před 2 roky

Tak důchodce jsme už vyřídili,a jedeme dál.To by v tom byl čert abychom neobrali všechny, co se snaží pracovat a žít.

15
Před 2 roky

Zase budou nemocné zákonem uzdravovat?

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt