1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

To je úplně triviální. Pokud někdo neví, že se nejdříve násobí s dělí a potom sčítá nebo odčítá (distributivní zákon) a jakékoli číslo násobené nulou rovná se nule, tak je to velmi špatné.

Před 1 rokem

Násobení má přednost před sčítáním,proto to dáte do závorky a výsledek je 30.

7
Před 1 rokem
Kucer Mira

Nejkratší a jediné správné řešení ze všech komentářů.

Nechápu, kam na jiný výsledky ty lidi chodí.

2
Před 1 rokem

Ani já jsem neměla super výsledky v matematice ale smysl pro logiku, a to jsem žena, mi říká že když se mi do ruky postupně dostávají od jednotlivců kačky, ať už jednotlivě nebo jedenáct najednou a pak mi někdo přijde jeden co mi dá jedenkrát nic... V našem případě poledni s jednou kačkou... Je výsledek 30.

10
Před 1 rokem
Věra Fořtová

No kdyby jsme to vzali takhle s těmi penězi, Tak když mi někdo bude dávat koruny a někdo dávat 11 Kč tak je to celé 30kč, pak se to násobí ničím, takže vlastně předpokládám že mám stále pořád 30 Kč a ještě mi k tomu dá někdo jednu korunu, Tak to mi vychází celkem na 31 🤨, nikde se tam nepíše že mě někdo o jednu korunu okrade 😭

9
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Take si myslim, ze autor lze na zacatku je rada cislic x0 takze 0apak +1takze by to melo byt 1. Do skoly by se mel asi vratit autor at se k tomu vyjadri nekdo kdo uci matematiku jak ma clovek trenovat hlavu, kdyz mu i autor lze myslim ze to je 1.

26
Před 1 rokem
Lubomír Hannig

Nemáte pravdu. Znaménko + odděleuje jednotlivé členy, znaménko x nikoliv. Proto 1x0 = 0 a zbytek čísle sečtete, proto je to 30. Autor článku nelže , má pravdu. I kdyby pravdu neměl, nebyla by to lež ale mýlka.

15
Před 1 rokem

Vrtalo mi hlavou, co je na tom tezkeho. Kdyz ctu ty komentare, tak uz vim. Fakt ma nasobeni prednost pred scitanim (totez plati i o deleni a odcitani) takze proste 30 je dobre a vsechno ostatni je blbe. 😀 Ale ta jistota, se kterou tu par lidi tvrdi 1, je tedy skalopevna 🤣🤣

7

Tak hurá, jsem jedná z 30%. Ale docela tomu věřím, že to zvládá takové minimum, stačí mi, když slyším v televizi pořád dokola bylo toho 1x víc. Kdy jim někdo vysvětlí, že 1x1je pořád 1? Asi nikdo nezná základy ne z páté, ale z druhé třídy.

Před 1 rokem

Vysvětlení je neúplné. Mělo tam být, že násobení má přednost před sčítáním, tedy je potřeba nejdříve vypočítat "závorku".

6
Před 1 rokem
Milan Kmeto

Jde tam o násobení nulou pouze jedné 1!

V tom je za finta!

5
Před 1 rokem

30? To myslíte vážně?! Pan Štěpánek by se měl červenat až tam, kam slunce nesvítí a forem se vrátit do školy.

21
Před 1 rokem
Jiří Synáček

No, byl jsi vůbec v základní škole?

10
Před 1 rokem

Zkusil jsem to na kalkulačce 30x0+1a výsladek je 1.

Tak kdo lže? Autor nebo kalkulačka?

16
Před 1 rokem
Stanislav Doležal

Některé méně kvalitní (jednodušší) kalkulačky nekalkulují přesně podle matematických pravidel (konkr. podle přednosti násobení před sčítáním). Takže abyste dosáhl matematicky správného výsledku, musel byste onen součin, tj. 1 krát 0, dát na té kalkulačce do závorky.

1

Příklad je jednoduchý,je to 30, protože násobení má přednost pred sčítaním a nejsou závorky, tudíž se 0 násobí jen 1, pokud by byly závorky,tak by byl výsledek 1.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt