Klasika, není se co divit - jezeďáci zavětřili velikonoce.
Obchodníci větří Velikonoce i když pan Prouza nám vysvětlí,že to tak není.
Děkujeme Vám, naši drazí zelení aktivisté, za to všechno vaše zelené okrádání a ožebračování. Včetně prosazení zákazu klecových chovů a tím zdražování vajec.!!!
Pro obchodní řetězce,nastávají''ŽŇE''blíží se velikonoční svátky,tak proč toho nevyužít,že?Ne,jen cena vajec,ale dnes oznámili,že také podraží mouka o 15%.Jaká koliv prohlášení a zdůvodnění jsou zbytečná,je to,takový''FOLKLOR''
Vejce koledníkům už leta nedávám. Jednak je koledníci nechtějí a nebudu je zbytečně za tu cenu kupovat.
Cena bude vysoká jen tolik, kolik za to budou ochotni kupující zaplatit, pane chytrý ekonome. Pak si ta vejce mohou prodejci strčit leda do ....
Jenze vy jste v CR ochotni platit za kdejakou kravinu. Dnes jsem zrovna cetl clanek, jak se tam prodavaji hrozny odsud z Peru za cca 1500 Kc/kilo. 😄
Hodne by me zajimala marze, protoze i kdyz vezmu v potaz naklady na leteckou dopravu, tak to jsou porad penize, za ktere tady muzete jist XY dnu a ani nebudete muset varit. Jelikoz za kompletni obedove menu zaplatite v prepoctu do 40 Kc. A fakt nevim, kdo z mistnich by tady ty hrozny kupoval za takovou castku.
Vy zjevne ano, minimalne podle onoho clanku. Takze co se tyce nejakych vajicek, nedelal bych si zadne iluze.
Tak to je podobna cena jakou platim za baleni 30 kusu a to v supermarketu, na trhu je koupim jeste levneji . Mozna by se mela taky zacit dovazet odsud z Latinske Ameriky, podobne jako treba maso. Moc nechapu, proc to USA chteji tahat z Evropy, ktera je nesrovnatelne dal.
Protože Trump chce postupně zhltnout celou Evropu 😕
Já mám 8 slepic. Celkem mi to stačí a přebytky rozdáván sousedům.oni mi to zas chodí krmit, takže pohoda.
Nezavinily to spíš ekospolky které prosadili zákaz klecových chovu ? Když se to sečte s ptačí chřipkou a Velikonocemi, marže obchodníků také nezanedbatelné tak cena být nižší nemůže. Podobně drahé bude za chvíli hovězí maso .
Máme 16 slepic a kohuota. Pro nás a příbuzencto to staří. Denně sbíráme i v zimě minimálně 10 vajec. Už slepice pěstuji cca 45 let, mají výběh na zahradě.
Kdo vám to psal? Pes?
já bych napsal že každý ekonom to dokáže jen zdražit... pryč s ekonomy...
to je jak s Realitní kanceláří... jde jen o to z cizího vycucat co jen jde...lidi jsou hloupí
Kdo o zdražování rozhoduje a kdo to schvaluje? To si každý v našem státě může dělat co chce???
No přesně. Stejný obchod, stejné menší městečko. V pondělí cena 4,45 kc, v úterý 5,90, ve stredu 6,99, ve čtvrtek 4,99 kc. Ty vajička musely být ze stejné zavážky. To se jako vedoucí ráno probudi a vycucá si cenu z prstu?