Co kdyby se našel odvážný novinář a hezky sestavil řadu, jak náš dluh rostl postupně, tj. která vláda, který ministr, která partaj a pak se jich na to zeptal, jaké důvody k tomu vedly. Partaje a jejich ministři dluhy dělají a pak se najednou píše kolik má dluh každý občan, byť jen hypoteticky. Ale o kolik nás která partaj zadlužila, nenapíše žádný novinář, ani komentátor (ani hypoteticky).
Odkaz
a můžete si k tomu dohledat kdo kdy vládnul. Můžu vás ujistit, že dluh už rostl za Babiše a to o 400mld ročně bez vězších důvodů.
Nedluží lidé,dluží politici,kteří si půjčují a špatně hospodaří a jestliže nesplácí, měl by jim exekutor sebrat nasyslené majetky,nechat je žít za minimální mzdu.
Nebudou-li za svá špatná rozhodnuti nést odpovědnost,nic se nezmění.Jak mohou hospodařit z penězi nás všech,když tomu nerozumí a nemají vzdělání k tomu potřebné .
Ale mají tu správnou stranickou knížku
A mám si k tomu připočítat i svoji hypotéku a leasing na Mercedesa ? To už by bylo trochu moc.
"Většině ministrů je osud rozpočtu ukradený. Vidí jen peníze, které budou utrácet, a po nich potopa" . . . ? Tak vláda nemá předsedu vlády Fialu? Vláda nemá ministra financí Stanjuru? Vláda má jen nenažrané ministry, kterým je státní rozpočet ukradený? Tak teprve tohle je pohroma. Nutně potřebujeme nějakého předsedu vlády a nějakého ministra financí!
Fiala vládu nevede on ji jen moderuje a vysílá signály.Fakt naše neštěstí.
Pokud si vezmu půjčku musím jí podepsat, pod každou půjčkou je podpis člověka, který ručí za splácení, nic jsem nepodepsala, tak nemůžu nic dlužit. Ať tohle zaplatí ten, kdo je pod dluhy našeho státu podepsán.
A neprojevila jste souhlas po telefonu? Nebo u voleb? Šmejdi to maji ošetřené.
Ten dluh co napáchá tato nesvéprávná pětikolková vláda ,bude muset řešit až další vláda která vyhraje příští volby a to tito neúmnětelové Fialovy vlády si jsou vědomi a tím pádem sekají další a další dluhy na úkor občanů (voličů)kteří je volili a kteří věřili jejich předvolebním slibům které nedodržují!
Hlavně že vnucovali lidem myšlenku že jejich vnoučata budou v háji pokud nám neseberou co můžou a i to co by neměli.Na to si honem rychle sami zvýšili platy a obstarali trafiky za dva dny v měsíci za 32000kc měsíčně.Tomu se říká šetření na pravém místě.Hamba!!!!!!!
Kdepak, já nic nedlužím. Naopak oni dluží ještě mně - peníze, které jsem jim dala do správy, probendili a nepoužili pro mé blaho. Takže je zpronevěřili. Měli by je tedy zavřít za zpronevěru a ještě jim nařídit uhrazení škody všem plátcům daní.
Co všichni brečíte ?????????? Když se někomu sáhne na peníze,tak jste z toho na prášky.Jak tedy naplnit pokladnu vy chytráci ..!!!!!!!!!!! Jděte do háje. !!!!!!!!!
Je to těžké, chtělo by to opravdu pravicovou vládu, která by ozdravila státní finance a to pod vedením schopného člověka jako byli gen. Pinochet, Lee Kuan Yew nebo M. Thatcherová, ale to by spustilo obrovský řev v EU a navíc by se to spoustě křiklounů nelíbilo, došlo by k silnému omezení dávek, neziskovek, investic do marginálních věcí a k redukci státního aparátu. Bylo by to bolestivé zpočátku, ale potom by to mělo velký pozitivní efekt v hospodářském růstu a snížení daní. Je to sen, ale v současnosti neuskutečnitelný.
Jak můžete napsat , že každý z nás dluží 280 000 Kč . My jsme to nepromrhali. Ad´ si to hezky zaplatí tato nenažraná vláda ze svého. Každý z nás šetří jak se dá , ale naši ministři si létají jak utržení ze řetězu po celém světě a při tech jejich zasedáních žranice, že si to nikdo neumí ani představit .Ono je toho daleko víc a raději nebudu komentovat.