Že je to cílené a že vláda chce dostat sem až 2 miliony Ukrajinců?! Jurečka mohl říct za KDU-ČSL nebo za sebe, ale MV přece jasně stanoví strop - 250 000 lidí, mimo jiné i proto, že s přetečením uprchlické kapacity hrozí kolaps zdravotní péče a ohrožení bezpečnosti. Mimochodem, Polsko už je jimi přeplněno. Varšava volá o pomoc... A ještě něco: Kampak zmizela pandemie koronaviru? Už už jsme to měli za sebou. Očekává se rozvolňování. A k tomu - zástupy uprchlíků. Pokud podle Šmuclera a Jurečky je to OK a nehrozí kvůli uprchlické vlně další covidova vlna, pak necht´ vysvětlí svému národu, proč zaváděli opatření a všemožné restrikce, proč 2 roky lidé byli v izolace - home office, omezený pohyb, zavřené hospody, wellnessy, atd., proč byly tyto dopady na provoz hotelů, na celý cestovní ruch, proč mnozí přišli o živnost, o zaměstnání... Jistě, uprchlíci před válkou za nic nemůžou, jsou chudáci. Každý normální člověk má soucit s trpícími. Ten "strop" 250 000 však, jak se zdá, již nyní byl překročen (vždyt´ jsou doslova všude). Prý, jsou stereotypy, že uprchlíci nemohou mít iPhone, že mají na sobě tepláky, apod. Jenže ani o to nejde. Mnozí spokojeně chodí do supermarketu a nakupují všechno, co chtějí, včetně drahých potravin, které rychle mizí z regálů. Jako by byli tu na zájezdu. Z bombardované země? Anebo pod záminkou uprchlictví se do ČR dostává už kdekdo?
Vaše představa uprchlíka před válkou je tqková, že bude žebrat na ulici o každý haléř a vy kolem nich budete chodit, litovat je a říkat si, jaké máte štěstí, že žijete tady a nemáte se tak zle? Tohle hrozně rozšířené přesvědčeni je opravdu hrozné, spíše to vypovídá o velice rozmohlé nespokojenosti s vlastním životem.
Pokud jde v drtivé většině o ženy a děti, jejichž manželé a otcové brání svůj domov, měli bychom jim určitě pomáhat, jak jen to je možné, utíkají do nejbližších možných míst, narozdil od migrantů z Afriky, jejichž motivace i skladba je odlišná. Pokud by měli zůstat trvale, nechci ani odhadovat, jak se bude vyvíjet už tak komplikovaná situace s bydlením. Pak se může stát, že šance na vlastní bydlení pro děti těch, jež tu žijí po generace, se rozplynou.
Nastanou velke problemy. Nejen s bydlenim. Ekonomika evropy jde od desiti k peti. A nejen tam. Nebude dlouho trvat a nebudou pracovni mista pro cechy. Politici by si meli uvedomit jestli " vyvazet demokracii " vsude kolem, nebo tam vyvazet zbozi.
Mnohým uprchlíkům se nezamlouvá a jeví se nedostatečná naše pomoc. Já jsem důchodce odkázaná na příspěvek na bydlení, který díky situaci ( úřady nestíhají, nejsou peníze) nejde a nejde. Co kdyby jste nás potřebné Čechy umístili do stanů na lůžka, vařili nám čaj a do našich domovů umístili uprchlíky, kteří by vám tak mohli v klidu vychovat ty chybějící děti. Já už vychovala tři a sedm vnoučat. Víc už nezvládnu.
Pokud nejsi invalida...
Tak si měla celý produktivní věk se na podzim života připravit.
Ukrajinci jsou v úplně jiné situaci..
Proč se rodí v České republice málo dětí ?
Protože stát nepodporuje rodiny !!
Stát nepodporuje české občany.
Pouze rozhazuje peníze co NEMÁ !!
👍
Máme málo českých dětí proto je nahradíme uprchlickými? Předpoklad je, že přijde 2 000 000 uprchlíků z Ukrajiny, kteří u nás zůstanou. Tedy se naše Česká republika stane postupně Ukrajinou? Začneme se všichni učit jejich jazyk, aby naše děti mohly žít tam, kde se narodily? Nebo budou tito uprchlíci vděčni a přizpůsobí se nám, našim zvykům, našemu životu a stanou se z nich Češi? Co tato vláda zamýšlí s našim státem, jeho integritou, s našimi občany?
Ukrajinci, kteří jsou delší dobu u nás a pochází z okolí Krymu, tak vám řeknou, že to tam bylo odjakživo všechno ruské a nikomu to nevadilo. Až nové vlády Ukrajiny tam začaly všechny rozbroje a válčit proti ruské národnosti. Jestli tam jednou bude pořádek a vrátí se tam vše ke starému, tak se rádi vrátí domů.
Taky mám ten pocit, že tady zůstanou. Jen "zapřísáhlý vlastenec" se sebere a dobrovolně se vrátí tam, kde zůstaly jen trosky a spoušť. Na jedné straně se nedivím, na druhé straně to bude pro náš stát asi taky dost těžké. Osobně proti těm lidem nic nemám. Pokud přijmou naše pravdla, začlení se do práce a nebudou vyvolávat konflikty, tak proč ne? Mám ale trošku obavy, že mezi ty potřebné se dostanou i "nějaká individua", která mají trošku jiné představy o životě u nás. Aby to pak nebylo "za dobrotu, na žebrotu"...
To bohužel bude,jsou jiná mentalita.Vetsina bude zase jen brát, pít a dělat bordel.Další nepřizpůsobiví,ti co se chovají a chtěli se slušně chovat,tu jsou už léta,tito se polidstit nebudou chtít.Vim jak se chovají ti co sem jezdí na práci tak poslední dva roky a věřte že nic dobrého s nimi nepřijde.Šmuclere,zkus si to s nima rok v práci,budeš kecat jinak!!!
Se z toho akorát pose.eme. Pan Fialka to trochu přehnal. Nic proti uprchlíkům, ale jsou váleční uprchlíci a uprchlíci. Ta druhá polovina jsem jde aniž by je válka zasáhla. Nám se tady vše rekordně zdražuje a naše vláda nic pro lidi neudělá. Kroky které udělala vedou akorát k podnikatelům. Konec biosložky v palivech, silniční daň atd. Nevím co to přinese normálnímu člověku. Této vládě na obyčejných lidech nezáleží.
Fialka je dobrý a snaživý žák mutti Merkel!
To je jasné od začátku, že tady budou napořád..... Za tady bude 50 let Ukrajina...
Vládnoucí slepenec potřebuje voliče......běženci je budou volit určitě... o to tady jde...
A z toho je mi na blití...
Ministr traktorista si je klidně může domů nastěhovat. Nic mu nebrání. Každý pozve jen tolikhostů, o kolik je schopen se postarat a žádný normální host nepřichází s tím, že už neodejde. Pokud ano, tak to není host, ale imigrant
Pan šmucler se asi zbláznil! Nikdo není proti tomu? Já tady ukrajince nechci, a nejsem sám. Už tak stačí, co se z naší krásné země stalo. Nic už není české, všechno rozprodali a rozkradli, zemědělskou půdu zabíraji hmusné haly, stali se z nás vazalové a otroci, světu jsme pro smích. A teď nám sem ještě naordinují takovou sebranku. Jako bychom nevěděli, co jsou ukáčka zač. Jen blázen věří tomu, že je potřebujeme. Jen blázen od nich čeká něco dobrého. Jenom nás posunou dál na východ.