Začněte se učit ukrajinsky, nepotrvá dlouho a už se tu jinak nedomluvíte. Už i česká televize zahajuje vysílání zpráv v ukrajinštině, neuvěřitelné. Nikdo přece nemůže věřit, že se oni přizpůsobí nám, bude to naopak. Ukrajina je totálně zkorumpovaná země, bez úplatků tam nefunguje nic, ukrajinští celníci i teď obírají vlastní uprchlíky na hranicích. Naši řidiči kamionů se tam báli jezdit. Znám případ, kdy tam ukradli celý kamion a řidič byl rád, že se dostal živý domů.To tady opravdu chceme? A naši policisté nejsou schopni vyšetřit ani krádež kola, tedy bych na jejich schopnosti nespoléhala.
Obyčejní lidé pomáháte, my vás za to po zásluze potrestáme.Za nenačipovanýho psa pokuta a migranti bez dokladů buďte vítáni.Zatím jsem nikde nečetl,že nějaký náš politik poslal a daroval válečným uprchlíkům nějakou pomoc,zatím vše z našich daní tak jako vždy. Že se tu nehodí dostatek dětí?Podívejte se na sociálně slabé(množí se jak žížaly na hnojišti,jelikožjim stát jim dává sociální podporu za to že nepracují a pracovat nebudou), ale z těch a jejich dětí ani v budoucnosti žádné daně a odvedenou práci pro stát nedostanete.Čas ukáže co tu váleční uprchlíci změní.Nejsem Bill ani český politik abych dokázal veštit budoucnost.
Na ua je Vzteklina, psy urcite neockuji, do anglie si zadne zvire privest nesmite. A tady se privezou zvirata a na hranicich je nikdo neockuje. Sama mam psa, ale I na to se musi dat pozor. Kdo chytne vzteklinu, Je s nim konec.
Obávám se že pan Mudr Šmucler má bohužel pravdu...jsou tady protože se chtějí mít dobře...
Máte pravdu. To říkají i Ukrajinci, co tu dlouhodobě žijí a znají ukrajinskou mentalitu.
Nic dobrého v tom nevidím. Páni podnikatelé budou mít levnou pracovní sílu a budou si mastit kapsy za tím co obyčejní lidé budou nuceni dělat pod cenou, aby se uživili a budou chudnout. Už to tady bylo před pár lety tady Ukrajinci dělali za pár korun zatím co jejich mafiáni kteří jim sháněli práci na nich bohatli, samozřejmě to byli také Ukrajinci a 4eši pro ně neměli jiný pojmenování než ukáčka.
Takže nás Čechy cíleně nahradí Rusáky. A je jedno, jestli to jsou ukrajinští, rušští, gruzínští, kazašští a jiní. Vždycky to byli, jsou a budou Rusáci. "Děkujeme pěkně".
Tak to jsme podle vaší logiky taky Rusáci.
Pan Šmucler, je možná dobrý zubař, ale špatný prognostik.
Uvědomuje si, co to říká, dalších 2 mil. Ukrajinců, on je bude živit ze svého, nebo je naše republika tak bohatá, že můžeme rozdávat. Snad máme dost starostí
se svoji ekonomikou. A řeči našich poslanců, že vše se zvládá, tak možná frázemi,
skutečnost bude brzy úplně jiná.
Šmucler je kecal, co plete hrušky z jabkama. Ano, očekává se 2.000.000 uprchlíků z UA, ale do celé Evropy! Většinou jdou do Polska, do ČR jen sotva 10%.
A živit je? Cizinci nemají nárok na nějaké sociální dávky. Obvykle dostávají pouze ubytování a stravu zdarma plus nějaké kapesné.
Co já tady v Praze kolem vidím, tak si shánějí bydlení a hned i práci, nikdo z nich nečeká, že se o ně někdo bude starat. Nejsou to líní češi, nebo nepřispůsobiví čerpači dávek.
Zdravím všechny.... Válka je strašná pro všechny... Nedivím se, že ženy a děti utíkají a je správné jim pomoci pokud jim jde o život....Ale každá mince má dvě strany. I mi máme právo bránit svůj život a své zdraví nás a našich dětí.... Všude čtu výzvy i od ministra ať pomůžeme ať vezmeme k sobě nějakou rodinku..... A zamyslel se někdo nad tím hák jsou na tom zdravotně?? Tito lidé mají se mnou sdílet sociální zařízení, koupelnu, prostory. Jak já vím, že nemají přenosnou plinfekcni nemoc, když použiji moje wc. Jak já vím že nemají otevřenou tuberkulosu,covid,nebo děti přenášení nestovic.... Vždyť sami přiznali že nemají pořádně očkování.... A mám si je vzít domů.... V MHD musím mít respiratoty u doktora taky, když se zamyslíme doma s nimi budu bez toho.... Přijmout ano, ale nejdříve měli být v migracnich táborech, projít nějakými vyšetřeními a administrativou a pak začlenovat.....
Tohle bude ještě průser..... Protože mi to tu přijde že nikdo neví co dělá levá a práva ruka, ale vše se zvládá.....
Děkuji........ Jen chci ještě napsat, že nechci urážet ani srazet lidé z UK.... Ale vláda by vůči nám občanům ČR měla jednat zodpovědneji...
Pokud chce pan Jurečka ubytovat uprchlíky, tak sám má možnost ubytovat je ve svém domě se svou rodinou, Ať jde sám příkladem.
Pan Šmucler se svými teoriemi mi připadá jako fantasta, který asi ani neví, o čem v důsledku mluví.
Budeme e starat o další lidi, kterým vlastní země ještě před válkou nezajistila slušné podmínky, a jejichž rodinní příslušníci zde pracují, aby mohli posílat zbytku rodiny žijící na Ukrajině prostředky, aby tam přežili. To je výsledek jednání ukrajinské vlády a také prezidenta.
Moc smutné.
Ukrajina asi nebude zeme zaslibena kde ukrajinci chteji zit poslednich x let.Hlavne ze vsude jsou vlajecky.Uz drive ukrajinu opustilo miliony lidi.Ted maji vstup do EU bez viza vstup a pobyt.Tim nechci rici ze bychom jim nemeli pomahat.Jen komentuji stav kam je dostal Majdan a vyznavaci Bandery.Jen doufam ze tady nebudou pochody na oslavu Bandery az se tady usadi.Myslim ze tato propagace je v EU trestna jestli se EU nezmenila a my to zatim nepostrehli.
Pan doktor se asi zbláznil.... Neříkám, abychom obyčejným lidem nepomohli.
Ale až se situace na Ukrajině uklidní, tak šupito presto domů. To tady budeme mít místo bývalé Československé republiky ČESKOUKRAJINSKOU REPUBLIKU? Tak si to pan doktor představuje?
Tak to ani náhodou.