1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

Přesně.

Konečně to taky zaznělo někde v médiích.

Mimochodem, o Švédsku pořád bylo jak to dělají špatně.

Ne. Dělají to jinak, velmi přemýšlí nad opatřeními, roušky nikdy nebyly povinné, nechtějí obětovat vzdělání dětí, nikdy tam nebyl tvrdý lockdown.

A ejhle, téměř po roce jsou na tom nakonec mnohem lépe než tam, kde byly jak roušky, tak obětování vzdělání dětí a lockdowny...

Že by to nakonec dělali špatně všichni ostatní?

955
Andrea Požárová

Právě Švédsko nikoho nezajímá, raději se řídíme podle Německa, to se pánům hodí víc!

458
Před 4 roky

Jsem zoufalý, nahněvaný a bezradný rodič, který vidí, jak mu děti před očima pomalu vadnou, ztrácí elán, nadšení, vůli pro cokoli.... To, že je to náročný, není na tom to nejhorší, ale to, když člověk vidí a cítí ty důsledky, které to přináší a ještě přinese!

600
Před 4 roky
Marek Paulík

máte pravdu. Jsem na tom stejně. Mám děti v páté a deváté třídě a už teď vím, že to po vládnutí této vlády nebudou mít lehké a já ve svém podnikání, které jsem budoval 16 let taky ne. A nejvíce mě naštve, když začnou mluvit jakože podívejte se do okolních států. My žijeme tady a jak to má kdo jinde mě vůbec nezajímá. Až vláda v Německu nařídí lidem skákat s oken, tak my to budeme muset dělat taky? Navíc pokud se chce naše vláda srovnávat s třeba Německem, tak se vším všudy. Ne jen že řekne A, ale taky musí říct B a to už se jim nechce. A proto to tady tak vypadá.

98
Před 4 roky

Tak jistěže to vadí. Ale není pravda, že virus děti neohrožuje, následky v podobě PIMS už měly desítky dětí. Že se virus šíří přes školy dokazuje jasně nárůst případů, jakmile se děti do škol pustí. Řešení není najednou je tam všechny nahnat, ale pohnout s očkováním. To je největší selhání této vlády.

261
Před 4 roky
Housenka Zelená

Děti to chytí i doma. Ono rodiče musejí do práce, protože oba za 60 nebo 70 procent prostě doma sedět nemůžou. By mnoha rodinám nezbylo ani na jídlo.

307
Před 4 roky

První stupeň základních škol vůbec neměl distanční výuku mít,ten,kdo tenhle paskvil schválil,by se měl odpovídat a být potrestán,ani druhý stupeň by to neměl mít jako prioritu,děti patří do školy,je povinná školní docházka,kterou někdo nesmyslně zničil,a sebral tak dětem možnost sociálních kontaktů,sportování,které zvyšuje imunitu a rodičům dětí často sebral práci,protože pokud je rodič dlouho na OČR,tak za něj někdo musí dělat(každý si nemůže zařídit home office) a občas se už rodič nemá kam vrátit?!,úroveň výuky online je nedostačující,ať už jsou na vině technické problémy,kdy zlobí připojení nebo nesoustředěnost dětí(OČR je do 10 let věku dítěte a to nepokryje celý první stupeň,takže zákonitě i děti na 1.st.jsou některé samy doma....,dětem chybí kontakt se spolužáky i s učitelem,když u obrazovky nestíhají,tak se s tím moc neudělá.Pořád jen slyšíme,že školy jsou ohniskem nákazy-jaké školy?z diskriminované základky jsou prezenčně ve škole jen 1.a 2.tř.a to ještě s náhubky a učitelé s rouškami a respirátory,a privilegované speciálky bez roušek????Všechny děti mají stejné právo na vzdělání a mají mít stejné podmínky,ale to je většině dětí odepřeno...,takže vraťte děti do škol,ať se jejich rodiče můžou vrátit do práce....

372
Před 4 roky
Irena Havnerová

Naprosto souhlasím. Je to také jeden z důvodů, proč chybí zdravotníci. Jsou doma s dětmi.. Já do práce chodím, bohužel na synovi, 13 let, se tento rok podepsal diagnózou skolioza páteře. Vyrostl o 10 cm a sezení u PC, absence tělocviku a sportovních kroužků páteř nedala..

18
Před 4 roky

Tak, jak se starší generace děsí covidu, tak mladé lidi děsí situace, jakým způsobem jsou nuceni živořit. Nemůžu napsat žít, protože k životu mladých lidí patří hlavně aktivity, které jsou nyní vesměs zakázány. Nikoho to nyní nepálí. Doufám, že letos bude u voleb hodně prvovoličů, kteří situaci vyhodnotí k obrazu svému.

278
Před 4 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Samozřejmě, že to vadí. Vadí to každému normálnímu, myslícímu člověku. Zaklínat se ochranou starých a nemocných, je jeden velký podvod vlády. Zeptejte se těch starých, jestli skutečně chtějí žít v naprosté izolaci a strachu. Vláda měla rok na to, aby vymyslela, jak ohrožené občany ochránit. Neudělali NIC. V rámci nouzového stavu si cpou vlastní kapsy nestandardními neprůhlednými nákupy. Patřím mezi ohroženou skupinu, ale věřte, že s tímhle opravdu nesouhlasím. Přece nejde zavřít mladé a zdravé děti a jejich rodiče v domácím vězení. Vzít jim jejich životy, jejich zdraví. Ani já takhle nechci žít. Protože to není život, ale živoření. Raději budu týden s vnuky na lyžích, než měsíc sedět sama doma. Nechci živořit, chci žít na plné obrátky. Staří a nemocní lidé prostě umírají. Jen jsme na to zapomněli. A všichni ti, kteří teď začnou křičet, že si nevážím lidského života, by se měli podívat na sebe. Mají své babičky a dědečky doma, starají se o ně, nebo je odložili do sociálních ústavů a LDN?

261
Před 4 roky
Martina Mervartová

Excelentně napsáno...

85
Před 4 roky

Naprostý souhlas, děkuji za článek, který stručně nastiňuje, jaká katastrofa je pro děti, když je jim po tak dlouhou dobu vše zrušeno. Není možné vidět jen ty děti, které mají podporu v rodině a učivo zvládají distančne, jsou také děti méně nadané a bez odpovídající podpory rodiny. Zakázána téměř všechna mimoškolní činnost, to je také špatné. Mnohahodinové sezení dětí u TV, počítačů či mobilů opravdu není to pravé ořechové....

275
Eva Nováková

souhlasím

71

Ano, ohrožená skupina si v pohodě trajdá a děcka s rodiči zavřená doma, tak co to je? Mělo se to udělat naopak a bylo by po virusu!

430
Před 4 roky
Kristýna Vlachová Spanilá

Děcka s rodiči ale doma sedět nemusí( pokud se neučí ) , můžou klidně ven na procházky , denně ? Nebo ne ? A pravda , ti staří na to umírají, ty děti jsou bezpříznakové tak to jen roznášejí, takže fakt naopak ?

174
Před 4 roky

Omlouvám se, ale je to docela ostudný titulek ve smyslu "tato země není pro starý" 🙁 Copak někdo obětoval děti? Desetiletí distanční výuku v pohodě zvládají. A hlavně - pokud něco zanedbali, to všechno se dá dohnat, nahradit, zopakovat! JEDINÝ LIDSKÝ ŽIVOT SE DOHNAT, NAHRADIT ANI ZOPAKOVAT NEDÁ! klidně mě zablokujte, ale tenhle titulek mi připadá přímo žalovatelný.

73
Marie Sloupová

Lidé jako vy staví svůj život nad ostatní !

47
Před 4 roky

Trapny zavádějící název a tendenci článek, bez reálných dát. Uvědomte si že bez opatření by se během pár měsíců nakazila celá ČR. Smrtnost je nyní 1.6% ale byla by vyšší, zemřelo by minimálně 160 000 lidi (pro ty co neumí sami počítat 10 000 000 x 1.6% = 160 000) uzavření škol není něčí skodolibost, to je absolutní nutnost.

I teď je to tragické. Dokud se nezavrou školky a 1. a 2. třídy bude denně umírat 50~100 lidi na covid, do doby než se proockuji 65+, to bude nejdříve v létě. Takže do prázdnin tu bude covidove peklo.

85
Před 4 roky
Petr Žoha

Pane Žoha na téma 160 000 mrtvých a demagogie jsme se bavili již včera....

34
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt