Je to absurdní nesmysl... Proč proboha podmiňovat vstup do země očkováním??
V současnosti jsou sice do některých zemí očkování povinná, ale za účelem ochrany cestujícího, nikoliv ostatních.
Pak je několik nedořešených otázek:
1) Chrání skutečně očkování před infekčností?
2) Jaké jsou rozdíly různých vakcín?
3) Co s těmi, kteří se očkovat nechat nemohou? Nebo pro které není vakcína přímo určena?
4) Jak dlouho vydrží protilátky? Jak se liší u jednotlivých vakcín?
Vakcinace má ochránit rizikovou populaci každé země. Obtěžování ostatních povinnou vakcinací je nesmysl... Jinými slovy: Jestli máte naočkované důchodce, tak je buřt, zda Vám tam jezdí nakažení s covidem. Ti nikde nemocnice nezahltí...
Tak do Řecka se již taky nepodívám. Holt jen ČR. Co se dá dělat. Jsem mladá, tak se snad dožiji doby, kdy se svět vrátí ještě k normálu! snad.
Svět už normální byl. Teď už to půjde jen do kopru. Ale co lidi si zvyknou na vse
To je dobrý teda. Ještě vůbec netuší jak bude vakcína fungovat zda bude účiná a jaké budou vedlejší nežádoucí jevy, ale už zavadějí očkovací ( čipovací ) pasy. Holt byznys je byznys.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Připomíná mi to báseň od pana Karla Plíhala: " Že jsem z jiné kasty? Příště budeš za ty" Nikdy jsem si nemyslel, že je EU tak slabá. Jeden vir zavřel shengenský prostor, a znovu nastolil pasovou povinost, i když covidovými pasy... místo spolupráce, koukání zkrz prsty na toho, kdo nemá covid pas... cesta úplně jiným směrem, než kterou si společná Evropa přála. To by mě zajímalo, kdo si tohle přál..
Všichni kdo chtějí ať Evropa zůstane čistá 🌑
Řekové by měli v první řadě připravit očkovací cestovní pasy pro nelegály, kteří se jim tam hrnou z Turecka. Pokud budou chtít diskriminovat nás Evropany, velmi brzy zabrečí. My se bez nich obejdeme, oni bez nás umřou hlady.
Do Řecka létám každoročně, miluji tuto zemi. Byla jsem i loni - testovali nás namátkou, pouze výtěrem z úst a celé to na mě působilo stylem "vlk se nažral a koza zůstala celá". Bylo velmi smutné vidět prázdné taverny, obchody, ubytování. Jezdím na méně známé místa Řecka a místní nějakou coronu absolutně neřešili. Obávám se, že pokud k něčemu takovému dojde, tak to bude jako u nás...ods....u to obyčejní lidi, kteří celé léto dřou 24/7, aby měli z čeho žít zbytek sezóny. Smutné. Nicméně takových "novinek" bude do letní sezóny ještě milion na způsob jedna bába povídala + cucání z prstu a strašení lidí, aby nikam neletěli apod. No mnozí neletěli, nadávali těm, co letěli, že se neobejdou bez moře a rok nepočkají. Evidentně tento rok budou zase čekat (pokud ne, tak jsou pěkní pokrytci, když jiným akorát nadávali) a ve finále ještě poletí za složitějších podmínek než tomu bylo loni a to bylo relativně dost v pohodě. Namátkové testování pomocí QR kódu nebylo nic hrozného. Jsem ráda, že jsem jela. Uvítaly nás kompletně prázdné pláže, ubytování v soukromí, prázdné taverny. Bylo to fajn, mám ráda klidné dovolené bez lidí, ale místních mi bylo opravdu líto.
Skvělé Řecko! A na pláži jste leželi v plexisklových boxech? 🙂 Místním nás není líto!
...těm, kdo píše, že Řekové jsou lenoši.
Byl jsem v Řecku několikrát a obsluha v hotelích, krámech a tavernách pracovala od časných ranních hodin do cca 22.00.
Jsou to pracovití lidé, alespoň jak já jsem poznal a velmi sympatičtí.
Přesně tak. Osobně nemám ráda velké hotely, z all inkl. mám kopřivku. Raději menší hotýlky, penziony či vilky a bez stravy. Létám do Řecka 10 let: člověk v obchodech, pekárnách, tavernách, půjčovnách či jiných službách vidí ty stejné lidi do pozdní noci a ráno už je vidí zase v práci. Z léta nemají nic, protože si musí vydělat na celý rok, v tom vedru ještě ... no děkuji pěkně. Někdo soudí a v Řecku v životě nebyl, protože vydatně nejspíš sleduje TV a internet. Jak kdyby se líní lidé nenašli nikde jinde.
Takové Řecko bez turistů přehodnoti své požadavky brzy. Bez nich půjdou do kopru. A možná dobře jim tak..
Přesně tak, ještě budou prosit
aby tam někdo přijel.
Tak se mi zdá,že stále není mnoha lidem jasno,co se u nás děje. Přemýšlet o dovolené kdekoliv je naprosto nesmyslné. Budeme-li pokračovat tímto tempem a přemýšlením,tak nás všechny státy odříznou a nepřekročíme hranice nikam. A to už se jako exportní země bude týkat každého a bude to bolet až budou docházet lidem nyní uspořené peníze(protože je zatím mají omezenou možnost utrácet). Ale kde a jak vydělají další?
Teď se v podstatě nikam nejezdí, nelétá (a pokud ano, tak povinný test, karanténa atd.) a nějak se situace už od září nelepší....Za to určitě může soused, co si dovolil jet v červenci do Chorvatska. Jsme ho měli zastřelit (a mu podobné) a už to tady mohlo být sluníčkové bez corony. Ve Francii se potvrdil covid v listopadu 2019. Spousta lidí měla poměrně dost silnou chřipku už v lednu - únoru 2020 (vč. mě), v Krumlově probíhala "záhadná" epidemie chřipky už před Vánoci 2019... ale lynčovat lyžaře či lidi co vytáhli paty z ČR, ti jsou strůjci všeho, o tom žádná. Ti, co poctivě trávili dovolenou v narvaných lázeňských městech v ČR a jiných ČR destinací si zaslouží medaili, protože kvůli nim se nic nešířilo, byli v ČR a tu nic nebylo. Logicky.
no nevím, bojím se, že jednou projdou, ale je to absolutní dělení lidí a to nerovné ... každý má právo se starat o své zdraví jak uzná za vhodné a né být nucen do něčeho, co není ozkoušené ... nejde o příznaky po vakcíně, ty nejspíš budou, ale co to přinese do budoucna - nové nemoci, více civilizačních chorob, ale samozřejmě to nikdo nikdy nepřizná, že mohlo vzniknout vlivem očkovacího koktejlu - každý musí skutečně být sám rozhodnut co podstoupí a o tom je demokracie a né vynucování očkování za účelem pasu a s ním související volný pohyb
Stopro souhlas