V Německu, Rakousku aj. mají nárok přídavky na děti všichni, kdo je daňovým poplatníkem,bez ohledu na příjem. Jaká je to spravedlnost? Někdo dostane a jiný ne. Převážná většina rodin na to ani nedosáhne...Jsem pro rozdělování stejným dílem..
Jasně, buď všichni, nebo nikdo.
Každý občan, který chce od státu čerpat finance, by se měl podílet. To by měla být přeci hlavní myšlenka. To je jakoby přišel zedník postavit zeď, nechal si zaplatit, ale nepoložil by ani cihlu. To se jim na práci můžou vykašlat všichni, když u druhého uvidí, že zaplaceno dostane, ikdyž nic nedělá. Princip úplně stejný. Tak to přeci nelze udržet stát v chodu.
Bylo by spravedlivější,kdyby se zvedla sleva na dani za děti.Jenže většina příjemců nepracuje a ani nikdy nebude,tak to pracující člověk,který sice má děti,ale pracuje poctivě,nikdy nedosáhne.
Přesně tak, máte pravdu. Podpora netáhel na dávkách. Ti se zas budou dál množit, aby na tom vydělali....., čemu se taky divit, budou holt volby..😟. .
Jako samoživitelka jsem o přídavky přišla, když sem si našla lepší práci ( a to mi ex neplatitil alimenty) teď jsem na řodičáku, bydlím s dětmi ( 15, 12 a rok)s přítelem a matkou tak na přídavky taky nedosáhnu, protože se posuzují všichni členové domácnosti, přestože není povinností prarodiče přidávat na chod rodiny. Takže zase ostrouháme.....
Z čeho chce populistka rozdávat? Vždyť má kasu prázdnou a zadluženou...jediná šance se zachránit je skutečně rozpustit vládu a sněmovnu, odstavit od moci "Ano" a "ČSSD" a "Komunisty"...a začít počítat jako v účetnictví MD a Dal.
Na každého prcka zvýšit slevu na dani. Jinak je to úplně k ničemu. Nemakačenka nemůžou mít přece nárok na nic, když do kasy nepřispějí ani korunou
Lépe bych to nenapsala.
To se budou zase nepřizpůsobivé radovat až budou na poštu jezdit ve svých fárech ,ověnčené zlatem pro peníze
Jsem pro zvýšení slevy na dani.. To je jediná správná cesta
Všechny přídavky zrušit. Nehodlám čmoudům dotovat Eržiky a Deža.
Tam je problém drobet jinde,než na základních přídavkách. Jsem samozivitelka bez alimentů a jelikož nemám privydelek, mám nárok na 500,- měsíčně,mít privydelek,je to 800,- a jakmile nastoupím do práce, přijdu o ně,páč se nevejdu (tedy pokud najdu tak dobře placené místo)...
No to je mi platné, nyní, nešlo by to zpětně proplatit?