1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Roční kupón vyjde na 12,4 ks krabiček cigaret Nikdo nikoho nenutí jezdit po dálnici. Tak tu socky nebrečte a užívejte si komfort po okresních silnicích. 😛

75
Před 3 roky
Oldřich Čubr

Ty seš omezenec.

7
Před 3 roky

Ideální by bylo kdyby se EU probudila a udělala by celoroční, měsíční, 14 ti denní a denní známky elektronické pro celou EU, aniž by nařizovala zpoplatnění dálničních úseků v jednotlivých zemí EU.

Pak by nikdo nemusel přemýšlet a vyhledávat kdy a kolik se platí jen za průjezd(viz Slovinsko)., Navíc by si to každý objednal ve svém jazyce a ve své zemi.

87
Před 3 roky
Vojtěch Čermák

Myslím, že nejrozumnější by bylo platit mýtné. Co projedu, to zaplatím. Třeba jako v Chorvatsku. Platit za naše dálnice, za jejich stav, takovou raketu je ostudné !

6
Před 3 roky

paneHrabico,promluvil z vás odborník stavař,plánovača ekonom,předpokládám,že jste volič ANO,nic vám nezazlívám,je to vaše věc,já a mnoho dalších jsme spokojeni,že Babišovoburešová vládaskončila,doufejmeže navždy,líbí se mi,že lidé jeho voliči,jen čekají jakou ohlodanou kost jim vhodí a oni se o ní poperou,darmo něco negramotům vysvětlovat,at si žijí ve svém pohádkovém světě,ale pamatujte jedno...bez práce nejsou koláče,ani koblihy....Babiš s Okamurou v opozici zatím nedokázali nic,jen bořit,protahovat a nic netvořit,a to je docela smutné zjištění,viz poslední sněmovna

86
Před 3 roky
Karel Hostýnek

Jan Konečný

Pane, předpokládám že než jste napsal tento příspěvek / vhodný k zarámování /, tak jste se vzbudil s rukou v nočníku.

2
Před 3 roky

Příjemná zpráva by byla, kdyby si člověk zas mohl koupit i nálepku, pokud by chtěl. Anebo kdyby konečně byly i jednodenní známky.

221
Před 3 roky
Jan-Matěj Rak

Nálepky už nechte spát. Nač zbytečnými plasty zatěžovat životní prostředí.

Ale s těmi jednodenními máte pravdu, byly by dobré pro příležitostné uživatele dálnic.

3
Před 3 roky

Jednodenní známka,by pomohla řidičům kteří mají k dálnici daleko...na co 10 dní, když jedu např na pohřeb 🤔⁉️👎

183
Před 3 roky
Vladimír Vaněk

Jednodenní známky budou , EU je už schválila , takže tady musí být taky , nevím přesný termín , ale nebude to trvat dlouho.

39
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 3 roky

Žádná změna. Natož příjemná, to není.

Je to vyloženě pro ty, kteří jezdí po dálnici denně.!

Kdo ji používá cca 300 dní v roce, zaplatí 5 Kč za den. Já bych byl ochoten za denní známku zaplatit 100,- ale 310,. ? Nejsem blázen. To tedy ne. Budu dál jezdit po okreskách a přes vesnice, tímto se předem omlouvám spoluobčanům.

Je to výhodné pro bohaté, já se uskromním.

60
Před 3 roky
Vladimír Abrahám

Když zjistíte, kolik najedete navíc a jakou máte spotřebu protože každý 2 kilometry někdo vybudoval kruhák, nebo semafory a vy musíte zastavit a rozjet se dál, zjistíte, že to na dálnici většinou tak špatné není.

Dovedu si představit specifický řidiče co používaj auto pouze na konkrétní cestu do práce, kde jim dálnice nepomůže, ale jinak ať už samotným povrchem, rovnoměrnou jízdou, nebo přímou vzdáleností je dálnice jasně lepší volba.

Nemluvím o času, kdy normální člověk si vydělá na dálniční známku když si vezme přesčas místo jedný cesty Praha-Ostrava a zpátky po okreskách vs po dálnici.

33
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 3 roky

Vidím to takto. Zrušená silniční daň, zrušená EET, zachovaná cena dálniční známky. Nebudou letos nějaké volby?????

56
Před 3 roky

Asi se trošku opakuji, ale zkusím něco poznamenat k těm dálničním poplatkům. Sice najezdím za rok se třemi auty dohromady asi 50 tisíc km, ale dálniční známku nemám ani jednu. V moravskoslezském kraji ji ani moc nevyužiji ... a tu Prahu 2 x v roce dám i po okreskách.

Celý systém placení dálničních poplatků je špatný , přežitý. Vadí mi, že jsou nabízeny dál.známky na 10 a 30 dnů a rok. Prodává se to elektronicky, tak proč nejde koupit známku např. od 10.2. do 25.4. ? Nebo na dva dny? Zadám dobu co potřebuji na cestu a ten počítačový krám mi vyhodí cenu za období jaké požaduji. Složité? Asi vůbec ne... Ale kde není vůle ... Prostě dálnice budu využívat tehdy, až si zaplatím to co spotřebuji, do té doby budu součásti front na křižovatkách apod. A asi nejsem sám.

Přeji Vám všem hodně km bez nehod!

277
Dalimil Smutný

Myslím že kdyby se chytré hlavy napříč EU dohody. Sjednotily by systém E-známek a po vzoru nákladních aut by osobáky měly dobíjecí krabičku, nebo podle RZ jako teď. Pak by se platilo jen když využívám dálnici.

Nikoliv paušálně i když jedu jen občas.

Mě osobně to nevadí a 1500 / rok je pořád dobá cena.

1
Před 3 roky

Blbouni..dálniční známku nemá smysl zdražovat protože nemá s níčím nic společného, ani s ropou ani s plynem a ani s elektrikou. Tak proto to není žádná věda.

86
Před 3 roky
Libor Brozanky

Trochu krátkozraké myšlení.

Domníváte se snad, že stavbu dálnic neprodraží inflace, zvyšující se ceny stavebních materiálů, stroje spotřebovávají dražší naftu, lidé-stavbaři by také chtěli navýšit, nebo lépe řečeno udržet platy alespoň o tu inflaci.

17
Před 3 roky

Je to samozřejmě dobře, ale podle mne ta základní věc zůstává. Proč ti, co jedou na dálnici jednou či dvakrát měsíčně "musí" platit stejně jako ti, co ji brousí každý den? V dnešní době digitalizace by jistě šlo (zřejmě pouze online) si zakoupit známku na 1 den, samozřejmě za víc než 1500/365, čili cca 5 Kč. Prostě jako v MHD, jezdíš pořád, koupíš si "tramvajenku", nejezdíš, koupíš si jednorázový lístek.

169
Před 3 roky
Jiří Benda

Jenomže zase se to musí řídít pravidlem "čím delší, tím výhodnější" takže 5Kč stát nebude, ale bude stát třeba do 50kč si myslím. I tak je to ale dobrý

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt