Pokud chcete propadat skepsi z míry intelektu národa českého, čtěte diskuse na Novinky.cz nebo Seznamzpravy.cz
Asi takto:
V článku "aktivisté" chtějí jediné - zákaz prodeje živé ryby a omezení zcela zbytečného trápení spojeného minimálně s transferem a "uchováním" živé ryby k/u konzumenta.
Důvod:
Při přenášení živého kapra v igelitce a jeho "skladování" ve vaně (či jiném "vhodném" předmětu) se kapr (světě div se) trápí.
Proto, pro zabránění takového (zcela zbytečného) trápení chtějí "aktivisté" docílit toho, aby ryba musela být zákazníkovi vždy (odborně) usmrcení při prodeji.
Taková změna by se v současnosti dotkla jen malé části zákazníků, protože popravdě, kdo z vás se doma chce vedle zpracovávání kapra seberealizovat ještě jeho zabíjením?
No...a i přes (v tomto konkrétním případě) zcela důvodný a rozumný požadavek aktivnější části společnosti se na diskusi nahrnulo opět početné stádo, které je v důsledku své omezenosti neschopné vedle titulku přečíst (případně pochopit) článek, plodící (dalšími duševními giganty oceněná) moudra typu:
"Ať jdou do háje vymaštěnci. K vánocům patří salat a kapr" (u podobných "dam" mi už automaticky naskakuje spojitost s oduševnělými diskusemi na emimino.cz)
"Jasně, tak je budou zabíjet na sádkách. Lidé to neuvidí a kaprům se jistě uleví. Jak pokrytecké." (další kus z diskusí na emimino.cz)
"Přátelé. Není to zase nějaká studentská recese? Aby byl někdo až takhle praštěný přece není možné!" (praštěný jako autor příspěvku - evidentně to možné je)
...
No tak nevím, zda jsem vymaštěnec, jak rád vulgárně urážíte druhé s odlišným názorem, ale živí kapři vždy patří vždy do vany minimálně tam, kde jsou děti. Patří to historicky do tradic Vánoc. Neurážejte laskavě druhé a nechte to na každém, zda si koupí kapra živého či mrtvého. Vám taky nikdo nepřikazuje, v jakém stavu si máte koupit kapra. Nechte toto rozhodnutí laskavě na každém. Nejraději byste poučoval druhé, v jakém stavu si mají kupovat maso. Lidé ať si koupí kapra takového, jakého chtějí oni sami a k tomu Vás nepotřebují, ani Vaše rozumy.
Po staletí v česku tradičně před vánocemi se ryby zabíjeli a nikomu to nevadilo. Teď je skupina kašparů co nemá v šech pět po hromadě.
Hlavně se nudí a nemají nic rozumného na práci , a navíc je stát podporuje v podobě ,,neziskovek,,,
Vše je potřeba zakázat a necháme dovoz prasat a telat ze Španělska, Holandska... To myslím že je děsný stejně jako zdrogovany ochránci zvířat
Nejdřív je tam, ale vyvezeme! K nám jezdí Holanďané pravidelně.
Když chcete konzumovat jakékoliv zvíře, je třeba ho nejdřív usmrtit. Prasata hnaná na porážku jsou taky ve stresu, i když je zabijí odborně.
Žádné usmrcení není bez stresu. Jde o to, aby ten stres trval co nejkratší dobu. Dvouměsíční utrpení kaprů před zabitím je už opravdu hodně dlouhá doba. U jatečných zvířat to je otázkou hodin, maximálně pár dní, u lovených mořských ryb zpravidla otázkou desítek minut. Ne náhodou má zvěř ulovená v přírodě v mase minimum stresových hormonů, protože to zvíře do poslední chvíle neví, že přišel jeho konec. U porážených zvířat tomu už zdaleka tak není.
Snažím se normálně šetřit, neplýtvat s potravinami, zbytečně nejezdit vozem, v lese někdy seberu odpad.... čím to je, že když slyším tohle vemeno, tak mám sto chutí však vy víte co?
Já už jsem na zelený fanatiky reagoval tím, že už vůbec ekologii neřeším a vše do popelnice ... žádné třídění odpadu neřeším !!! A to jsem také běhal s každou plastovou lahví do žlutého kontejneru - kvůli zeleným fanatikům, kteří škodí už jen tím, že místo toho, aby dělali něco užitečného, tak vymýšlejí samé blbosti a člověk se tomu nestačí divit, co vše je možné ještě na nás navalit .....
Ať jdou do háje vymaštěnci. K vánocům patří salat a kapr
Nejde o to že by se neprodával ale o to že by ho musel zabít prodejce a ne že si ho odnesen domů do vany... Ale jinak s Vámi souhlasím za pár let se na porážce budeme mazlit s prasetem aby si nemyslel že je na porážce než dostane poslední ránu...
Adame, když nemáš rád ryby, tak si uvar na Štědrý den treba kapustu. Ale pozor, kdyz se kapusta odřezává tak je to taky nehumánní.
Zakázat na vánoce kapry...???...to je stejně absurdní, jako kdyby chtěl být nějaký slovenský zloděj a estébák prezidentem České republiky.....!
Buď v klidu...
Prezidentem bude slušný člověk - Andrej Babiš 😉
To jsou starosti. Kvůli pár přecitlivělým jedincům snad zakáži pouliční prodej ryb na Vánoce. A ty jejich rady - kupovat ryby přímo na sádkách, kde si je nechat usmrtit. Chlapečku neziskový, tam na to nemají kapacitu. Kdyby se jim tam nahrnuli všichni, co kupují kapra na Vánoce na ulici, tak sádky zkolabují. Většina lidí si nechá kapra zabít u prodejce včetně vykuchání. A ti, co si ho umí zabít sami, si ho berou domu živého. Tak zde již nějaké století chodí. A přecitlivělý jedinci nechť týden před Vánocemi se vyhýbají na ulici prostorům, kde jsou postaveny kádě.
Nebo ať si najdou ženskou/chlapa/něco mezi tím a přestanou prudit.
Také jsem pro to, aby kapři byli zabíjeni odborně a humánně..
Tobě asi už tou paličkou do makovice dál dávno.