1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Hlavně chci vidět, jak manuální profese (řemeslníci především) budou pracovat v 68 letech...

A ani "kancelářské krysy", nemyslím tím blábolící politiky, kreativci - budou schopni vymýšlet nová a nová řešení...

Politikům se blábolí, když dostávají plný plat a ani do práce chodit nemusí, viz třeba Babiš a jeho docházka do zaměstnání, nebo třeba zEman a jelo LDN Lány (3 roky o něm nikdo nevěděl, jestli vlastně žije)...

157
Před 2 roky
Jan Šejba

Nepleťte sem Babiše který se svého platu vzdal a je hlavně proti této reformě. Zkuste Kalouska, Fialu, Bartoše, Richterovou, Stanjuru a jim podobní kteří jsou si jisti v kramflecích i díky budoucímu prezidentovi.

64
Před 2 roky

Dočetl jsem do poloviny. To jsou naprosté bláboly od reality odtrzenych netahel, ktere jsou cely zivot ve statnim. Cely zivot jsou zasiti nekde v kanclu, kde prekladaji papir z jedne hromady na druhou. V prvni rade je poteeba se zbavit techto zcela zbytecnych pijavic....

258
Před 2 roky
Pavel Schelle

Jestli jste to dočetli do poloviny a jsou to pro vás bláboly, tak jste jenom nechápající. Ten text dává smysl, ale asi to chce trochu v hlavě mít.

47
Před 2 roky

To jsou zase kecy. Předně je zde věková diskriminace, která postihuje pracovníky již od 50-ti let. A zaměstnanci nad 60 let jsou vyloženě již nepřátelé. Takhle to v kádrových odděleních firem prostě je. Sám jsem to zažil a to dělám vysoce kvalifikovanou práci, kterou v této zemi ve stejném rozsahu nedělá prakticky nikdo. Vadí věk a vlastní názor. Tak se šikanuje.

189
Před 2 roky
Jaroslav Novák

Má zkušenost je zcela opačná. Lidé 55+ jsou velmi žádaní, protože svůj obor mají po letech zvládnutý a jsou většinou zodpovědnější.

86
Před 2 roky

Tohle mě netrápí..

Půjdu do predduchodu v 60 letech...( neplést si to s předčasným důchodem )..

Už nyní mám hezky pasivní příjem z dividend..

32
Před 2 roky
Pavel Michera

také to mám v plánu, žiju jenom jednou a nebudu se dřít jako mezek a otrok až ke dveřím LDNky. Každý má mít právo na zasloužený odpočinek, což 40 let do důch. systému nestačí, tak zvyšte odvody, ale nechte lidi sakra už odpočívat, myslíte si, že má někdo chuť a náladu ještě vstávat v 5 ráno nebo fachčit na 3 směny jako robot, já teda ne. Díky Bohu mám zajištění v nemovitostech, tak mi můžete vlézt na cara

50
Před 2 roky

Ti "odborníci" by to měli prokázat sami na sobě. Být bez jiných prostředků a muset makat. Ne jako prduch, či poslanec s platem poslance, balíkem za práci v nemocnici a pak rozumovat, jako např. doktor Pirk.

24
Před 2 roky

Vetsina techto odborniku ma akademickou praci v kancelari hrazenou z verejnych rozpoctu, kde skutecne mohou pracovat do pozdniho veku. Todhle se ale opravdu netyka lidi v privatnim sektoru, ktery je zameren na vykon a kde zdravotni absence a indispozice jsou znacnym handicapem a od urcite urovne konecna. Navic je to silne induvidualni.

Trénováním se ale dá překlenout i dvacetiletý rozdíl

To by me zajimalo cim je to podlozeno a v jakem oboru. S rostoucim vekem je znat kazdy rok a treningem treba artrozu opravdu nespravim.

19
Před 2 roky
Vaclav Mocek

Ve výčtu profesí kterých bude potřeba přebývá těch na které nepotřebujeme vysokou školu,mimo IT a sester.

3
Před 2 roky

Hned jeden problém se nabízí jako nikdy neřešený a je hodně podstatný. Generační problém. Řešit ho nikdo neumí, kdo se pokusil, vyhořel a je to problém starý tisíce let.

27
Před 2 roky
Michael Müller

Jak nikdo ? Eskymáci to měli vyřešeno už před tisícem let.

2
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Socioložka v teple své kanceláře nám vysvětlila, že tu fyzickou práci lidé zvládnou trénováním.🙂) Tak to už jsem klidný. A za příklad dává práci v sociální sféře utírat lidem zadky. Že se ani trochu nestydí. Byla vůbec v důchoďáku podívat se , kolik kilometrů musí naběhat, kolik těžkých obézních lidí musí otočit a zvednout. kolik lidí jim nadává? Ta je uplně mimo.

240
Před 2 roky
Vlastimil Štecher

A tak co chcete po "odbornicích" jako marketingová ředitelka parsonální agentury, socioložka, Výzkumný ústav práce a já nevím co ještě za švindlerár nebo pseudoprofese "consulting" se ještě vyjadřovalo. Nejde jenom o 68 letého slévače u vysoké pece, ale (ne)chci vidět, jak někdo vyžene kupř. 68 letého zedníka, kterému se už motá hlava, sotva si ráno sedne na posteli, do 5. patra. Anebo jeho spolužáka posadí do 40 t kamionu. No, a chirurg v tomto věku už taky není, ani nemůže být, žádná hitparáda. Jo "zkoumat" práci a sociální věci v ústavu, dělat marketing v agentuře, neřku-li poslancovat (a k tomu ředitelovat gymnasium, primátorovat atp.) - tak to je jinááá...

116
Před 2 roky

Která vláda dokáže poslat do práce moje nikdy nepracující sousedy, ta bude mít můj doživotní hlas při každých volbách.👍

30
Před 2 roky
Miroslav Kejř

Také takové sousedy mám. A jak si žijí. Nezávidím jim, ale podpora našeho státu, těmto netáhlům, je fakt zarážející.

23
Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 2 roky

Tihle lidi jsou slušně odtržení od reality, stejně jako naše vláda. Myslí si, že když oni se flákají a nic nedělají a dostávají za to nekřesťanské peníze, tak to tak mají všichni. Moje matka šla do důchodu mnohem dříve než v 68 letech a když ji několik let před důchodem vyhodili, aby ji nahradili někým mladším, tak práci už nesehnala. Všude na pohovorech se na ni koukali co jako chce, že je stará... Nakonec nic nenašla a do důchodu šla z pracáku. Navíc stejný příběh jsem slyšel i od jiných lidí z okolí. Takže chci vidět, jak se najdou místa pro ty všechny dělníky od pásů, kteří v 60 nebudou stačit plnit normy...

161
Karel Janota

Státu jde o to ušetřit peníze. Podpory v nezaměstnanosti a sociální dávky jsou nižší než důchod. Takže do doby nároku na důchod budou lidé přežívat s minimem peněz.

62
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt