1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Detailně jeho dílo neznám, z toho mála co znám mi to přišlo, jako by se postupem času už opakoval. Ale nikdo nemá po revoluci tolik ikonický věcí jako on. A kontroverzní jeho věci můžou přijít tak možná nějakým tupým konzervám. Mě spíš mrzí, že vedle něj není nikdo další, kdo by alespoň z poloviny dosahoval jeho úspěchu a kvalit. Ale možná jsme na to moc malí 🤷‍♂️

14
Před 2 roky
František Sturm

Úspěch nemá nic společného s kvalitou. Úspěch je dnes byznys a ten pan Černý dobře zvládl. Proč skončil u korporátu? Protože to dobře sype a o to panu umělci běží až v první řadě 🤣🤣🤣

3
Před 2 roky

Mně přijde padlý na hlavu...

41
Před 2 roky

Jezdím denně okolo. Jeho tvorba se mi nelíbí, holt mám jiný vkus. Moc se mi líbilo, jak varnu zrekonstruovali, říkala jsem si, jak je to krásná budova, bude se vyjímat mezi těmi, co tam vyrůstají - a tímhle "mauzoleem" to úplně zabili. Představa, že ve vedlejší budově sedím v kanceláři nebo v bytě a koukám na to dítě s "prošlápnutým" obličejem nebo na ten vztyčenej prst, se mi vybavuje citát "chce se mi zvracet"...

36
Před 2 roky
Jitka Sůsová

Hm, hovoří nepochybně znalec. To bych chtěl vidět, čím nevídaným a umělecky cenným máte vyzdobený kvartýr...

20
Před 2 roky

Umění prý musí být svobodné, prý nesmí ničemu sloužit, aby bylo pravým uměním. Jenže umění je součástí společnosti jako všechno ostatní. Takže vždy sloužilo, proto dnes navštěvujeme památky všeho druhu. No a dnes slouží hlavně tomu, aby si umělec pořádně namastil kapsu. Tj. je potřeba být kontroverzní, to je nálepka úspěchu, to movití snobové patřičně finančně ocení. Pan Černý má velký talent toho využít, to se mu musí nechat. Ale myslím, že jeho ego mu nedovolí, aby si ostříhal ten svůj řídnoucí rozcuch, svůj stín asi nepřekročí 😝 stejně jako pan Knížák, jak nosil svých pět chlupů stále v culíku

4
Před 2 roky

Stále nevycházím s údivu nad tim, proč je nutné se vyjadřovat k práci někoho jiného, a vubec už nerozumím tomu, že to dělá někdo, kdo tomu za mák nerozumí. Autor je oceneny básník, pracoval v radiu, komentoval literaturu, jeho vyjádření k dílu sochaře je tak trochu mimo misu a to ještě napíše, že jeho dilech po padesatce už nic není, no to mě pos.., chci vidět co vytlačí po padesatce autor.

18
Před 2 roky
Tomáš Zahálka

Zkuste si ve slovníku vyhledat slovo "recenze" když vás tenhle článek tak udivuje, to budete teprve překvapen.

2
Před 2 roky

Je to pravda, taky ho nechápu, obří pistoli, obří vagínu, vedle toho miniaturní penis. Konflikty. Jen si nemyslím, že je potřeba poukazovat na to, kolik mu je let, že my mladí jsme lepší, páč to je přece taky konflikt, ne?

1
Před 2 roky

Klid, milá redakce, však si Musoleum své návštěvníky najde a málo jich nebude. A dlouho to také trvat nebude. Stačí dokončit domy a upravit okolí, aby to nebylo jen odpudivé staveniště. Kolik času do dokončení celého areálu zbývá?!? Řekl bych, že tak maximálně rok, nechce se mi to dohledávat.

2
Před 2 roky

Naštěstí se ještě můžeme svobodně rozhodnout a článek si vyhodnotit sami. Někomu se líbí, někomu ne. Někdo závidí někdo obdivuje. Někdo je schopen přitáhnout korporátní peníze někdo ne. Ty citované jdou však ze soukromé kapsy. Umění, je-li to umění má provokovat, nastavovat zrcadlo. To se v případě pana Černého daří. Mě jeho tvorba oslovuje, ne vše se mi líbí.

9
Před 2 roky

NG se mu nechtěla podřídit? Já se nedivím.

28
Před 2 roky
Jana Bártová

A byla jste v ní někdy? Byla tam díla i pana Knížáka - tak to by mě zajímalo, co byste psala pak.

2
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 2 roky

Podle mne je možná dobrý řemeslník, umělec to ovšem v žádném případě není. A jak si vzpomínám na Entropu, je i mdlého rozumu, asi.

21
Před 2 roky
Přemysl Bělohlav

Většina umělců - velmi dobrých umělců - to tak trochu má. To je to, čím se od nás liší a proč je znají ve světě a nás ne.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt