1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

On někdo pije levnější? Ty jsou možná v krabici.

18
Před 2 roky
Jiří Jus

Do 120kč to přeci musí být kvalitka😀

1
Před 2 roky

K clanku dve veci...

• Spotrebni dan se PLATI V MISTE PRODEJE, to, ze v jinych zemich spotrebni dan nemaji, pro nas nic neznamena, dan musi zaplatit dovozce u nas, takze zdrazi i zahranicni vina
  • Spotrebni dan na litr vina ma byt necelych 17 korun, proc to podle sefa vinaru zvedne cenu v obchode o 40?
106
Před 2 roky
Jaroslav Ruzicka

Oprava - spotrebni dan za lahev vina ma byt necelych 17 korun

14
Před 2 roky

Přijde mě dost nespravedlivé a nemorální, že většina věcí je zdaněných, ale chlast jménem víno z nějakého důvodu ne ... čím si to zasloužilo?

120
Před 2 roky
Jan Stach

Ono je už zdaněné prostřednictvím DPH - jako všechno ostatní. Hlavní problém ovšem je, že ho lidé přestanou v takovém množství kupovat a zabije to odvětví zemědělství. To by se musela zavést vysoká cla na dovoz ze zahraničí a i tak na tom opět stát daňově prodělá a nic nezíská. Jestli si koupím občas víno za 50Kč a výjimečně za stovku? Ano. Koupil bych si ho tak často za 75-150? Ani náhodou - je tam psychologická hranice. A víno je problematické z víc důvodů - lidi přejdou na pivo a na kořalku 🤷🏻‍♂️.

60
Před 2 roky

I když se mi daňové vyjímky příčí, v tomto případě hlavně kvůli poměrům v ostatních zemích, se mi zavedení daně nejeví účelné...

31
Před 2 roky
Stanislav Hrouzek

Daň se bude vztahovat na všechna víno, i ta z dovozu. Tady jen místní vinaři šíří nepravdivé informace a straší. Zemědělci všeobecně stále pláčí a čerpají a čerpají.

53
Zobrazit další 3 reakce
Před 2 roky

Spíš nechápu, proč je víno bez daně a proč pivo s daní..

21
Před 2 roky
Josef Burda

Vinařská lobby.

11
Před 2 roky

A proč je tedy daň na pivo?

2
Před 2 roky
Milan Halamka

Pro vás jen zopakuji. Kolik stojí vyrobit litr piva a kolik litr vína?

5
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 2 roky

Vino mám rád, ale nevím proč by nemělo být zdaněno narozdíl o piva. A pokud se tu bavíme o 17Kč/l tak by mělo zdražit láhev max. o 15Kč....

10
Před 2 roky
Tomáš Kučera

Ono je tam ještě DPH, které se zvyšuje z vyšší ceny se spotřební daní, víme?

5
Před 2 roky

Kvalitní lahev vína už dávno stojí 150 a víc, takže žádná změna. Je logické, že pokud vše zdražuje, nemůže flaška stát stovku a pokud ano, není to k pití už teď. Nechápu, co se řeší ... Za kvalitu si rád připlatím a nepiju toho tolik, abych musel řešit, jestli flaška stojí 150 nebo 350.

4
Před 2 roky

Dobré moravské víno stejně pod 150 Kč neseženete ani dnes. Tak nevím v čem je problém. 😜

33
Před 2 roky
František Sturm

Přesně, pod 200 Kč člověk koupí max. burčák. Beru to pouze jako argumenty lobbystické skupiny, která brání své zisky. To je ale normální, jen je třeba nepodléhat těmto tlakům.🙂

26
Před 2 roky

"zavedení spotřební daně ve výši 23,40 Kč na litr tichého vína. To by navýšilo cenu vína na regálech obchodů přibližně o 40 korun na lahev"

Vysvětlí mi někdo, jak je možné, že při pevně dané dani na litru, se zvedne skoro dvojnásobně cena na sedmičce? Jakože zákazník zaplatí daň státu a ještě pro jistotu i vinaři?

32
Před 2 roky
Petr Moraviec

Při tomto je navýšení SD na 0.7l cca 20Kč..neví. kde vymysleli 40?

Samozřejmě záleží a ceně bez DPH.. dražší základ daně ..

Bude vyšší cena..

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt