V jaké výši by podle Vás měly být zdaněny alternativy klasických cigaret, aby to dávalo smysl? Kolik byste byli ochotni dát maximálně za krabičku klasických cigaret?
Máte vůbec ponětí kolik je v republice pašovaného tabáku ? Až budou běžné cigarety nedostupné, vášniví kuřáci si najdou šedou zónu
Co tady řešíte, jeden kouří, druhý chlastá, další žere atd. hlavně se kvůli blbcům nestresujte, nehádejte a v klidu žijte a jestli budete žít 100% zdravě, tak Vás zajede auto a je Vám to h... platné
Nezaslouží, ale nikdo snad nečekal od šéfky tabákové firmy, že by nebojovala za svůj byznys :)
To jsou pořád kuřáci, kuřáci, kuřáci! Reklamy na cigarety jsou zakázaný, ničí to zdraví. A co alkohol, ten zdraví neničí? Kolik zmařil zbytečně životů /nehody, autonehody/ a rozvrátil manželstvích? Jak se říká - alkohol je metla lidstva, je horší než cigarety...
To ale není argument k otázce, proč je tabák svinstvo...
Kolik takový generální ředitel tabákové firmy vykouří vlastních produktů? Něco vyrábět a nemít zkušenosti o svých "dobrotách", je velká škoda...
Jako že by Bureš měl baštit vlastní párky ze separátu a smetků z podlahy? Tím bych snad ani jeho netrestal, přijde mi to příliš kruté.
Tedy nic proti kuřákům čehokoliv. Ale tyhle kecy podle mustru "uživatelé mého zboží si zaslouží výhody" jsou fakt jak když si je soudružka ředitelka vyšťourala v zadku 🙂
A je úplně jedno, jestli se takových blábolů dopouští výrobce pribináčků, piva, automobilů, toaletního papíru nebo školních pomůcek.
Přešel jsem na nahřívaný tabák z důvodu menší škodlivosti a nižší ceny. Bohužel už krabička IQOS stojí stejně jako klasické cigarety a alternativy mi nechutnají. Takže už rok vapuju. Klidně bych se k IQOSU vrátil, ale 120 korun za krabičku je prostě moc, nehledě na to, že člověk toho vykouří více než normálních cigaret
A to je ta "menší škodlivost", když toho "člověk vykouří více"? Třesu, šéfe, vy jste hlava.
Važena paní svoji funkci nezvladate,za sve zakazniky nebojujete,nechali jste je na chodníku pokuřovat před dětmi,vyhnali jste je s restauraci,ktere zejou prazdnotou.To za alkoholiky se bijou vic,drží ceny i sednout v restauraci si mužou a při tom kolik rozvodu bylo k vuli alkoholu a kolik je to u kuřaku.Ja jsem mimo přestal jsem s těmi neřestmi před 25 roky a každy rok plus kilo dnes jsem tlusty,boli mě klouby a dycham stejně blbě jako když jsem hulil,kde je efekt.
Milý pane, Vy jste zcela mimo mísu...
To jsou kecy, zase jde o business, nejde o to, že by lidé přecházeli zpátky ke klasickým cigaretám, byť část asi ano. A to říkám jako bývalý kuřák. A cena byl jeden z hybatelů, proč jsem s tím seknul. Čím vyšší daň na to bude, tím spíše se k tomu nebudou noví kuřáci uchylovat a staří, pokud zvládnou, tak přestanou. A nejlepší je skokové zdražení, ne "pomalé vaření žáby".
Btw nekouření je jedna hezká dovolená ročně pro celou rodinu. Nebo pro spoustu lidí rázem 13. plat 🙂
Tak s tím souhlasím. Nicméně spousta lidí vám tu bude vykládat cosi o svobodě, útlak, totalitě, bídě.... Ale na cigárka je vždycky.
Žádný kuřák, stejně jako alkoholik nebo osoba propadlá jiným drogám, si nezaslouží výhody. Naopak by k těmto lidem měl být zdravotní systém tvrdší a za to, že si úmyslně poškozují zdraví, jim zpoplatnit všechny zdravotnické služby a léky.
Vidíte a já bych zvedla razantně daň z bůčku a jiných škodlivých masných výrobků. Cholesterol je moc škodlivý! A podotýkám jsem nekuřák a alkohol nepiji!