1600/1600Zbývá 1600 znaků
Redaktorka a moderátorka SZ Byznys
Před 2 roky

V jaké výši by podle Vás měly být zdaněny alternativy klasických cigaret, aby to dávalo smysl? Kolik byste byli ochotni dát maximálně za krabičku klasických cigaret?

10
Před 2 roky
Silvie Friedmannová

Máte vůbec ponětí kolik je v republice pašovaného tabáku ? Až budou běžné cigarety nedostupné, vášniví kuřáci si najdou šedou zónu

7
Před 2 roky

Co tady řešíte, jeden kouří, druhý chlastá, další žere atd. hlavně se kvůli blbcům nestresujte, nehádejte a v klidu žijte a jestli budete žít 100% zdravě, tak Vás zajede auto a je Vám to h... platné

7
Před 2 roky

Nezaslouží, ale nikdo snad nečekal od šéfky tabákové firmy, že by nebojovala za svůj byznys :)

12
Před 2 roky

To jsou pořád kuřáci, kuřáci, kuřáci! Reklamy na cigarety jsou zakázaný, ničí to zdraví. A co alkohol, ten zdraví neničí? Kolik zmařil zbytečně životů /nehody, autonehody/ a rozvrátil manželstvích? Jak se říká - alkohol je metla lidstva, je horší než cigarety...

36
Před 2 roky
Ivana Hvězdová

To ale není argument k otázce, proč je tabák svinstvo...

2
Zobrazit další reakci

Kolik takový generální ředitel tabákové firmy vykouří vlastních produktů? Něco vyrábět a nemít zkušenosti o svých "dobrotách", je velká škoda...

3
Před 2 roky
Miroslav Václavík

Jako že by Bureš měl baštit vlastní párky ze separátu a smetků z podlahy? Tím bych snad ani jeho netrestal, přijde mi to příliš kruté.

2
Před 2 roky

Tedy nic proti kuřákům čehokoliv. Ale tyhle kecy podle mustru "uživatelé mého zboží si zaslouží výhody" jsou fakt jak když si je soudružka ředitelka vyšťourala v zadku 🙂

A je úplně jedno, jestli se takových blábolů dopouští výrobce pribináčků, piva, automobilů, toaletního papíru nebo školních pomůcek.

7
Před 2 roky

Přešel jsem na nahřívaný tabák z důvodu menší škodlivosti a nižší ceny. Bohužel už krabička IQOS stojí stejně jako klasické cigarety a alternativy mi nechutnají. Takže už rok vapuju. Klidně bych se k IQOSU vrátil, ale 120 korun za krabičku je prostě moc, nehledě na to, že člověk toho vykouří více než normálních cigaret

8
Před 2 roky
Radovan Semola

A to je ta "menší škodlivost", když toho "člověk vykouří více"? Třesu, šéfe, vy jste hlava.

3
Před 2 roky

Važena paní svoji funkci nezvladate,za sve zakazniky nebojujete,nechali jste je na chodníku pokuřovat před dětmi,vyhnali jste je s restauraci,ktere zejou prazdnotou.To za alkoholiky se bijou vic,drží ceny i sednout v restauraci si mužou a při tom kolik rozvodu bylo k vuli alkoholu a kolik je to u kuřaku.Ja jsem mimo přestal jsem s těmi neřestmi před 25 roky a každy rok plus kilo dnes jsem tlusty,boli mě klouby a dycham stejně blbě jako když jsem hulil,kde je efekt.

14
Před 2 roky
Stanislav Kubecka

Milý pane, Vy jste zcela mimo mísu...

10
Před 2 roky

To jsou kecy, zase jde o business, nejde o to, že by lidé přecházeli zpátky ke klasickým cigaretám, byť část asi ano. A to říkám jako bývalý kuřák. A cena byl jeden z hybatelů, proč jsem s tím seknul. Čím vyšší daň na to bude, tím spíše se k tomu nebudou noví kuřáci uchylovat a staří, pokud zvládnou, tak přestanou. A nejlepší je skokové zdražení, ne "pomalé vaření žáby".

Btw nekouření je jedna hezká dovolená ročně pro celou rodinu. Nebo pro spoustu lidí rázem 13. plat 🙂

11
Před 2 roky
Libor Zavadil

Tak s tím souhlasím. Nicméně spousta lidí vám tu bude vykládat cosi o svobodě, útlak, totalitě, bídě.... Ale na cigárka je vždycky.

2
Zobrazit další 3 reakce

Žádný kuřák, stejně jako alkoholik nebo osoba propadlá jiným drogám, si nezaslouží výhody. Naopak by k těmto lidem měl být zdravotní systém tvrdší a za to, že si úmyslně poškozují zdraví, jim zpoplatnit všechny zdravotnické služby a léky.

5
Richard Schmidtmajer

Vidíte a já bych zvedla razantně daň z bůčku a jiných škodlivých masných výrobků. Cholesterol je moc škodlivý! A podotýkám jsem nekuřák a alkohol nepiji!

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt