Když se spojí dvě bídy, před krachem je to neuchrání.
Myslím, že by to spojení smysl dávalo. Datart je z mého pohledu úspěšnější, dravější, Electro World má zase některé zajímavé lokality, kde zatím Datart přímo nepůsobí. Nejsem si ale jistý, jestli bude NAY, slovenský retailový řetězec, spokojený s výší nabídky. Precijen EW není nyní, ve srovnání s HPT či Datartem, tak ziskový. Jako bývalý letitý zaměstnanec Datartu mu samozřejmě přeji jen úspěch, a spojení by mohlo být oboustranně prospěšné.
Vzhledem k tomu, že Datart po převzetí HP Tronicem stojí za velký kulový (prodavači musí tlačit čínskou Etu i když to zákazník vyloženě odmítá, a podle prodejů Ety jsou placení), tak ze spojení s ElectroWorldem nelze čekat žádné zlepšení. Spíš naopak.
😀Nestalo se mi, že bych koupil v Datartu třeba LG, a dodali mi Etu.
Podle mě je dost možné, že Electro World bude v budoucnu ve ztrátě. Zisk klesá a lidé jsou nuceni šetřit. Tak velké prodejny je těžké uživit. Proto je taky minulý vlastník před pár lety prodal.
ono stačí mít na ploše prodavače, místo podavačů. Pak se peníze vydělávají lépe
A co tomu řekne antimonopolní úřad? Předpokládám, že to bude muset posvětit.😎
Myslím si, že konkrétně tuto fúzi by měl antimonopolní úřad stopnout !
Datart a Electro World jen prosím Vás ne - co jsem u Elektro World reklamoval, tak mi nic neuznali, mám s nimi velmi špatné zkušenosti. Ale Datart velká spokojenost, ochota, pomůžou, moc šikovní.
Tuším ,ze reklamaci prodejce neovlivní… Reklamace se posílají dodavatelům či výrobcům…
Pokud to autor klasicky nepopletl a nenapsal nesmyslná čísla, tak zisk 52 milionů při tržbách 3.8 miliardy je dost tragický obchodní výsledek.
a nebo hromada šikovných účetních operací s náklady
Hm, to zavání likvidací konkurence. Jaký jiný kamenný prodejce bude existovat kromě tohoto Datart-ElectroWord spojence? Alza a? Ještě něco konkurenceschopné?
Okay, Planeo, Euronics, K+B elektro...
Polibte si šos vy co nemáte rádi Ew. Reklamaci neuznává Ew ale servis a s tím už reklamační těžko něco udělá. Klasickej případ vysírek na reklamacích, že to rozbalili a bylo to rozbitý přitom si to udělali sami.
Konkurence zmizí a zůstane monopol, který si bude diktovat ceny. No dobře máme ještě e-shopy.