Konečně článek, který shrnuje příčiny a dopady oteplování planety! Každý den na titulní straně deníků celého světa by měly být snímky důsledků tohoto našeho konání a jejich příčiny! KAŽDÝ DEN! Matka příroda si s tím určitě poradí, ovšem my, když se budeme tvářit jako doposud, dopadneme hodně zle!👎👎
Problémy byly, jsou a budou. Lidé to těžko ovlivní, Evropa už vůbec, ale dá se na tom dobře existovat, psát články, zakládat strany a nadace a čerpat na to peníze. A dobře si žít.
Ajaj... Dezolátům praskne žilka :)
Nepraskne, 99 % lidi, kteri budou proti tomuto clanku bojovat, si ho neprecte.
Zkusíme tedy přesvědčit pár miliard lidi, že mají smůlu a nemohou žít v blahobytu jako napr. Evropané, jsem zvědav.
To samozřejmě nelze.
Ale lze jim pomoci, vykoupit od nich neefektivní staré zařízení a nabídnout jim za zajímavé částky zařízení daleko efektivnější.
Například tam vyvážet naše ojetiny 10-15 let staré a vyměňovat je za jejich ojetiny staré 30-40 let...
Pomohli bychom si tak všichni.
No a co? Svět je plný rizik. Padne asteroid, antibiotika ztratí účinnost, přijde nová epidemie se smrtností 30-50%......
Třetí svět, Rusko, Indie, Čína se nikdy neomezí, nebudou si komplikovat vládu rizikem vzbouření lidí, kteří se chtějí mít lépe. Jenom v Evropa nahrává nesvobodě zastávané dezoláty prosazováním zeleného náboženství, které potlačuje prosperitu. Skončí to zde tak, že nebudeme mít ani snížené emise, ale ani svobodu a demokracii. Hoďme celý Green Deal do koše nebo alespoň jej odložme na 10 let. Buď si Země poradí nebo ne.
Emise CO2 na osobu.
Odkaz
Emise CO2 dle zemí
Odkaz
Mimochodem, v důsledku čeho došlo k oteplení v době 2500 př. n. l.?
GD by se mel dle mne predelat na prizpusobeni se tomu, co nastane, ne zustat ve forme hazeni hrachu na zed jakozto pokusu zastavit nevyhnutelne.
Hazeni hrachu by melo prestat.
Existují jenom dvě možnosti.
1) Buďto seriózní celá vědecká společnost nemá pravdu. Zato mají pravdu diskutující na internetu. Tím pádem je planeta v pohodě, člověk nemůže klima nijak ovlivnit, my budeme pomalu pokračovat v tom co děláme nebo případně pod ,,diktátem EU spácháme ekonomickou sebevraždu, což povede k nějakému typu diktatury a poklesu životní úrovně".
2) Nebo celá seriózní vědecká společnost má pravdu a diskutéři na internetu pravdu nemají. Tím pádem je planeta a klima v kolizním kurzu. Čekají nás dramatické změny počasí a klimatu, stěhování národů, rozpad, hlad, nedostatky, utrpení a následně zřejmě i vyhynutí v řádu několika málo stovek let, možná větších desítek. O poklesu životní úrovně nemluvě. Vše to také jistě bude doprovázeno velkými politickými změnami apod. .
Já nevím jak vy, ale já bych teda radši riskl to ( jakkoliv je to nepravděpodobné ), že v nejhorším případě budu jezdit na kole, auto mi zakážou a možná nebudu moct létat na dovolenou zatímco elity budou provozovat orgie v karibiku než variantu 2.
Dobrý den. A proč je tam třetí varianta? Kdy vědci tvrdí, že v letech 1300 až 1900 bylo průměrně o 1,5 °C méně. Sluneční aktivita byla nízká, byly časté výbuchy sopek. A nějací mainstreamoví vědci tvrdí, že je dnes o 1,5 °C více, než před průmyslovou revolucí. Vždyť je v tom rozpor.
Nedávno se psalo, že na jednoho člověka co zemře horkem je 40 lidí co umře na podchlazeni.
Laicky vy se dalo říci, že se tak zachrání více lidí.
I to je statistika
Takový Vašek Klaus senior stejně neuvěří ! 🙁
A neuvěří ani miliony lidí, kteří nepřestanou létat letadly.
Neuvěří ani lidé, kteří kupují zboží z čajny, neekologicky dovážené na vzdálenost přes půl Světa.
Jaký smysl mají tyhle pitomosti ?
Za 40 let tu budeme jen chcípat kvůli naší blbosti 🙁
Před 40 lety se hlasalo, jako touhle dobou bude něco jako apokalypsa. Za 40 let bude vše v pohodě, buď v klidu.
Bu bu bu.....a za všechno může sodovkový plyn 🤣
Takže vzhůru do boje! Zastavíme fabriky, vybijeme stáda a budeme jíst cvrčky, budeme mrznout a toho, kdo si přitopí veřejně postavíme na pranýř.
A kdyby se i tohle ukázala jako lichá hypotéza, nebude najednou nikdo, kdo se pak k tomu bude hlásit a nést odpovědnost.
Zpátky na stromy!
Mnohe z toho je samozrejme dost alarmujici, ale jr podivne pouziti grafu, ktere svou upravou zavani manipulaci. Myslim, ze to neni nutne. Druha vec je, ze vetsina z nas tusi, zf nase cinnost ma vliv na klima, ale podstatna otazka je, co s tim? Jde o to, ze rychle reseni nezname a vetsina zazracnych leku na zachranu planety situaci jeste zhorsuje.
Navzdory halasně proklamovanému "vědeckému konsenzu" (věda ve skutečnosti žádný konsenzus nezná) o klimatu stále moc nevíme.
Ano, umíme měřit různé veličiny, a ukázat, že jsou korelované. Což je nezpochybnitelný fakt, který je v tomto článku vydáván za zmíněný "konsenzus". Problém je ale v tom, že neumíme zemské klima komplexně modelovat. Tj. nemáme žádný výpočetní model, do kterého bychom zadali produkci CO2, změny krajiny související s lidskou činností atd. a vypadla nám z něj přesná a předchozími daty ověřená předpověď vývoje klimatu na alespoň jednotky let, natož tak na desítky.
Bez toho ovšem nevíme nic o tom, jak přesně změna klimatu souvisí s naší činností. Ve výsledku je to tak jenom jeden velký byznys s přesunem peněz z jedné kapsy do druhé. Formou odpustků se tak "bojuje" proti CO2, ale krajina se zabetonovává dál. Když u Olomouce jezdím kolem Bystrovan, kde momentálně staví haly na (kvalitní) zemědělské půdě, tak mi srdce krvácí. Ale žádného aktivistu přilepeného k silnici jsem tam ještě protestovat neviděl. Ti raději brzdí dopravu v Praze...