Tak jsem zvědav, zda na příznivce Janoušků (takový hodný oltoukánek...) a Dospivů bude mít Špindl dostatečně nabito... Jejich špinavé peníze nelze podceňovat.
Nesmyslný keci. když si někdo koupí apartmá jako rekreační byt je to jen a jen jeho věc kolikrát tam přijede.
Jasně, ale každý chce mít apartmán připojený na čističku, vodu, mít udržovanou silnici apod... Že na to obec s tisícovkou obyvatel nemůže mít, koho to zajímá, že ano.
Velcí kluci zaflákali naše hory a pěkné lokality svými umělými haciendami a normální člověk tam už raději ani nejede - např. já. V zimě za snoby do Špindlu, kde se soutěží o nejdražší větrovku... na to vám kašlu.
Ano, přesný komentář !!!!
Tááááák. Pokud jsem špatně četl, tak do mně, ale pořád jsem nezjistil, co znamená BRUTÁLNÍ POKUTA. Může to pro běžného občana znamenat, že stavbu zbourá a zůstanou mu dluhy a pro miliardáře je to poplatek, s kterým počítal již od začátku a promítne se to v ceně pro kupující apartmány. A ještšě se bude tvářit jako sponzor obce.
Ještě bych dodal, že ze strany seznamu je to článek bulvárníhio typu, kde si každý může domyslet různý konec, a proto bych na toho novináře uvalil BAN alespoň na měsíc. Novinařina opravdu poklesla. To byly otázky přesně takové, které bych položil mně oblíbenému starostovi před volbama.
Špindlerův Mlýn je předražená - doslova bída, kde není vůbec nic. Je velmi úsměvné, že tomu někdo říká "český Aspen" - tedy snad jen ten, kdo o Aspenu neví naprosto nic. Nic tam není, nic se tam od té vesnice ani nedá očekávat, prostě jedno velké NIC. Za nesrovnatelně lepší peníze jedete do nesrovnatelně lepšího prostředí, třeba v Itálii, nebo v Rakousku. Špind. Mlýn - prostě, jedná velká NULA.
Ale to nesmíte brát tak vážně, to jen ti naši novináři si rádi všechno možné připodobňují k zahraničí - český Aspen, český Belmondo (svého času to psali o jakémsi herci Davidu Krausovi), česká Alanis Morissette (údajne Aneta Langerová) apod...
Ta slova : "...současné zastupitelstvo jde tím směrem, že jsme začali dělat kontribuční smlouvy se stavitelem. To znamená, kdo chce změnu územního plánu, zaplatí..." znamená, že kdo má peníze, může podle starosty cokoliv ....
Tak nevím, může obec libovolně prodávat obecní pozemky nebo měnit územní plány podle aktuální potřeby bohatých? Vypadá to, že přinejmenším ve špindlu (a ve Varech...) to jde.
Sláva, konečně je to venku. Takže doposud si „velcí kluci" dělali co chtěli a protože si koupili každého, koho potřebovali, tak jim všechno prošlo. Ale teď bude všechno jinak, říká nový soudruh vedoucí. Nic nebude tajné, všechno pěkně transparentně. Žádné dodatečné schvalování. „Velcí kluci" nejprve přijdou na radnici, položí peníze na stůl předem a budou si dál moci dělat to, co chtějí, stejně jako dosud. Přispějí na čističku nebo na cestičku a vše je odpuštěno. No není to skvělé? Musí být radost tady bydlet. Tedy jen pro někoho.
At se změní zákony. Když si platím za STAVEBNI POZEMKY, stavět si mohu cokoliv bez povolení. Paštičkářum se nelíbí skoro už nic co nevypada jako hospoda IV. kat. A vubec nejde o velky kluky. Nenapsala bych k tomuto članku nic, ale ty apartmany jsou fakt pekný.
Nejhorsi je, kdyz se klidna malebna obec zalibi takovym velkym klukum, co jim pak takovy starosta za penize proda vsecko, pak si tam tihle delaji, co chteji, je po klidu, vsude mraky aut a "investic", ze kterych obycejny obcan v obci nema nic, prikladu je spousta, pocinaje Vary, pres Lipno, Rudu, nebo Celadnou. Panu starostovi neverim ani nos mezi ocima.
Děláte dobrou službu velkým klukům. Uvedete příklady obcí a aniž byste starostu znal, hodíte ho do jednoho pytle s jinými. Pak krásně kvete populismus, klientelismus a korupce. Všichni jsou přece stejní.
Nejak mi to nebere hlava. Starosta pokutuje/zakazuje apartmany, protoze mu do kasy nejdou poplatky za hotelove luzko, ktere tam mohlo byt. To je jak pokutovat zemedelce, ze zasazel kukurici na poli, kde mohlo stat multikino.
Starosta nikoho nepokutuje... Pokutuje územně samosprávný celek, který se ke stavbě vyjádřil (na základě projektové předložené projektové dokumentace vydal souhlasné stanovisko), například za porušení územního plánu. Pokud přes stavební úřad projde změna stavby před dokončením z hotelu na apartmánový dům, je to také na pováženou...
Nechť si zavede poplatek za apartmán a přestane prudit. Jeho přehled o světě skončil ve Svobodě nad Úpou a tak dělá vlny.
Jako lyžař s rodinnou pravidelně jezdíme na hory do zahraničí a vždycky do apartmánu, kde nejsme závislí na nějaké hotelové restauraci. O celkových nákladech za ubytování a stravu se nemá cenu bavit...
Třeba poplatek za apartmán není zákonný, narozdíl od toho za lůžko, tak proto prudí. Ale nevím.