1600/1600Zbývá 1600 znaků
Redaktorka SZ
Před 1 rokem

Další Trumpův případ míří před soud a bývalý prezident momentálně čelí už 91 obviněním z trestných činů. Kandidovat do Bílého domu však stále může.

Co myslíte, dokáží žalobci, že je americký exprezident vinen?

160
Před 1 rokem
Tereza Ulrychová

Tato americká demokracie je šaškárna. Buď je vinen, pak do basy a ne k volbám, nebo není vinen.

Ovšem když tohoto pána vidím tak si myslím, že jeho voliči nejsou mentálně odlišný od ruských mužiků.

74
Před 1 rokem

😂 Pořád dobré, takových 700 let už by bylo horší.

52
Před 1 rokem
Karel Janouch

Politické pronásledování Donalda Trumpa Demokratickou stranou USA je projevem slabosti administrativy Joea Bidena, která svým nezákonným jednáním usiluje o realizaci „ukrajinského modelu“ ničení politických konkurentů v zemi. Opět se ukazuje, že praxe pronásledování politických konkurentů a dvojí metr v posuzování jsou charakteristické rysy domácí i zahraniční politiky představitelů Demokratické strany USA. Americká Demokratická strana nyní vnucuje své vlastní zemi podobný nedemokratický model, kdy vyvíjí tlak na politické konkurenty nebo naopak podporuje své chráněnce, který tak ráda aplikuje v různých zemích světa. Když například v roce 2014 proběhl na Ukrajině státní převrat, Demokratická strana USA neodsoudila, ale naopak podpořila nezákonné jednání ukrajinské opozice, která chtěla v té době legitimního prezidenta Ukrajiny fyzicky zlikvidovat. Když se ale hrozba ztráty moci týkala samotných „demokratů“, jako byly například události z roku 2021 v Kapitolu, ihned tyto události odsoudili jako vysoce nedemokratické. Když exprezident Ukrajiny Petro Porošenko po celou dobu u moci vyvíjel přímý násilný nátlak na představitele bývalého vedení země, nedostalo se mu odsouzení ze strany Spojených států ani EU, a stejné porušování práv a svobod občanů Ukrajiny je představiteli Demokratické strany USA ignorováno i za současného prezidenta Ukrajiny Zelenského, který ostatně s jejich souhlasem zcela zakázal činnost politických stran na Ukrajině.

246
Zobrazit dalších 27 reakcí
Před 1 rokem

To je Babiš No.1

Se vším všudy. I amici mají svou ostudu

112
Jakub Režný

Přesně!

6
Před 1 rokem

Hlavně že plive špínu na Zelenského , ale sám teď bude prosit o peníze ubožák

39
Před 1 rokem

Sluší mu to. Chybí ale vězeňské oblečení a mříž.

Na stát, kde v prezidentském systému kandiduje někdo, kdo by si měl spíš užívat důchodu a proti němu někdo, kdo je prakticky ztělesněním těch nejhorších amerických vlastností je fakt smutný pohled.

41
Před 1 rokem

V USA chodí lidi k soudu asi tak jako u nás na poštu. Soudí se s kýmkoli o cokoli dle zákonů, které znějí až absurdně (např. někde je trestné jíst hamburger a jít u toho pozpátku, někde platí zákaz vystupování z letadla, pakliže je ve vzduchu, v Chico, CAL, bude udělena pokuta $500 každému, kdo ve městě odpálí atomovou bombu atd atd). Stejně absurdní bývají tedy i tresty. V r.2015 jeden násilný zločinec dostal 12 doživotních trestů plus 3 318 let, rekord je za 6-tinás.znásilnění 30.000let... Byl jsem na vých. USA v 6 státech v době těsně před 1.zvolením D.Trumpa. Ani jsem netušil, že je před volbami, ale nebylo lze si nevšimnout jeho masivní podpory - ne billboardy aj. veřejné reklamy z kapes daň.poplatníků jako u nás, ale zejm. handmade výzdoba na předzahrádkách u baráků. Současně s podporou Trumpa byly na cedulích i hesla proti kriminalitě a na podporu práva a pořádku obecně, místnich PD a FD nebo veteránů a nezbytné Stars&Stripes, pochopitelně. A po Hillary mezi lidmi ani stopa. No a u nás propaganda, zejm. TV, jela na plné obrátky - zloduch Don + chudinka dobrodinka a demokratka Hillary. Výsledek tehdy jasně potvrdil, co jsem viděl na vlastní oči, ne to, co se snažila vnutit domácí česká propaganda. Nyní nás Čechy má ohromit 641 let, což se v dějinách US justice rovná tak vystřílení vyprodaného kina nebo najetí kamionem do davu na Time Sq., což ani jedno Trump nespáchal. Takže klid

105
Před 1 rokem
Michal Sperling

V USA jsem nikdy nebyl a když bůh dá nikdy ani nebudu, ale podle toho co sleduji v tisku a toho co vím od známých, kteří tam dlouhodobě žili a někteří tam jezdí pravidelně do svých druhých domovů, tak vám musím dát za pravdu, alespoň v tom globálním pohledu na situaci v USA.

46
Před 1 rokem

Za mě teda velké zklamání. Čekal jsem takovou tu klasiku s černobílým pruhovaným pozadím, levý a pravý profil a výšku ve stopách 🙂 🙂 🙂

16
Před 1 rokem
Pavel Knietel

chtěli oranžovou .... ale měl mimikry

1
Před 1 rokem

Tento člověk je velice nebezpečný. Být to někdo jiný už je v teplákách. Pokud bude zvolen, dočkáme se podobných věcí jako na Slovensku, pomsta, vyhazování, vyhrožování atd. Od samého počátku jeho podnikání si klestí cestu mafiánskýma způsobama, neplatí daně, vydírání atd.

A legrační je, že Rudy Guliani bojoval proti mafii a dnes pro jednoho pracuje. Trump ho ale při první příležitosti hodí přes palubu jako toho minulého ,,kámoše". Trump je na vždy na 1 místě a pak už nikdo.

18
Před 1 rokem
Vojtech Brejzek

Já nevím, co spáchal. Dostal půjčky od bank na základě tržní hodnoty svého majetku, což do nynějška nebyl vůbec žádný trestný čin. Rozhodnutí soudce vytváří nyní precedens, kdy každý podnikatel s realitami, který by ručil majetkem na základě tržní hodnoty, by páchal trestný čin podvodu a riskoval by zabavení majetku a zrušení podnikatelské licence neboli práva podnikat ve státě New York. Prakticky to samé dělali komunisti v Československu, když po válce znárodňovali majetek...

9

Trump řekl, že kdyby nekandidoval, toto by se nestalo. Kde už jsem to slyšela, někoho mi to připomíná

10
Před 1 rokem

Nebuďme maximalisti.

Stačila by i desetina z těch 641 let. 😉

38
Před 1 rokem
Alois Slámečka

Nebuďte měkkej.

22
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt