1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokemUpraveno

Dnes je problém v tom, že se nikdo nechce učit a každý chce mít všechno hned s vynikajícími výsledky ! Dnes si každý koupí foťák nebo mobil, ale základy fotografování má málokdo. Každý naladí na foťáku automat a hurá.....Člověk by měl znát alespoň základy, třeba clonová čísla, hloubku ostrosti.....zkrátka trochu znalostí což se dneska nenosí. Plno lidí má nějaké peníze a hurá pro fotoaparát, ale v podstatě minimum lidí ví co vůbec koupit. Spousta lidí ani nechápe, že je potřeba mít další věci, třeba kvalitní tiskárnu s pigmentovými inkousty, kvalitní monitor měřitelný sondou atd..atd.....aby vůbec byla kvalitní fotka která neujíždí do modré či červené barvy a hlavně aby ta fotka vydržela barevně, aby nevybledla.Otázkou je, jak tento koníček každý pojme. Plno lidí neumí ani práci s Photoshopem....Zkrátka lidi všechno chtějí ale kolikrát si ani nedokáží představit co to všechno obnáší. Tento koníček je příjemný a hezký, ale aby byl dobrý výsledek, musí tomu člověk trochu rozumět a chtít se tomu věnovat.

4
Před 1 rokem
Petr Vlach

Já si dovolím trochu oponovat.

První věc je, že mizí kompakty a nahrazují je mobily. Lidi fotící na mobil bych příliš mezi fotografy neřadil (i když i tam se dají dělat pěkné fotky). Kdo si chce koupit pak lepší foťák, utopí v tom hromadu peněz a v drtivé většině případů ho to dokope naučit se, co to je clona, hloubka ostrosti a tady ty základy.

Na druhou stranu je dobrá technika dostupná a jsou i lidi, co to tak nějak mají v krvi, vezmou foťák a fotí a jde jim to. Umí komponovat, umí pracovat s lidma a umí zachytit správný okamžik. Ta technická část je pak "přítěž", ale zase nic, co by se nedalo doučit. Dříve byly taky slavní kytaristi, co neuměli noty a hrály prostě tak, jak to cítili. A kam to dokázali dotáhnout. Učili se za běhu, co zrovna potřebovali.

Do úprav se žene v podstatě každý, kdo to s focením myslí trochu vážně. Bohužel to pak taky občas vypadá dost divoce. Každý se snaží najít vlastní barvy, vlastní styl, odlišit se a jde s úpravou občas do nesmyslných extrémů.

Taky je potřeba si uvědomit, že ne každý může být super fotograf s perfektníma znalostma. Ti jsou většinou top fotografové. Ale pak je tu obrovská střední třída, která fotí rodinky, děti, svatby, základní reportáž atd. A tam neskutečně záleží na tom, co chce zákazník a co je ochoten si zaplatit. A ta ochota moc velká není 😉

Jsem hobík, fotím sport jen tak pro sebe. Kamarád mě ukecával na svatbu a to jsem rovnou řekl, že ani náhodou. Když mě ale řekl, že než aby dal 10 000 za fotografa, tak radši bude bez fotek a pozve dalších 20 lidí se ožrat, pochopil jsem, že na fotkách mu vůbec nezáleží. Není sám

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt