Toto jsou tri hlavní problémy v České republice při prodeji elektrické energie:
Pane Valo, tady je jediný problém a to je: Petr Fiala.
Hezký den.
Tady je zas naskuhráno jako v chudobinci.
A i ta inteligence tomu odpovídá.
Ti, kteří zde brečí že neumí uřídit vlastní domácnost, že neví jak s penězi, že nemají na benzín, na jídlo ani na důstojný živo, tady radí vládě jak vést rozpočet celého státu., ministerstev a nad to ještě určovat ceny rohlajzu v Kafu..
Nepřipadnete si občas jako tydýti, soudruzi?
Šetři inteligente, za dva roky už nemusíš mít na benzín ani ty. Fiala slíbil, že nenechá nikoho padnout. Přesto už některé fa končí, tak abys měl na benzín na nákupy třeba do Polska.
Babiš opět lže jak když tiskne. Inflace na konci jejich vlády byla 6,6% a o tři měsíce později již 15%. I kdyby Fialova vláda dělala všechno špatně, za 3 měsíce nelze inflaci ovlivnit. Babiš předal stát v rozkladu, kromě inflace ještě stamiliardový schodek rozpočtu. Ale sám se napakoval velmi hezky, aby také ne, když pro Agrofert pracovala primárně většina ministrů.
Ano, za vše může Babiš a Rusko?Otázka na Radiožurnálu na Pekarovou: nepřipadá vám už to přehnané a tendenční, jak vše dáváte za vinu Babišovi? Odpověď ze strany Pekarové: "Znovu opakuji za vše muže Babiš". Moderátor:" Ano, zkusme se posunout v tomto rozhovoru".🙂
„Některým lidem to skočí hodně “ a některým z toho přeskočí. Článek celkem o ničem, ale je potřeba ještě více rozjitři atmosféru a vytvořit blbou náladu. Komu asi prospívá stále jenom nadávat a žehrat na vládu, všude jsou problémy a naše vláda je zvládá celkem v pohodě. To bylo minulý rok křiku, cena nafty 100 Kč, bez ruského plynu umrzneme, firmy budou krachovat, jako by jindy nekrachovaly.
Ti co nadáváte, máte se špatně nebo jste na tom jak podniky, které každý rok brečí, aby nakonec měli další rok větší zisky. Co tady lžete, paní Svobodová, že u nás klesly reálné mzdy nejvíce v EU, co lžete všechny země EU ekonomicḱy rostou a jenom my klesáme. Kam na ty lži chodíte, paní Svobodová? Jasně ANOfert a Okamurovo SPD. Už jste trapná, paní Svobodová (Milano), mate se dobře, jako nikdy před tím a jenom prskáte zlobu a zášť.
Ta bude trapná stále.
Pan Nutela signalizuje a už se opět posunul v tom, co říkal před pár týdny. Ještě nedávno neměly podle jeho signálů ceny energií vyskočit téměř nikomu, dokonce měly v jistých případech zlevňovat. Potom už to nemělo být zdražení v nižších jednotkách procent, ale stále v jednotkách. Pak najednou vládní esa zjistila to, že to bude daleko horší, o čemž opozice i odborníci mluvili dávno. A dokonce se ukázalo, že ceny některým firmám naskočí o desítky procent, jiným málem na dvojnásobek. Což je poté, kdy se už víc než rok potýkají s cenami, které snížily jejich konkurenceschopnost a některé podniky už kvůli tomu ukončily činnost, velká rána, která část firem zlikviduje. Ale to nic, průmysl se sice dost podstatně podílí na HDP, ale od vládních politiků zaznívá, že je dobře, že firmy krachnou a hodně lidí se ocitne na dlažbě. Bude pracovní síla a vše se pročistí. Bude to opravdu v tu pravou chvíli? Už nyní máme vzhledem k příjmům největší nebo skoro největší všeobecnou drahotu, reálné mzdy klesly nejvíc v EU, úspory klesly o třetinu, počet lidí a domácností na dávkách se za Fialovců zdvojnásobil. A i když všechny země EU ekonomicky rostou, u nás máme stále ekonomický pokles. Dá čekat další vládní úspěch v růstu jedinců i domácností na dávkách. Není to tak dlouho, kdy se Jurečka s tímto ukazatelem v debatě chlubil.
P.S. Vláda se snaží, aby blbá nálada ještě co nejvíc rostla.
Blaboly soudružko, to že to kumpáni z SPD hromadně olajkují z toho pravdu neudělá.
Já si letos v listopadu fixoval u ČEZu elektřinu na 3 roky. 3 roky se mi cena nezvedne. Kdyby tak učinili vsichni a neseděli doma na zadku, tak by se nedockali zvyseni od 1.1.2024. To je akorat neschopnost tech lidi. Jestli nekdo mel ceny, ktere byly 3 roky stare, tak je jasne, ze ted od 1.1.24 se jim ceny zvysi na uroven lidi, ktere je olati jiz po dobu 3 let. Tudíž lidé, kterym to od 1.1. skočí, zase platili "málo" v uplynulých 3 let. Lépe řečeno méně, než Ti kteří v uplynulých 3 letech již platily takovou cenu, na kterou to teď skočí lidem až od 1.1.24 Nikomu to vsak neskočí natolik, aby si s tím neporadil. Ono platit Elektřinu 1000 a po navýšení maximálně 1150, to unese každý.
Pro všechny oponenty. Ano, mám zafixovanou i distribuci. Pokud se týká reality, tak tu měřím dle toho, co se děje mně. Cena silové elektřiny mi po fixaci každým rokem nepatrně klesá a cena za distribuci, kterou mi zde strašíte je fixována tak, že její výše je po 3 roky stejná. Vaříte z vlastních domněnek. Jestliže se někomu zvýšila cena zálohy z 3300 na 5500 tak jde zaprvé pouze o zálohu a za druhé se tak stalo protože těch 3300 byla cena z doby minimálně 3 roky zpět.... Já tedy opravdu na sobě žádné dramatické zvýšení nepociťuji. A to ani u nikoho v mém okolí. Strašení, že to bude od 1.1.2024 je akorát předpovídání "hrozné budoucnosti", ackoliv mně konkrétně se cena za energii zvýšit nemůže až do 11/26 a to včetně položek distribuce.
Nyní nám dobíhá dvouletá fixace. Tu největší energetickou krizi jsme tedy přečkali bez finanční újmy. Letos v létě jsme na smlouvu navázali a na 2024 zafixovali za příznivou cenu pod vládním stropem.
V kalkulačce z článku mi vyšlo, že za 2024 zaplatíme o cca 5 tisíc víc než dosud. To není žádná hrůza.
Když to není žádná hrůza , tak mi těch pět tisíc pošlete.
Mně to vyskočí pouze regulací o 18 tis. Kč a každá koruna dobrá.
Blázen na svobodě, ten náš akademik. Skočilo mu kolečko v hlavě, nejspíš, jinak si ty jeho lživé řeči jednou tak, pak zase onak, nelze vysvětlit 🥴
Nejlepší bylo, jak se rozčiloval, že tu je malá konkurence a proto máme v obchodech vysoké ceny a o chvilku později se divil, k čemu je dobré mít více prodejců elektřiny a proč ji nemůže prodávat ten, kdo ji vyrábí. 😄 Taková klasika.
Fakt me mrzi nakonec, ze u moci nezustal babis
To by me moc zajimalo, co by delal. Protoze to co on ruzne nasliboval, navrhoval, to by byla jizda teprve
odstoupil by z dohody o jedotnem trhu energie v EU na lipske burze 2022. CEZ by nemel mega zisk a my platili normalni ceny
Konečně mu to došlo. Já budu mít příští rok elektřinu +65%
Plyn do podzimu uvidíme co se stane. Zatím to vypadá na ×3
My taky. A proto měním dodavatele. Holt je čas na změnu.
Jinak plyn mi šel nahoru na strop-0,40 Kč. A konkurence mi dává poloviční cenu.
Po novém roce půjde cena nahoru, měnit můžete už teď. A to nám končí fixace 30.4.