1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokemUpraveno

Větší urážkou je současná pozice důchodců, kteří mají dnes důchody mnohem větší než mnozí měli platy, a zdá se jim, že jsou nízké, a současně ignorují, že jsou ty jejich důchody vypláceny na dluh.

Dluh, který budou muset současní a budoucí pracující zaplatit, současně se těm všem budoucím důchodcům říká, že si musí na své důchody naspořit, protože jejich státem vyplácené důchody budou hodnotou nižší než jsou ty současné důchody.

Považuji za urážku i drzost současných důchodců si stěžovat. Nikdy se žádný důchodce v ČR nebude mít lépe, než se má současná generace důchodců. Republika se rekordně zadlužuje, i díky vyplácení rekordně vysokých důchodů, které jsou na dluh. A všichni ví, že je to neudržitelné, všichni ví že to budoucí generace musí zaplatit a současně bude mít nižší důchody.

Fňukání většiny současných důchodců je opravdu urážka, hanebnost a diví se, že se na ně mladší ročníky zlobí. Důchody se mají oddělit od státního rozpočtu, má být vypláceno tolik, kolik se v systému vybere, ne zadlužovat desítkami miliard budoucí důchodce a říkat jim, že na jejich menší důchody ani nebude. Většina současných důchodců měla posledních 20-30 let na to se zajistit a státní důchod má být jen pojistka a příspěvek a má zohledňovat možnosti plátců důchodců a budoucí důchodce a to dnes systém nedělá. Speciálně ANO a ČSSD systém rozbily nehoráznými valorizacemi a dostali systém do mínusu, protože důchodce mají jako voliče a tak je tím uplácí. Důchodci jsou jediná skupina obyvatel, kterým byla v příjmech kompenzována inflace a mají příjmy jisté a dluhy kvůli tomu vznikajíc platit nebudou

887
Před 1 rokem
Jan Stach

Ty troubo, aby si si našetřil na důstojný důchod tak dnešní mladí musí šetřit alespoň od 25 let. Za 20 let si toho při průměrném platu moc nenašetříš. A po revoluci to navíc všechno rozprodali a rozkradli modří ptáci a jejich pohůnkové.

854
Před 1 rokem

Soudruzi důchodci, i já jsem důchodce, ale na rozdíl od vás jsem rozhodnutí Ústavního soudu pochopil...

1121
Před 1 rokem
Přemysl Havel

I já jsem důchodce a stydím se za ty co by nejraději prožrali život naším vnukům...ale dopadlo to dobře, což neznamená že by se jinde také nemělo šetřit, beru to jenom jako začátek ale vláda místo aby dál pokračovala v reformách tak plácají hloupě že už mají hotovo? 🤨

708
Před 1 rokem

Mnoho lidí si myslelo, resp. si nechalo namluvit, že se rozhoduje o důchodech. Ale to nebyla pravda. Rozhodovalo se o tom, jestli byl postup v pořádku, ale soud nehodnotil, jestli má být důchod takový, nebo makový.

.

Soud naopak upozornil, že kdyby zamítl tento zákon, tak by poslanci klidně mohli do budoucna snížit důchody o určitou částku (tj. nejen zpomalit růst, ale i snížit), a soud by do toho stejně zasahovat nemohl.

.

Bohužel lidé zoufale málo chápou, že soud nerozhodoval o meritu snížení důchodů - proto také nikdy nepřijmou nález.

278
Před 1 rokem
Miroslav Šilhavý

"Soud naopak upozornil, že kdyby zamítl tento zákon, tak by poslanci klidně mohli do budoucna snížit důchody o určitou částku (tj. nejen zpomalit růst, ale i snížit), a soud by do toho stejně zasahovat nemohl."

A tak to mělo správně být. Svojí blbostí a strachem o zvolení Pavla hrála vláda s důchodci špinavou hru a ústavní soud ji teď posvětil. Já se jen ptám, stálo těch 20 mld za to? Když se podívám za co se mezitím vyházely peníze. Dotace na elektromobilitu, dotace na oprav dům po bábě a další sponzorské dary těm bohatším.

Já si šetření představuji jinak, než tato levicová vláda předvádí a která paradoxně bere peníze těm, co se nemůžou bránit. Ono to časem dojde i těm mladým, kdo je ve skutečnosti okrádá a dojde jim i to že důchodci to tedy nejsou.

414
Před 1 rokem

Jak říká diskutérka "Vláda to měla řešit včas a neudělala to." Která?

Babča zapomněla dodat, že nepopulární kroky měly dělat vlády s účastí ANO a ČSSD. Měly na to spoustu času, v rámci svého populismu ale neudělaly naprosto nic.

Takže teď se to bohužel musí řešit razantněji.

Kdo to nechápe, ať si bouchne pěstí mezi oči.

563
Před 1 rokemUpraveno
Aleš Martiška

Od vás se asi jiný argument než že za všechno může Babiš, nedá čekat. Vláda měla dost času valorizaci upravit, bylo jasné, jaká je inflace a jak se vyvíjí. Jenže to neudělala. Protože by to musela udělat v době prezidentské volební kampaně, což by ovlivnilo preference jí doporučeného kandidáta Pavla. A v té době Jurečka lhal, že do valorizací nezasáhne. A k tomu "poslal" lidi do předčasného důchodu. Tu tiskovku jsem viděla. A pak se divil, kolik lidí ho poslechlo a MUSEL měnit parametry retroaktivně.

650
Před 1 rokem

Důrazně varuji před zpochybňováním rozhodnutí ÚS. Tyto nemravné útoky nejsou ničím jiným, než útokem na naši demokracii. Svými nezodpovědnými slovy opoziční politici oslabují zásadní pilíř naší demokracie - důvěru ve spravedlnost.

121
Před 1 rokem
Karel Staněk

Tak je otázka, zda tato vláda je demokratická spravedlivá a solidární ke svým občanům anebo je to vláda nesolidární podobající se díky tomu spíše vládě feudální.

Brát důchodcům, či zdražovat všem lidem prostřednictvím energií, zdůvodňovat ekonomickými škodami státu a přitom nejít ani i trochu příkladem - například ubrat si alespoň 1.000,- ze svých statisícových platů, tak to je opravdu spíše vrchnost než volení zástupci občanů.

Pokrytectví. Žádné morální vzory.

159
Před 1 rokem

Za tu pracovni moralku za socika maji az dost.

135
Před 1 rokem
Jan Badman

Nebejt jich tak ani nevyštuduješ. Tedy jestli nějakou školu máš?. A taky jednou buděš starej a doufám že ti dá stát 15 tis a chleba bude stát 200kč.

231
Před 1 rokem

Dostali důchodci přidáno? Ano dostali!

Pokrylo to inflaci? Asi ano?

Máme se víc zadlužit nebo víc pracující zatížit danema, aby dostali o další tisícovku víc? Určitě NE!

304
Před 1 rokem
Robert Válek

Já jako důchodce si na svůj důchod fakt nestěžuji. Akorát jste mě argumentačně rozesmál. Budu kontrovat: Máme se více zadlužit pro neúměrné vojenské výdaje (nevídané v porevoluční době) paní Černochové? Víte, že na jejich krytí běžný rozpočet nestačí?

404
Před 1 rokem

Je to zajímavé. Stát přijme takové opatření které má zabranit poklesu reálných důchodů v případě inflace. Pak taková situace nastane a stát hledá právní kličky jak se z toho příslibu vykroutit. Je přeci nemožné aby důchodcům realné přijmy neklesly když ostatním(tedy některým) tyto přijmy klesají. No teď tedy(prý) se už reálné mzdy budou zvyšovat. Tak jsem zvědavý jak se stát v případě důchodců k tomu postaví.Důchod není žádný milodar od státu ale nárok na základě dlouholeté platby důchodového pojištění. A ne malého v reálu na to zaměstnanec a jeho zaměstnavatel platí třetinu mzdového nákladu. To, že stát nezvládá populační politiku a že část obyvatel se na tomto systému jen veze je věc jiná.

515
Před 1 rokem
Vasek Tala

Reálné důchody se naopak zvýšily, protože valorizační vzorec byl nastaven pro nízkou inflaci. Zatímco důchody za Fialovy vlády raketově rostly, platy zaměstnanců nikoliv. Je vám to málo?

Odkaz

50
Před 1 rokem

Urážkou důchodců je spíš to vyjádření těchto seniorů. Svědčí jen o jejich nenažranosti. Jako důchodce s nimi naprosto nesouhlasím a podporuji kroky vlády. ÚS rozhodl jak jedině mohl. S populistickým postojem a kroky ANO nám tak akorát hrozí mezigenerační válka.

185
Před 1 rokem
Bohumir Chvatal

Ta už tady bohužel je ...opravdu nebrečím nad tím , že mi nezvedli důchod ...kasa prázdná musí se šetřit....ale ta zloba lidí mezi generacemi mě už děsí delší dobu ...

72
Před 1 rokem

Těmi dětmi ve Švýcarsku ovšem myslela ta miloučká seniorka Babiše. No a proč by je tam neměl, když mu jeho voliči umožnili nakrást si a teď nadšeně skupují jeho předražené plesnivé rohlíky a smradlavý salám.

27
Před 1 rokem
Petr Mareš

A on tě někdo nutí to kupovat? Je zajímavé že v nezavislém anonymním testu salám z Kosteleckých uzenin skončil na prvním místě . Chutí i složením. Ty testy běží na intetnetu.

23
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt