1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Kam to spejeme (a ne jenom v gastronomii)? V ramci uspor budou brzy v restauracich jenom ohrivat konzervy. Nebo budou cenove nedostupne pro vetsinu lidi.😥

5
Před 2 roky
Karel Vrána

Ale vždyt tam nemusíš, tu konzervu si ohřeješ doma .

1
Před 2 roky

Tak ja nevím, nejsem hospodský, ale, jak muže mít asia bistro smazak+hranolky, tatarka a 0,3cola za 140 Kč a to same v hospodě České za 240Kč ? Posezení, toalety atd lepší spíše u čonga,,,,teď babo raď….

9
Před 2 roky

No nedávno jsem zavítal do restaurace, která se tvářila "na úrovni" alespoň cenami a donesli mi jídlo zjevně polotovar ohřátý v mikrovlnce. No do takové restaurace už nikdy nezavítám. To ve fast foodu bych pojedl lépe. Můj názor je, že tudy cesta nevede. Makro si na tom staví byznys, tak musí restauratéry přesvědčit o své pravdě, ale maximálně to povede k zániku dalších restaurací a ty co zůstanou, budou moci vařit kvalitně, ovšem za násobné ceny.

5
Před 2 roky
Josef Marek

Ale otázka ozval jste se

Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Brambory se "loupou" hydroxidem sodným. Stejnou chemikálií se čistí odpady. Jestli pan restauratér potřebuje nakupovat tenhle hnůj a prodávat "kostku ve skluzu" za 600 Kč + plzeňské patoky za 70 Kč, nechť prosím zdechne a živnost provaří v úvěrech. Tohle tu fakt nechceme.

12
Před 2 roky
Olda Lokwenc

Chemické ,,loupání" se u nás v ČR dělá? Já myslel že u nás to je mechanické nebo parní. Chemické loupání se dělalo v zahraničí.

Zajímá mě to.

Před 2 roky

To jsou zase kecy..Kuchaři jsou drazí..berou 250-300/hodina na brigádě.

Kolik si vezme dneska istalatér..elektrikář?

Mě připadá,že tady je od covidu nějaká méda se sypat do kuchařů,hospodských a číšníků..Zkuste si to někdo.Navalí se vám hospoda a poserte se.Všichni chtěji všechno hned..

12
Před 2 roky
Petr Horák

Naprostý souhlas s panem Horákem, doma než si uvaří nějaké jídlo s přílohami, tak to není určitě do půl hodiny hotové! Někteří mi připadají jak mimoni, když dupkají a chtějí vše hned.

Zobrazit další reakci
Před 2 roky

k dokonalosti uz je chybi vyhodit i toho posledniho kuchare

a tam bába ohriva v mikrovlnce hotovky z marketu

a pan vedouci at to seka za 200,- kus 😁

8

Hodně čísel, hodně slov, ale ani náznak proč tomu tak je, kromě drahoty tu nepočítám. V roce 1989 po Sametové z nás politici udělali montovnu, na víc neměli a prodali za hubičku v podstatě skoro vše i nás občany a odsoudili nás do role otroků za minimální mzdy a sebrali nám možnost se bránit a bojovat. Jen se podívejte co vše musíme udělat a splnit, než začneme stávkovat a navíc jsme už předem odsouzeni k prohře.

Takže se vrátím k tomu co jsem chtěl napsat, drahota je , když vám chybí peníze na základní potřeby či jste na hraně žití. Do této role nás dostali politici a svádí to na nás na své oběti !! Jeden příklad za všechny, znáte kauzu zlodějny jak Fiala okradl důchodce dokonce s pochválením ÚS jež předen obsadili správným šéfem a dokonce jim dost přidali. V důchodovém systému chybělo 18,7 mldr Kč což představuje asi něco přes 1,5 % . Kdyby se politici starali o lidi a jejich platy, stačilo by , kdyby se platy navýšili jen o 5 % a schodek , tedy ta katastrofa jak to uvedli u ÚS by prostě nebyla. Kdyby platy byly o 50% vyšší pak by bylo dost peněz na vše a dokonce i na jejich zlodějny.

Připomenu situaci po roce 2008 vlády ODS a Kalouska, udělali totéž okradli všechny včetně důchodců a pak po odeznění krize politikům vše vrátili a soudcům taktéž včetně navíc i s úroky , ale důchodcům ani korunu. Takže od roku 2008 do roku 2015, kdy došlo ke změně výpočtu , který nastavil Kalousek , okradli každého penzistu o 1,5 miliónů korun. Vláda ČSSD a pak ANO se jen snažila ten schodek postupně důchodcům vyrovnat. No a nyní opět se děje za vlády ODS totéž. Ekonomika se zastaví

7
Před 2 roky
František Martínek

Pro Boha, jen ať se politici nestarají o naše platy.(Nejsem státní zaměstnanec). Plat si dohodnu se zaměstnavatelem. Politik může můj plat ovlivnit pouze daněmi, jinak do toho nemá co mluvit.

Povinnost politika je myslet na to, aby měli důchody i moje děti a vnoučata. Předpokládám, že vy žádné nemáte, nebo je vám jedno, jestli důstojný důchod budou mít.

1
Před 2 roky

V Makru jsem podle potřeby kupoval. Ne "žrádlo", ale kancelářské potřeby, samozřejmě podle mé potřeby, ne podle potřeby Makra.

Jednou se vyměňovaly zákaznické kartičky, dobře, potom se po několika málo rocích zas vyměňovaly ty zákaznické kartičky - a to už jsem se jim na to vyignoroval. Zas takové terno ta jejich zákaznická karta nebyla, ani omylem!

4
Před 2 roky
Jiří Velísek

Do Makra jsem kartu měl taky. Ale když jsem se podíval na ceny, cca před třemi - čtyřmi lety při mé poslední návštěvě, tak jsem tam neutratil ani kačku.

A vidím, že v tržbách už jsou na předposledním místě v tabulce. No a ten jejich nápad s UHO a škrábanými bramborami, ten to už nezachrání. Nějak mi to připomíná geniální nápady jako u VW s elektroauty. Chybí selský rozum.

4
Zobrazit další 3 reakce
Před 2 roky

Ještě k hejtu proti polotovarům. Když vlezu do jakéhokoliv obchodu, tak je tam mrtě míchaných koření (srágory jako kuře, ryba, argentina 😄). To jsou také polotovary.

Tohle nechápu.

Z druhé strany si klidně sáček nebo skleničku červeného nebo zeleného kari normálně koupím, protože shánět čerstvé přísady k jeho výrobě by bylo komplikované.

4
Pavel Koláček

Neupadl jsi na hlavičku, Pavlíku? Směs koření je polotovar? 😂😂😂

2
Před 2 roky

Zrušte kuchtíky úplně, až vám vymřou staří kuchaři, tak ti noví, co nic neokoukali, vám neuvaří ani ty oloupané brambory z pytle

12
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA