Není nad to si uvařit doma. Šikula si udělá chutné jídlo do 90 minut ( minutky do 30) a to se vyplatí..... proč živit zloděje kteří hledají možnosti jak co nejvíce vydělat= co nejvíce ošidit zákazníka. Polraichovi řeči to jen dokazují.
Zlodeje? Takze ten kdo chce za praci penize, tak je zlodej? Ubohe!
Dyť na těch kuchtících stojí a jedou. Jeden kuchtík všude maká za dva další. Všichni všude šetří na pracovní síle a lidí ždímají, co to dá. Všude je podstav, všude je jenom tlak na zaměstnance. Pro větší zisky, pro větší odměny manažérů🤷.
Tady jste zas někteří objevili ameriku, co? 😄
Trend předpřipravených surovin frčí v gastru už hooodně let.
A ne, nemám na mysli McDonalda, KFC apod.
Oškrábané, uvařené brambory dodávané ve vakuu, uvařená rýže ve vakuu, oškrábaná mrkev, oloupaná cibule nebo uvařená vajíčka v láku. Čerstvá vajíčka jako tekutina z tetrapaku. Omáčka v koncentrátu nebo v prášku. Grilovaná zelenina dodávaná ve vakuu, stačí jen ohřát. Předpečená masa. Již obalený sýr, květák nebo řízek...
Zcela běžné věci.
Pokud by to jeli jako "za starých časů," tak by potřebovali více lidí do kuchyně a ve finále by jídla stála mnohem víc.
Už dnes je v drtivé většině kuchyní minimum personálu.
fuj
Čím méně pro kuchtíky, tím vice zbyde pro oligarchu který MAKRO spoluvlastní. Vy lide jednou na ty oligarchy dojedete . Už to vypraskali z Francie, ale vy to tu jeste volite.
Tak to jste na omylu. Francie je plná oligarchů.
Marze XYZ% a nemaji na zaplaceni kucharu? Vzdyt ani cisnikum nejsou schopni dat poradnou mzdu a ti si to nahani na dyskach.... kolik by to jidlo muselo stat aby byl kazdy solidne zaplacen?
Predstavte si ze jsou obory kde XYZ% marzi nikdo nezaplatil, ti funguji jak? 🙂 gastro jedny z nejvyssich marzi ale furt knikaji.
Tak to je cena za lenivost.
Zelenina po oloupání značně oschne a odstraní se vše, co je v zelenině nejcennější.
Jinak každého věc, dobrou chuť. Jen si nic nenalhávejte, lenost, lenost. Pa,pa.
To není o lenosti,to jenom všade vládnou prachy,prachy.
Článek je jenom placená reklama. Vařím v moderně vybavené kuchyni a vše si připravuji sám. Zítra budu dělat 300 dukátových buchtiček. Práce mi zabere 30 minut čistého času. Vše ostatní za mě dělá kuchyňský robot a konvektomat. Z polotovarů vaří už jenom ten, kdo nemá dostatek hostů a nevyplatí se mu držet personál a suroviny.
Vzpomněl jsem si na tu radost když jsem byl před třiceti lety přeložený na útvar kde se nechodilo do "škrabky" ale dodávka přivezla pytle oloupaných brambor. No jen vzpomínka.
Prodávat loupané brambory se kdysi pokoušel Agrokombinát Slušovice (točil jsem o tom reportáž) ale nějak se to nechytilo, zájem byl malý.
V restauraci vám ohřejív mikrovlnce jídlo dovezené z fabriky. Něco jako ve filmu: Křidýlko nebo stehýnko??
Asi tak si představují tu kvalitní stravu dle Tricatela v tom filmu. Majitelé těch řetězců to asi taky "žerou", že? Tak to sotva.
Pokud se hospodští diví, že jim ubývají hosté, právě si odpověděli. Jídlo jak ze závodky a ceny od Michelina.Pivo? Někteří nakoupí lahváče a ty pak lijou do sudů. Zisk, třicet korun na půlitru. kafe sáček za stovku, porcí za padesát, třicet šálků.
To je pravda?